باید‌ها و نبایدهای تغذیه برای دانش‌آموزان در مدرسه
باید‌ها و نبایدهای تغذیه برای دانش‌آموزان در مدرسه
کارشناس تغذیه گفت: برای میان وعده ها ارزش زیادی قائل باشید، به هیچ عنوان میان وعده ها را حذف نکنید و اجازه دهید فرزندان به انتخاب میام وعده های سالم عادت کنند چرا که به نظر می‌رسد در این زمینه هنوز آن طور که لازم است، رفتار نمی‌کنیم.

به گزارش الماس، با شروع سال تحصیلی و ورود دانش آموزان به مدارس، یکی از دغدغه‌هایی که به خانواده اضافه می‌شود، آماده کردن لقمه و تغذیه سالم برای ساعت استراحت فرزندانشان است که البته به نظر بسیاری از کارشناسان این موضوع بسیار مهم است؛ چرا که با همین تغذیه‌های کوچک، می‌توان ایمنی بدن کودکان را تحت‌الشعاع قرارداد.
طبیعتا تمام مدارس با همراه آوردن تغذیه ناسالم دانش آموزان مشکل داشته و هرساله بر این امر مهم، تأکید می‌کنند از غرفه‌های خوراکی مدارس نیز خواسته می شود تا فقط خوراکی های سالم در قرار دهند تا گزینه انتخاب تغذیه ناسالم برای دانش آموزان، وجود ندا‌شته باشد و از تغذیه سالم بهره ببرند.
از آنجایی که فصل پاییز، فصل شیوع آنفلوآنزا و ویروس نیز هست انتظار می رود خانواده ها در این فصل، بیش از پیش مراقب تغذیه اعضا باشند تا در مواجه با بیماری های گوناگون، فرد ایمنی بدنی کافی را داشته و همچنین با تغذیه ای که مطلوب دوران بیماری است، بیماری را هرچه سریعتر پشت سر بگذارد.
الهه مرادی در گفت‌وگو با خبرنگار الماس در خصوص لقمه های سالم و خوراکی هایی که دانش آموزان می توانند همراه خود به مدرسه بیاوردند، اظهار کرد: تعداد  از دانش آموزان یا والدین در خصوص این موضوع مهم بی‌اعتنا بوده و ترجیح می دهند خوراکی های ناسالم را انتخاب کنند چراکه خوشمزه تر بوده و رنگ و لعاب بهتری نسبت به تغذیه های سالم دارند.
کارشناس تغذیه عنوان کرد: خانواده ها باید نسبت به تغذیه اعضای خانواده مخصوصاً در فصل پاییز حساسیت بیشتری به خرج دهند چراکه هرچه کودکان در این فصل ها بیشتر مریض شوند و بیماری در بدن آن‌ها بماند، در بزرگسالی با ضعف جسمانی و بی‌حالی بیشتری مواجه خواهند بود.
مرادی ادامه داد: تخم مرغ ارزش غذایی بالایی داشته و گزینه خوبی برای تغذیه مدرسه محسوب می شود، این ماده غذایی را به هر روشی که فرزندان میل دارند پخته و در کیفشان قرار دهید ضمنا نگران مصرف زیاد این ماده غذایی نباشید که چون هر روز استفاده می کنند لابد مشکلی برایشان پیش می آید، چراکه اینگونه نیست.
وی افزود: در کنار لقمه های نان و پنیر، حتما از یک ماده غذایی با طبع گرم در ظرف غذای فرزندتان قرار دهید تا دچار سردی و بیحالی نشود، پیشنهادات بعدی برای لقمه ها شامل کوکو، الویه، کتلت، خامه عسل، کره مربا، مرغ، گوشت ریش شده و این قبیل مواد غذایی خانگی و تازه تهیه شده است که ارزش غذایی خوبی نیز دارند.
الهه مرادی توضیح داد: برای دانش آموزانی که با یک لقمه و میان وعده ها، احساس سیری نکرده و درخواست غذا دارند بهتر است از ماکارانی، سیب زمینی و تخم مرغ آبپز، برنج و عدس، برنج و ماش، شویدپلو، گوشت کوبیده، برنج و مرغ کم سس، ساندویچ های خانگی و برنج و خورشت ها استفاده کرد اما انتخاب غذا با کنترل خانواده باشد که دانش آموز بعد از خوردن آن غذا احساس سنگینی نکرده و خواب آلود نشود.
کارشناس تغذیه گفت: برای میان وعده ها ارزش زیادی قائل باشید، به هیچ عنوان میان وعده ها را حذف نکنید و اجازه دهید فرزندان به انتخاب میام وعده های سالم عادت کنند چرا که به نظر می‌رسد در این زمینه هنوز آن طور که لازم است، رفتار نمی‌کنیم.
مرادی خاطرنشان کرد: آجیل ها، میوه ها، آبمیوه ها، انواع شیرهای بدون افزودنی و طعم دهنده، میوه های خشک، خشکبارها، سالادها، بیسکوئیت های سالم و سبوس دار، نان های غنی شده، فرنی و ‌شله زرد از جمله میان وعده های سالم و در دسترس برای تمام اعضای خانواده به حساب می آید که بهتر است در هفته از گزینه های متنوعی بهره برد تا دانش آموز نیز دچار دلزدگی نشود.
وی در پایان اذعان کرد: اگر خانواده ها وقت کافی برای تهیه تغذیه دانش آموزان ندارند بهتر است مرتب در خانه میوه و صیفی جات داشته باشند تا تنها با یک شستشوی اصولی، تغذیه دانش آموز را در کمترین زمان ممکن فراهم کنند همچنین نان های چند غله و پروتئینی کار خانواده‌ ها را بسیار راحت کرده اند، پیشنهاد بعدی تهیه پروتئین بارهایی است که در فروشگاه ها وجود دارند و اگر وقت ندارند می توانند این پروتئین بارها را برای دانش آموزان تهیه کنند.
انتهای پیام/ج ی

  • نویسنده : فرزانه علی خانی