مسکن و اشتغال از اصلی ترین مشکلات معلولان/ بیش از ۶۰ درصد معابر و اماکن عمومی برای معلولان مناسب سازی شده است
مسکن و اشتغال از اصلی ترین مشکلات معلولان/ بیش از ۶۰ درصد معابر و اماکن عمومی برای معلولان مناسب سازی شده است
مسئول دبیرخانه مناسب سازی بهزیستی استان اصفهان گفت: در بحث مناسب سازی معابر و اماکن عمومی طبق آماری که شهرداری اصفهان داده است بیش از ۶٠ درصد معابر و فضای شهری مناسب سازی شده که که این مقدار در بین شهرداری های سراسر کشور یک مورد نمونه است.

به گزارش الماس؛ ولی اله نصر در نشست خبری اظهار کرد: سازمان بهزیستی، سازمانی است که خود را متولی مطالبه گری در رابطه با نیازهای بر حق معلولان می شناسد و اصحاب رسانه در این رسالت به ما کمک می کنند.

مدیر کل بهزیستی استان اصفهان عنوان کرد: هشتم مهرماه روز و آغاز هفته ناشنوایان، ۹ مهر روز سالمندان و۲۳ مهر روز عصای سفید و نابینایان است همچنین ۱۲ آذر روز جهانی معلولان است؛ این روزها بهانه ای است تا جامعه و افکار عمومی متوجه شوند افرادی با نیازهای خاص وجود دارند که ما باید به نیازهایشان توجه ویژه داشته باشیم.

وی افزود: برطرف کردن نیازهای ناشنوایان و معلولان گوش شنوا می خواهد دستگاه هایی که متولی حقوق معلولان در جامعه هستند و وظیفه بعهده شان واگذار شده است در جهت رفع مشکلات معلولان باید بتوانند ببینند، بشنوند و عمل کنند.

ولی اله نصر تصریح کرد: در سال های اخیر اقدامات خوبی مخصوصا با همکاری شهرداری و شورای شهر صورت گرفته است، راه پیموده شده خوب است اما راه زیادی تا ایده آل ها و حتی حداقل ها باقی مانده است.

نصر ادامه داد: با شیوع کرونا زمینه حضور معلولان و خصوصا نابینایان و ناشنوایان در جامعه کم رنگ تر شدو برگزاری کلاس های آموزشی و دیگر برنامه ها تحت تاثیر قرار گرفت؛ ناشنوایان نیز برای ارتباط گیری و لب خوانی دچار مشکل شدند که امیدواریم با پایان یافتن کرونا این مشکلات تمام شود.

مدیر کل بهزیستی استان اصفهان گفت: نزدیک به ۵۱ هزار کودک در ۲ سال شیوع کرونا پدر یا مادرشان را از دست داده اند و وظیفه بهزیستی این است که اگر کودک سرپرست موثری اعم از اقوام ندارد در مراکزمان نگهداری کنیم ولی هدفمان این است کودک حتی الامکان با فراهم کردن امکانات در منزل نگهداری شود.

وی بیان کرد: یکی از بزرگترین مشکلات معلولان در مقوله مسکن و اشتغال است در حوزه اشتغال نابینایان و ناشنوایان از فکر استخدام دولتی معلولان باید بیرون آمد و ناامید شد، چرا که قانون سه درصد سهمیه را پیش بینی کرده است اما آنقدر این استخدام دولتی کم است که نمی توان روی آن برنامه ریخت.

مدیر کل بهزیستی استان اصفهان گفت: اگر هر کارفرمایی در بخش غیر دولتی معلول استخدام کند ۲۳ درصد از حق بیمه کارفرمایی را ما پرداخت می کنیم و ۵۰ درصد حقوقش را برای معلولان تا پایان عمر ما پرداخت می کنیم. وام اشتغال به هریک از معلولان از انواع مختلف معلول، تحت پوشش ها و معتادان ترک کرده می دهیم و اگر شخص بتواند یک مدرک از فنی حرفه ای یا هر مرکز دیگری که بانک قبول کند بگیرد وام اشتغال ۱۰۰ میلیونی با سود ۴ درصد می دهیم.

زهره مولایی در ادامه خاطرنشان کرد: جایگاه سازمان بهزیستی طبق ماده ۲ قانون حمایت از حقوق معلولان، بعنوان ناظر و پیگیری کننده جهت مناسب سازی اماکن و ساختمان ها برای معولان است.

مسئول دبیرخانه مناسب سازی بهزیستی استان اصفهان عنوان کرد: آنچه که بعنوان ناظر، وظیفه ما بوده این است که تا کنون اقدامات خوبی در دبیرخانه رخ داده و مشکل اساسی این است که مناسب سازی بعنوان دغدغه اصلی مسئولان به خصوص دستگاه های اثرگذار نیست.

مولایی بیان کرد: متاسفانه این کار مشارکت و مطالبه عمومی را می طلبد و همه دستگاه ها باید دخالت کنند تا انجام شود اتفاقی که در این چند سال رخ داده این است که معلولان بعنوان مطالبه گر اصلی بیشتر در صحنه حاضر شدند.

وی افزود: اولین موسسه مناسب سازی که از گروه معلولان تشکیل شده است و کاملا تخصصی کار می کند را تجهیز کردیم که به طور جدی پیگیر بحث مناسب سازی اماکن و فضاها هست.

زهره مولایی گفت: در بحث مناسب سازی معابر و اماکن عمومی طبق آماری که شهرداری اصفهان داده است بیش از ۶۰ درصد معابر و فضای شهری مناسب سازی شده که  که این مقدار در بین شهرداری های سراسر کشور یک مورد نمونه است.

مسئول دبیرخانه مناسب سازی بهزیستی استان اصفهان ادامه داد: بخاطر وجود دفتر تخصصی مناسب سازی در شهرداری است که این میزان آماده سازی شده است؛ طبق ارزیابی ۵ ساله تیم های آموزش دیده ما از نظر دسترسی از ادارات بازدید می کنند که بیش از ۷۰ درصد ادارات استان و ۶۰ درصد معابر شهری مناسب سازی شده و برای دستگاه هایی که مشمول طرح شهید رجایی هستند موظف هستیم هرسال ارزیابی انجام دهیم.

وی افزود: در حال حاضر مشکل ما مناسب سازی وسایل حمل و نقل عمومی برای معلولان است که آنچه وظیفه ما بوده است انجام دادیم و در این زمینه با استاندار و معاون استاندار جلسه داشته و داریم و همچنین مرتب از دستگاه ها گزارش می گیریم.

زهره مولایی گفت: متاسفانه برخی از دستگاه های تاثیرگذار مانند سازمان نظام مهندسی که اکثر ساختمان های عمومی از آنجا مجوز می گیرند و صدا و سیما در بحث فرهنگ سازی به آن شکلی که انتظار می رود اقدامی نمی کنند و خیلی کند اقدام می کنند.

وی افزود: سامانه پیامکی داشته که تقاضا داریم از کل افرادی که کم توان هستند چه جانباز، سالمند و معلولان، اگر مانع یا مشکلی در سطح شهر می بینند گزارش کنند چرا که از طرف شهرداری قابل پیگیری است.

انتهای پیام/