منصور شیشه فروش در گفتوگو با خبرنگار الماس اظهار کرد: یک موج ناپایدار جوی روی استان فعال بود که باعث خیزش کانون گرد و غبار در مناطق شرق استان شد کویر معلمان و کویر ریگ جن در منطقه انارک در نایین بواسطه ورزش تندباد، کانال های فرسایش بادی در آن مناطق را فعال کرد و با وزش باد، گرد و غبار به هوا برخاسته می شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان عنوان کرد: در چند روز گذشته، این کانال ها به تدریج مناطق مختلف را در برگرفت و به دلیل خیزش کانون های گرد و غبار، تا پنج شنبه نیز شرایط هوا ناسالم خواهد ماند، پیش بینی این است گرد و غبار تا عصر پنج شنبه برروی استان مستقر باشد.
شیشه فروش بیان داشت: گرد و غبار باعث کاهش میدان دید و کاهش کیفیت هوا شده و چند روزی است شاهد کاهش کیفیت هوا و افزایش غلظت آلاینده های ناشی از گردو غبار در شهر اصفهان بودیم، مناطقی مانند خوروبیابانک، انارک، چوپانان، جندق، نایین، اردستان، فرودگاه، جرقویه، هرند، ورزنه، کوهپایه و سجزی و مناطق دیگر از جمله جنوب، شمال و غرب استان تحت تاثیر گرد و غبار هستند.
وی با بیان اینکه هشدارهای بهداشتی لازم اطلاع رسانی شده است، اذعان کرد: گروه های حساس بایستی از ماسک استفاده کرده و حتی المقدور در فضای باز حضور پیدا نکنند، افراد بیمار، زنان باردار و کودکان خردسال نیز باید توصیه های بهداشتی را رعایت کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان متذکر شد: ١۴ شهرستان از استان اصفهان، تحت تاثیر کانون های گردوغبار قرار گرفته و همچنین ١۴ کانون فرسایش بادی شناسایی شده که مساحت آن بالغ بر بیش از یک و نیم میلیون هکتار است و به علت وزش باد، شرایطی پیدا می کنند که گرد و غبار ایجاد شود.
شیشه فروش توضیح داد: در سنوات گذشته ٣١٠ هزار هکتار نهال کاری روی این کانون ها انجام شده و امسال نیز برنامه ریزی شده تا اجرای طرح ها صورت گیرد گفتنی است ١٠٠ کیلومتر بادشکن زنده و غیر زنده نیز اجرایی شده است.
وی با بیان اینکه شرایط خشکی هوا، گرمی هوا، وزش باد، عدم جریان آب در رودخانه زاینده رود و عدم کشت مزارع بعلت کم آبی از جمله علل ایجاد کانون های نقطه ای گردوغبار است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از ٩٨ درصد تالاب گاوخونی خشک و تبدیل به کانون گردوغبار شده است و دو درصد از آن بصورت نم و رطوبتی است.
منصور شیشه فروش ادامه داد: از سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور درخواست داریم اعتباراتی به جهت اجرای طرح های بیابان زدایی، کشت نهال و اجرای طرح های آبخیزداری در مناطق مستعد وقوع گردوغبار به استان بدهد.
مدیرکل مدیریت بحران تصریح کرد: از وزارت نیرو نیز درخواست داریم اجرای طرح های احیای زاینده رود را در دستور کار خودش قرار دهد چرا که احیای زاینده رود به منظور پیشگیری از ایجاد شرایط گردوغبار و مشکلاتی که با آن مواجه هستیم، به ما کمک خواهد کرد.
انتهای پیام/ج ی