۶۰ هزار واحد مسکونی روستایی در برابر زلزله مقاوم سازی شده است
۶۰ هزار واحد مسکونی روستایی در برابر زلزله مقاوم سازی شده است
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: در سنوات گذشته تا کنون بیش از ۶٠ هزار واحد مسکونی در روستاها با وام‌هایی که در اختیارشان گذاشتند، بهسازی و مقاوم‌سازی شده است.

منصور شیشه‌فروش در گفت‌وگو با خبرنگار الماس اظهار کرد: در استان اصفهان مطالعات لرزه‌خیزی و توان فعالیت گسل‌ها را با همکاری دانشگاه در مناطقی مانند نایین، کاشان و اصفهان انجام دادیم، پهنه‌های مستعدی در وقوع زمین‌لرزه مشخص شده و در شهر اصفهان در  مشاوره و قراردادی که در شهر اصفهان توسط شهرداری با دانشگاه منعقد شد، مطالعات توان لرزه‌ای و طرح آمادگی در برابر زمین‌لرزه تدوین و وظایف دستگاه‌ها در این زمینه نیز مشخص شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان اضافه کرد: مرکز لرزه‌نگاری اصفهان که زیر نظر دانشگاه تهران فعالیت می‌کند که این مرکز دارای ایستگاه‌هایی است که مستمراً لرزه‌ها را ثبت می‌کند، همچنین بیش از ۶٠ دستگاه شتاب‌نگار در مناطق مختلف نصب و از این تعداد ١٠ دستگاه بروز رسانی شده است و اطلاعاتش در اختیار مرکز تحقیقات راه  و مسکن و شهرسازی قرار می‌گیرد.

شیشه‌فروش اعلام کرد: بر اجرای طرح‌های ایمن‌سازی و استفاده از مصالح استاندارد تاکیده شده است و  بازرسی‌های دوره‌ای اداره کل استاندارد به منظور نظارت بر تولید مصالح استاندارد در بخش‌های مختلف انجام می شود، همچنین در همه بخش‌ها توصیه شده قبل از احداث سکونتگاه‌های جدید و طرح‌های توسعه‌ای پیوست کاهش خطر تهیه شود.

وی متذکر شد: مشاوران مکلف شدند اهتمام لازم در زمینه حریم گسل‌ها، قنوات و فرونشست زمین قبل از جانمایی برای احداث طرح‌های توسعه‌ای را انجام و ملاحظات مدیریت بحران از جمله ملاحظات مربوط به فرونشست زمین را در اجرای طرح‌های توسعه‌ای لحاظ کنند.

منصور شیشه‌فروش اشاره کرد: اصفهان در مدیریت بحران جانشین تهران و معین برای استان‌های دیگر است؛ کمک‌رسانی استان اصفهان در زلزله‌های متعدد در کشور از جمله بم، بروجرد، سرپل ذهاب و خوی دارای سابقه است، اصفهان نقشی در بازسازی آسیب‌های وارده از زلزله در اماکن مسکونی در استان‌های دیگر از جمله کرمان، لرستان، سرپل ذهاب و کرمانشاه دارد.

*۶۰ هزار واحد مسکونی در روستاها مقاوم سازی شده است

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: توصیه و ابلاغ شد با توجه به مطالعاتی که در شناسایی پهنه‌های گسل خیز استان اصفهان انجام شده است، قبل از هرگونه احداث طرح‌های توسعه‌ای استعلام انجام شود، ضمن اینکه در سنوات گذشته تا کنون بیش از ۶٠ هزار واحد مسکونی در روستاها با وام‌هایی که در اختیارشان گذاشتند، بهسازی و مقاوم‌سازی شده است.

شیشه‌فروش تأکید کرد: تسهیلات لازم برای مقاوم‌سازی ساختمان‌ها در اختیار بنیاد مسکن قرار گرفته که در روستاها سازه‌هایی که فرسوده‌اند را به‌صورت ویژه با مشارکت ساکنین و اعطای تسهیلات‌های بانکی مقاوم‌سازی می‌کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان عنوان کرد: دستورالعمل‌هایی برای پیشگیری از بروز و تشدید خسارات ناشی از زلزله با انجام مطالعات قبل از احداث و رعایت اصول مقررات ملی ساختمان در هرگونه احداث تدوین شده و همچنین باید آیین‌نامه ٢٨٠٠مهندسی زلزله را در ساخت‌وسازها رعایت کنند.

شیشه‌فروش بیان داشت: توصیه به استفاده از مصالح استاندارد و ساخت‌وسازها با استفاده از سبک‌سازی که جزء روش‌های جدید است، همچنین نظارت لازم در شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و بخشداری‌ها در شهرها و روستاها برای پیشگیری از ساخت‌وسازهای غیرمجاز و غیراستاندارد مهم است و نباید شکل بگیرد.

وی افزود: با همکاری شهرداری‌ها، آموزش فنی و حرفه‌ای و نظام‌مهندسی، بازآموزی مهندسین  طرح‌های آموزش‌های دوره‌ای برای همه آن‌ها، آموزش‌های دوره‌ای برای فعالان کارگری در حوزه ساخت‌وساز، جوشکاری، بنایی و برنامه‌های دیگری که در برنامه‌های ساخت‌وساز است، برگزار می‌شود.

منصور شیشه‌فروش اذعان کرد: ایجاد سایت‌های اسکان اضطراری در طرح‌ها توسط شهرداری‌ها و نظارت بر ساخت‌وسازها توسط بازرسان نظام‌مهندسی باید انجام شود، همچنین در جلسات مدیریت بحران دستورالعمل‌های ایمنی تدوین شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان توضیح داد: آمادگی در برابر زلزله به شرایط خاص بستگی دارد، اصفهان با توجه به مأموریت‌هایی که دارد نیاز به امکانات از جمله تقویت ماشین‌آلات اطفا حریق، آتش‌نشانی، تقویت ماشین‌آلات آواربرداری، همچنین تقویت امکانات شهرداری ها در استان نیاز داریم که می‌طلبد کشور به‌صورت ویژه به استان کمک کند.

*بیش از ١٢٠ هزار نیروی امدادگر و داوطلب در زمینه امدادرسانی در حوادث احتمالی آموزش دیده‌اند

شیشه‌فروش ادامه داد: بیش از ١٢٠ هزار نیروی امدادگر و داوطلب در زمینه امدادرسانی در حوادث احتمالی آموزش دیده‌اند؛ با توجه به شرایط فرونشست زمین در استان اصفهان که مطالعات آن انجام و نرخ فرونشست در مناطق تعیین شده مشخص است، توجه به موضوع مقاوم‌سازی حائز اهمیت است.

وی خاطرنشان کرد: اجرای طرح احیا رودخانه زاینده‌رود، تأمین آب در حوزه زاینده‌رود، دائمی بودن رودخانه و تقویت سفره آب‌های زیرزمینی به کاهش اثرات فرونشست زمین کمک می‌کند ضمن اینکه رابطه مستقیمی با مسائل زلزله دارد.

انتهای پیام/ی