به گزارش الماس به نقل از روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان اصفهان، سمیه کریمی گفت: سال گذشته در غربالگری سطح اول بینایی، تعداد ۲۲۴ هزار و ۱۰۶ کودک مورد غربال قرار گرفتند که از این تعداد شش هزار و ۷۹۹ کودک به مرحله دوم غربال(بینایی سنجی) ارجاع و در نهایت۳ کودک برای درمان و جراحی با هزینه بهزیستی به چشم پزشکی معرفی شدند.
سرپرست معاونت پیشگیری اداره کل بهزیستی استان اصفهان ادامه داد: برنامه پیشگیری از تنبلی چشم کودکان ۳ تا ۶ سال در سال جاری در ۲۵۶ پایگاه غیردائم و ۲۷ پایگاه دائم در سراسر استان انجام میشود.
کریمی با بیان اینکه سال جاری غربالگری بینایی ۲۵۰ هزار نفر کودک سه تا شش سال، در دستور کار قرار دارد، افزود: در دو سال گذشته بواسطه شیوع کرونا، مهدهای کودک فعالیتی در این زمینه نداشتند اما با آموزش غربالگری به مدیران مراکز مثبت زندگی تحت نظارت بهزیستی و استفاده از پایگاههای مثبت زندگی، گامی مهم در غربالگری برداشته شد.
کریمی اظهار کرد: سن طلایی تشخیص و درمان تنبلی چشم کودکان ۳ تا ۶ سالگی است و در این سن، چشمهای کودکان، سالم به نظر میرسد اما ممکن است دید کافی وجود نداشته باشد، لذا عدم تشخیص و درمان به هنگام، منجر به نابینایی و کم بینایی کودک خواهد شد.
وی در ادامه پشتوانه طرح غربالگری را مشارکت اجتماعی عنوان کرد و گفت: باید مشارکت حداکثری خانوادهها برای شرکت در این طرح جلب شده تا از ایجاد معلولیت بینایی در کودکان پیشگیری شود.
سمیه کریمی با بیان اینکه کلیه اقدامات از طریق سازمان بهزیستی مورد حمایت مالی قرار خواهد گرفت، خاطرنشان کرد: در مراکز مثبت زندگی، معاینه چشم با E چارت و دستگاه اپتیک پلاس انجام میشود و در صورت عدم همکاری و دیدکم، کودک به اپتومتریست ارجاع و در صورت نیازعینک تجویزمیشود و در نهایت کودکانی که به تداوم درمان نیاز داشته به چشم پزشک ارجاع داده میشوند.
انتهای پیام/ی