محمد کشتکار در گفت و گو با خبرنگار الماس اظهار کرد: دامپزشکی وظیفه دارد و تلاش می کند تا سلامت دام را حفظ کند و صرفاً اینکه در درمان فعالیت کند، اینگونه نیست و پیشگیری و نظارت در بیماری ها نیز از وظایف دامپزشکی است.
*49 درصد بیماری های بین انسان و دام مشترک است
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان تصریح کرد: در بیماری های دام یک هزار ۷۰۹ بیماری از عوامل بیماری زا شناخته شده است، که از این تعداد ۸۳۲ بیماری بین انسان و دام مشترک است که این ۴۹ درصد از بیماری های دام است.
وی در ادامه افزود: در این میان برخی از بیماری های دام نوظهور و نوپدید هستند که از ۱۵۶ بیماری شناخته شده نوظهور درچند سال اخیر ۷۵ درصد آن مشترک بین انسان و دام است.
کشتکار بیان کرد: عمده انتقال بیماری های مشترک از طریق دام و فراورده های دامی به انسان است؛ طبق قانون کنترل، پیشگیری و نظارت بهداشتی در دامداری ها و در ادامه در کشتارگاه ها و در مراکز بسته بندی و عرضه به عهده دام پزشکی است.
*استان اصفهان ۱۰ درصد جمعیت دامی کشور را در خود جای داده است
محمد کشتکاری خاطرنشان کرد: استان اصفهان یک استان پهناور و دارای جمعیت دامی قابل توجه است و بالغ بر ۱۰ درصد جمعیت دامی کشور را در اختیار دارد و در بسیاری از موارد استان اصفهان رتبه اول را در کشور دارد و امسال هم با توجه به بارندگی های سال گذشته جمعیت دام و طیور ما افزایش قابل توجه ای داشته و ۲۰ جمعیت دامی استان افزایش پیدا کرده است.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان اظهار کرد: دامپزشکی استان اصفهان تمام تلاش خود را به کار گرفته تا بتواند سلامت دام و فراورده های آن را تامین کند.
*اقدامات دامپزشکی در پیشگیری و مقابله با بیماری های مشتکر انسان و دام در استان
کشتکار عنوان کرد: یکی از بیماری های مشترک بین دام و انسان تب مالت است؛ دامپزشکی برای این بیماری واکسیناسیون را در جمعیت گوسفند، بز و گاو انجام می دهد در سال ۹۸ مجموع این واکسیناسیون در دام سبک ۳۸۱ هزار و در دام سنگین 165 هزار راس بوده است.در دام سبک به میزان ۳۴۲ هزار و در دام سنگین 115 هزار راس است که آمار قابل توجه است.
محمد کشتکار اذعان کرد: همچنین در کنار واکسیناسیون، شناسایی دام های تب مالتی نیز انجام می شود که در سال ۹۸، ۱۸۷ هزار راس دام در این زمینه خون گیری شده و در ۹ ماهه ساله جاری این میزان ۱۱۱ هزار راس دام خون گیری شده است.
وی افزود: یکی دیگر از بیماری های مشترک دام و انسان مشمشه است که از طریق اسب به انسان منتقل می شود، در سال ۹۸ دامپزشکی دو هزار و ۷۰۰ راس اسب تست شدند و در نه ماهه سال جاری یک هزار و ۸۷ تست انجام شد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان خاطرنشان کرد: یکی دیگر از بیماری های مشترک سل است که در سال ۹۸، ۱۷۰ هزار راس گاو و گوساله تست سل شده و در نه ماهه سال جاری ۱۱۱ هزار تست سل انجام شده است.
*در سال ۹۹، یک میلیون و ۹۶۷ هزار راس دام در بیماری های مشترک انسان و دام واکسینه شدند
کشتکار ادامه داد: سیاه زخم نیز یکی دیگر از بیماری های مشترک است که در این زمینه هم در سال ۹۸ یک میلیون ۴۸۷ هزار راس دام های مختلف واکسن دریافت کردند و در نه ماهه سال ۹۹ یک میلیون ۴۸۹ هزار راس برای مقابله با این بیماری واکسینه شدند.
محمد کشتکار بیان کرد: بیماری هاری که یک بیماری خطرناک مشترک است و اگر انسانی به آن مبتلا شود درمانی نداشته و منجر به فوت می شود، در مقابله با این بیماری ۱۶ هزار ۸۹۵ قلاده سگ در سال ۹۸ واکسن زده شدند که این میزان در ۹ ماهه سال جاری ۱۳ هزار و ۲۲۷ قلاده سگ بوده است.
وی در ادامه افزود: به طور کلی در سال ۹۸ بالغ بر دو میلیون و ۵۱ هزار راس دام و در نه ماهه سال جاری یک میلیون ۹۶۷ هزار راس دام برای بیماری های مشترک انسان و دام واکسینه شدند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان گفت: کانون های بیماری مشترک در این چند ساله در استان اصفهان رو به کاهش بوده است و تعداد موارد مشاهده شده بیماری های مشترک در دام کم شده است.
کشتکار ادامه داد: تعداد کانون های بیماری هاری در سال ۹۸، ۲۵ مورد بوده است اما در ۹ ماهه امسال ۵ مورد بوده است و خوشبختانه در استان اصفهان هیچ مورد انسانی در سال ۹۸ و ۹۹ گزارش نشده است.
محمد کشتکار ادامه داد: در بیماری تب کریمه کنگو خوشبختانه با اقداماتی انجام شده در سال ۹۸ و ۹۹ هیچ مورد انسانی و دامی گزارش نشده است؛ در بیماری مشمشه یک مورد بیماری در اسب داشتیم و در سال ۹۹ خوشبختانه تا کنون هیچ مورد نداشته و در انسانی نیز در این دو سال موردی گزارش نشده است.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان ادامه داد: در سیاه زخم سه مورد کانون در سال ۹۸ وجود داشت که در سال ۹۹ خوشبختانه فقط یک مورد کانون گزارش شده است؛ در سل و در سال ۹۸، ۹ کانون وجود داشت که و در سال ۹۹، هشت کانون گزارش شده است.
وی در ادامه افزود: در تب مالت در سال ۹۸، ۱۸ کانون و در سال ۹۹، ۲۶ کانون گزارش شده است؛ با توجه به اقدامات انجام گرفته آمار قابل قبول و استان اصفهان در کل وضعیت خوبی دارد.
کشتکار گفت: در دو سال گذشته استان هیچ موردی را در آنفلوآنزا فوق حاد پرندگان نداشته است و خوشبختانه تمام طیور تخم گذار در استان علیه این بیماری واکسینه شدند.
انتهای پیام/