به گزارش الماس، سید رضا موسوی صبح امروز در نشست خبری اظهار کرد: کار ما کاری تخصصی و پرتلاشی است که جهادگرانه و بدون هیچ نام و نشانی در حال انجام است، دامپزشکی در عرصه های واقعی تولید در کنار تولیدکننده و در بازار، نظارت کننده سلامت فرآوردههای خام دامی است.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان عنوان کرد: جایگاه استان اصفهان در عرصه تولید بسیار برجسته است، اصفهان رتبه اول تولید شیرخام را دارد، رتبه اول گوشت بوقلمون و تخم مرغ، رتبه دوم گوشت شترمرغ، رتبه پنجم گوشت مرغ و رتبه سوم عسل و همچنین رتبه چهارم تولید گوشت قرمز را داراست.
موسوی با اشاره به نقش دامپزشکی در حوزه سلامت در جایگاه طب پیشگیری در کشورهای پیشرفته گفت: جمعیت دام استان اصفهان در حال حاضر ۴۵۰ هزار راس گاو و گوساله، پنج هزار نفر شتر، سه میلیون و ۱۰۰ هزار جمعیت گوسفند و بز و بیش از ۵ هزار جمعیت اسب و تک سمی است همچنین پنج هزار و ۸۵۰ اماکن دامی در استان داریم.
وی افزود: حدود پنج سال پیش آنفلوآنزا فوق حاد پرندگان در اصفهان شیوع کرد، در آن سال ها تلفات بسیار زیادی در حوزه طیور دادیم با زحمات و مجاهدت هایی که دامپزشکی انجام داد آنفلوآنزا فوق حاد پرندگان در این استان کنترل شد.
سیدرضا موسوی اذعان کرد: پنجمین سال متمادی است که عدم بروز کانون های آنفلوآنزا فوق حاد پرندگان، دومین سال متمادی عدم بروز بیماری لمپی اسکین و چهارمین سال متمادی است که بیماری vhs را نداشتیم.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان ادامه داد: در سال گذشته ۵۵ درصد کانون های بیماری آبله گوسفند و بز، ۴۰ درصد کانون های راکتورهای سلی، و ۱۰۰ درصد کانون های مشمشه کاهش داشته است اما افزایش ۳۰ درصدی تعداد کانون های هاری را داشتیم.
موسوی اشاره کرد: زنگ خطر را در خصوص بیماری هاری به این صورت به صدا در می آوریم که باید یک برنامه ای همراه با همکاری مجدانه شهروندان داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: در استان اصفهان در سال گذشته ۱۷ میلیون ۴۹۰ هزار نوبت سر واکسیناسون انجام شده است که متاسفانه در این عرصه همکاران دامپزشکی صدمات زیادی می بینند چرا که همکاران ما در معرض آسیب قرار داشته و حتی می توانند به بیماری های مشترک انسان و حیوان مبتلا شوند.
سیدرضا موسوی با اشاره به اینکه بالای ۹۵ درصد پوشش واکسیناسیون استان اصفهان در سال گذشته بوده است که باعث افتخار است، گفت: در سال گذشته ۷۳۰ میلیون دز واکسن به طیور در عرصه پیشگیری تخصیص داده شد که آمار قابل توجهی است.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان توضیح داد: یکی از مقولات ما کنترل تردد و حمل و نقل دام و طیور است و دامپزشکی گواهی های بهداشتی در این خصوص صادر کرده است، گفتنی است بیش از ۸۳ میلیون قطعه جوجه ریزی در سال ۱۴۰۱ داشتیم که حمل و نقل این جوجه ها بوسیله مجوزهایی که صادر شد، کنترل شد.
موسوی ادامه داد: تعداد مزارع آبزیان در استان اصفهان ۵۳۰ و میزان تولید ماهی های سردآبی و گرمآبی ۱۰ هزار و ۲۵۰ تن سالیانه است؛ میزان تولید بچه ماهی قزل آلا ۶۶ میلیون قطعه و ۷۲ میلیون قطعه ماهی زینتی تولید می شود.
وی متذکر شد: در سال گذشته جمع کشتار دام ۲ میلیون و ۹۹۳ هزار و ۲۵۵ راس بوده است که از این جمع ۲۲۲ هزارو ۸۲۵ کیلوگرم حذفی داشتیم و در مقوله سطح عرضه ضبطی های ما ۲ میلیون و ۵۸۸ هزارو ۴۴۰ کیلوگرم بوده است.
سیدرضا موسوی با بیان اینکه بیش از ۱۰۷۲۰ پروانه در سامانه صدور صادر شده است، تصریح کرد: محموله های صادراتی در سال ۱۴۰۰ به ۳۲ کشور صادر شده و به ارزش ۳۰میلیون دلار بود این در حالی است که در سال ۱۴۰۱ صادرات از استان به ۳۴ کشور و ارزش آن ۶۹/۳ میلیون دلار است که حکایت از افزایش ۱۱۰ درصدی ارز آوری نسبت به سال ۱۴۰۰ را دارد.
مدیرکل دامپزشکی اصفهان ادامه داد: تخم مرغ به عراق، قطر، افغانستان، هزارلا به امارات، هنگ هنگ و ویتنام، پودرگوشت به ترکیه، بنگلادش و امارات و ماهی تازه به کویت، امارات، قطر و شیر خشک به گرجستان، پاکستان، ترکمنستان، سوریه و ارمنستان صادر شده است.
موسوی ادامه داد: به جد دنبال این هستیم که تشکل های دانش بنیان را در کنار مجموعه های دامپزشکی فعال تر کنیم و به نحوی کار کنیم که درکمترین زمان مجوزهای فعالیت برای آن ها صادر شود.
وی با بیان اینکه ۲۳ مورد اردوی جهادی در سال گذشته انجام شده است، گفت: همچنین ۳۲ مورد میز خدمت در استان اصفهان در نماز جمعه ها در سال گذشته انجام شده است.
موسوی اعلام کرد: در مورد گزش گرگ که در اردستان به انسان ها شده است نمونه برداری شده و نتایج آن به محض آنکه که آماده شد، اعلام می شود.
انتهای پیام/ج ی
- نویسنده : محمدرضا باقری