به گزارش الماس؛ یکی از خوراکیهایی که فواید زیادی برای آن برشمرده شده عسل است که در نقاط مختلف استان اصفهان نیز تولید میشود.
*تهیه عسل با کیفیت کار پر زحمتی است
علی زمانی در گفتوگو با خبرنگار الماس خبر اظهار کرد: زنبورداری در صورتی که زنبوردار در پی کسب عسل باکیفیت و طبیعی باشد، بسیار پرزحمت و مشقت بار است، در اصفهان گیاهان گون و آویشن در اطراف شهر وجود داشته و اغلب عسل های تولیدی ما نیز از همین دو نوع است.
زنبوردار اصفهانی بیان کرد: هنگامی که هوا سرد شود کندوها را به مناطق گرم منتقل کرده و چندماهی را در مناطق گرمسیری در کنار کندوها و دور از خانواده سپری می کنیم تا علاوه بر تأمین نیاز غذایی زنبورها و تولید عسل طبیعی و با کیفیت، از خطراتی که سرما برای زنبورها ایجاد می کند، دور باشیم.
زمانی عنوان کرد: گاهی اوقات در زمستان ها شکر در اختیار زنبورداران قرار می دهند اما برای پاسخگویی به نیاز زنبورها و همچنین هزینه هایی که برای زنبوردار متحمل می شود، کافی نیست از طرف دیگر نمی توان قیمت عسل را به گونه ای قیمت گذاری کرد که از سبد خرید مردم حذف شود.
وی افزود: متاسفانه افرادی سودجو در رابطه با کار ما اقدام به تولید و توزیع عسل بی کیفیت و حتی عسل تقلبی کرده اند و با توجه به اینکه تشخیص عسل خوب و بد، کاری نیست که مردم بتوانند انجام دهند، این موضوع باعث شده اطمینان مردم از خرید عسل خوب پایین آمده و فروش را تحت تاثیر قرار دهد.
علی زمانی اذعان کرد: برخی از عسل های تقلبی به اندازه ای طعم و عطر عسل های طبیعی را می دهد که حتی ما زنبورداران نیز به شک می افتیم اما واقعیت این است که با اسانس و تغلیظ شکر با دیگر مواد، فرآورده ای مانند شکر را تهیه و بسته بندی کرده و به راحتی توزیع می کنند.
در ادامه، سمانه شاکری در خصوص چگونگی تولید عسل توسط زنبور اظهار داشت: گیاهان و گل ها دارای شهد هستند، شهد گل ها سرشار از قند بوده و این قند ترکیبات پیچیده تری نسبت به قند مورد مصرف انسان ها دارد باید بگویم میزان و نوع قند در شهد به گیاه و منطقه ای که گیاه در آن رشد می کند بستگی دارد.
کارشناس پرورش زنبور عسل عنوان کرد: زنبورها دارای کیسه هایی هستند که به آن کیسه عسلی می گویند زنبور پس از مکیدن شهد گل، شهد را درون کیسه عسلی ریخته و هنگامی که کیسه را پر کردند به کندو برگشته و کیسه را در شش ضلعی های مخصوص در لانه اش منتقل می کند.
شاکری خاطرنشان کرد: به انتقال شهد به کندو و سپس قرار دادن شهد به ۶ ضلعی های داخل کندو، عسل نارس می گویند، پس از این مرحله، هنگامی که کار جمع آوری شهد تمام شد زنبورها در کندو قرار گرفته و اقدام به تغییراتی در ساختار عسل نارس می کنند که در نهایت منجر به تولید عسل رسیده می شود سپس عسل های رسیده را در ۶ ضلعی ها پلمب می کنند تا در زمان نیاز، به سراغ آن بروند.
وی عنوان کرد: این نوع عسل را باید از کندو داران و زنبوردارانی که می شناسیم و به چگونگی تغذیه زنبورهایشان اعتماد داریم تهیه کنیم، به علت خشکسالی، گل های صحرایی نیز کم شده و به همین جهت زنبورداران از شکر برای تغذیه زمستانه زنبورها استفاده می کنند که این موضوع روی کیفیت و طعم عسل، اثرگذار خواهد بود.
*خواص درمانی عسل برای بسیاری از بیماریها
علی حاتمی در ادامه عنوان کرد: قیمت عسل هرچه باشد نباید از سبد غذایی حذف شود، عسل به قدری خواص شگفت انگیز دارد که قطره قطره اش می تواند در بدن معجزه کند عسل حاوی آنتی اکسیدان بوده و به سیستم ایمنی بدن کمک و آن را تقویت می کند.
متخصص تغذیه و رژیم غذایی بیان کرد: عسل در بهبود سرماخوردگی و ابتلا به ویروس ها، واکنش به آلرژی ها، بهبود و تقویت پوست و مو، عملکرد بهتر مغز و حافظه، درمان سوختگی، بهبود کم انرژی بودن بدن با سربلندی بیرون آمده و علاوه بر این موارد، خواص زیاد دیگری نیز برای بدن دارد.
حاتمی گفت: کمتر بیماری را می توانید جستجو کنید که عسل چاره ای برای درمان آن نباشد، مصرف مرتب عسل بسیاری از امراض را از شما دور خواهد کرد این ماده غذایی مهم همچنین برای بهبود علائم و ناراحتی های چشمی، ناراحتی های معده عملکرد خوبی داشته ضمن اینکه قوای زنانه و مردانه را تقویت خواهد کرد.
به نظر میرسد در حالی که عسل با کیفیت مورد تقاضای بسیاری است اما عدم تشخیص کیفیت محصول یک چالش برای خریداران است که میتوان با راهکارهای متفاوتی این چالش را مرتفع کرد.
انتهای پیام/ج ی