افزایش ۲۰۰ درصدی تعداد موزه های استان اصفهان پس از انقلاب
افزایش ۲۰۰ درصدی تعداد موزه های استان اصفهان پس از انقلاب
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان گفت: موزه ها بعد از انقلاب نزدیک به ٢٠٠ درصد در سطح استان افزایش داشتند اما همچنان اعتقاد داریم این تعداد موزه هنوز کافی نیست و تلاش کردیم مخصوصاً در شهرستان ها با تشویق مسئولان محلی و فعالانی که در موزه ها نقش دارند، در این حوزه ورود شود.

علیرضا ایزدی در گفت‌وگو با خبرنگار الماس اظهار کرد: موزه ها در سه حوزه کاری یعنی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی یکی از مهم ترین شاخصه های کاربردی را داراست؛ موزه ها در حوزه میراث فرهنگی، نشانی از میراث هویتی دارد، در حوزه صنایع‌دستی بخشی از تاریخ سیر تصور هنر نیاکان ما را به خود اختصاص داده و همچنین در حوزه گردشگری یکی از مهم ترین شاخصه های ما بعنوان یکی از مقاصد مهم گردشگری محسوب می شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان با اشاره به اینکه یکی از مهم ترین ویژگی های استان اصفهان و شهر تاریخی اصفهان این است که می گویند این شهر موزه زنده ای در زیر آسمان است، عنوان کرد: درحال حاضر ٣۴ موزه در کل استان داریم که از این تعداد ٢٢ موزه مربوط به بخش خصوصی و باقی موزه ها مربوط به بخش دولتی است.

ایزدی بیان داشت: شعاری از سال ١٣٨۵ مبنی بر اینکه موزه جایی برای دپو کردن اشیاء تاریخی و انبار نیست بلکه موزه جایی برای زیستن و زندگی است و از این جهت تلاش کردیم از طریق جذب فعالان بخش خصوصی به این سمت حرکت کنیم تا فعالان در این برهه وارد سرمایه گذاری شوند ضمن اینکه سازمان میراث نیز در حد توان در خصوص ارائه تسهیلات، خدمات و کمک های مالی مخصوصاً در زمان همه گیری کرونا سعی کرد، حمایت کند.

وی افزود: موزه ها بعد از انقلاب نزدیک به ٢٠٠ درصد در سطح استان افزایش داشتند اما همچنان اعتقاد داریم این تعداد موزه هنوز کافی نیست و تلاش کردیم مخصوصاً در شهرستان ها با تشویق مسئولان محلی و فعالانی که در موزه ها نقش دارند، در این حوزه ورود شود.

علیرضا ایزدی اذعان کرد: موزه ها متناسب با کارکردشان متنوع هستند برای مثال موزه مردم شناسی، باستان شناسی، طبیعت، عروسک، عروسک محلی، و غیره در استان وجود دارد ولی هنوز باتوجه به ظرفیت و پتانسیل فرهنگی و تمدنی که در استان اصفهان موجود است، این تعداد موزه کافی نیست.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان ادامه داد: چند روز گذشته یک موزه نگارگری در محور تاریخی چهارباغ عباسی با موضوع سیر تصور هنر نگارگری و مینیاتور توسط بخش خصوصی افتتاح شد که با افتتاح این موزه، تعداد موزه های  به ٣۵ عدد افزایش پیدا کرد.

ایزدی تصریح کرد: در حوزه صنایع‌دستی دو نوع تولید داریم، نوع اول هنرهای دستی است که تولید شده و روانه بازار می شود و نوع دوم آثار هنری است که بصورت تک و خاص و توسط هنرمندان خاص تولید می شود، در گذشته بودجه هایی برای خرید این نوع آثار به سازمان اختصاص داده می شد و اکنون سعی می کنیم با کمک شرکت ها و نمایشگاه های مختلف این اشیاء را در داخل یا خارج از کشور عرضه کنیم تا به بوسیله موزه داران یا فعالان خریده شود و بدین صورت به نوعی از هنرمند حمایت می کنیم.

انتهای پیام/ج ی