صنایع دستی در بازار سنتی اصفهان گوشه گیر شده است
صنایع دستی در بازار سنتی اصفهان گوشه گیر شده است
مدرس میناکاری در اصفهان گفت: صنایع‌دستی در بازار سنتی اصفهان گوشه گیر شده و کافه، رستوران و لباس فروشی ها جای فروشگاه های صنایع‌دستی را گرفته اند.

محمد کریمی در گفت‌وگو با خبرنگار الماس خبر اظهار کرد: بیش از ۲۰ سال است در حوزه صنایع‌دستی و تولید ظروف میناکاری مشغول به کار هستم بر حسب تجربه ام باید بگویم بیشترین ظروفی که در میناکاری مورد خرید واقع می شود، ساعت و پس از آن بشقاب و گلدان و سپس دیگر ظروف مورد پسند مشتریان قرار می گیرد.
این هنرمند میناکار اصفهانی بیان کرد: در بیش از ۲۰ سال فعالیت که بدون اتلاف وقت، مشغول به کار در حوزه صنایع دستی و تولید ظروف میناکاری بودم باید بگویم هر سال به نوعی بالا و پایین شدن در بازار را تجربه کرده ام، تمام توان ما برای فروش، زمانی مفید واقع می شود که وضعیت اقتصادی در کشور مطلوب باشد و در شرایط غیر از این، فقط روزمان را شب کرده ایم.
کریمی گفت: حدود ۱۰ الی ۱۲ سال پیش، زمانی که تورم در بازار بصورت حداقلی بود ولی قیمت دلار افزایش پیدا کرد، همچنان وضعیت بازار صنایع دستی به خوبی پیش می رفت اما به محض اینکه کشور دچار تحریم و تورم شد از همان ابتدای شکل گیری تورم، شاهد بودیم تمام شغل هایی که جزو اولویت های اولیه و مهم زندگی ها محسوب نمی شدند، یکی پس از دیگری با مشکل و زیان مواجه شد.
وی افزود: در نتیجه این تورم ها و مشکلات، چالش‌های متعددی ایجاد خواهد شد و شاید مشکلاتی مهم تر از نچرخیدنِ بازارِ چند هنرمند در کشور در حال رخ دادن است و بواسطه این موضوع، توجه اکثریت به مشکلات جدی تر و پایه تر معطوف می شود بنابراین به مشکلات هنرمندان خرده توجهی نخواهد شد، پس نهایتا هنرمند زیان خواهد دید.
محمد کریمی بیان داشت: این در حالی است که با وجود دست و پا زدن ما هنرمندان که از غرفه داران و تولیدکنندگان اصلی در میدان امام بودیم، صدایمان به هیچ سازمان و ارگانی نرسید و در مقابل تمام مطالبات ما کسی پاسخ گو نبود.
این هنرمند اصفهانی بیان کرد: متأسفانه هنوز وضعیت مطلوبی در بازار هنری اصفهان وجود ندارد در حالیکه شهرهای دیگر پیشرفت قابل توجهی در حوزه هنر داشتند.
وی عنوان کرد: اکنون تمام فروش محصولات هنری به زمان شب عید و پس از آن به تعطیلات تابستانی معطوف و به نوعی وضعیت فروش ما هنرمندان بصورت فصلی شده است بنابراین بهتر است شغلمان را بصورت پاره وقت کرده و دو شغله شویم و این در حالیست که باتوجه به جمعیتی که وارد شهر می شود، فروش صنایع‌دستی بصورت حداقلی است و بیشترین سود را، فروشگاه های خوراکی و رستوران های سنتی می کنند.
کریمی توضیح داد: طبق شواهدی که وجود داشته و ما شاهد پیشرفت هنری دیگر شهرها هستیم، در آینده ای نه چندان دور می شنویم شهرهایی مانند شیراز یا تبریز بجای اصفهان، شهر هنری و صنایع‌دستی شده اند و سازمان های متولی آن شهر، روز به روز به پیشرفت صنایع‌دستی شهرشان کمک خواهند کرد در حالیکه صنایع‌دستی در بازار سنتی اصفهان گوشه گیر شده و کافه، رستوران و لباس فروشی ها جای فروشگاه های صنایع‌دستی را گرفته اند.
انتهای پیام/ج ی