منصور شیشهفروش در گفتوگو با خبرنگار الماس اظهار کرد: سامانه ناپایدار جوی از روز گذشته بر روی استان حاکم شده و تا اواخر پنجشنبه ادامه دارد که رگبارهای ناگهانی باران پراکنده، رعدوبرق، تگرگ، وزش باد شدید، گردوخاک و صاعقه به همراه دارد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه سامانه ناپایدار بارش در این دو روز کل استان را در برمیگیرد، افزود: این سامانه ناپایدار امروز بیشتر در شمال و شرق استان مثل کاشان، نطنز، بادرود، اردستان، نایئن، چوپانان، مهاباد فعال است و روز پنج شنبه بیشتر در نائین، ورزنه، انارک، چوپانان، اردستان، انارک، خور وبیابانک، مهاباد، شرق اصفهان و اصفهان فعال خواهد بود.
وی با بیان اینکه ماهیت بارشهای فصلی که یک مرتبه ابرناکی، رعدوبرق، صاعقه، تگرگ و رگبار شدید باران است، گفت: به کشاورزان و گلخانه داران توصیه شد که در برابر مخاطرات جوی نظیر رگبار، تگرگ، رعدوبرق و صاعقه و بارش رگباری باران از محصولات و باغات و مزارع محافظت کنند، به دامداران و واحدهای مرغداری اطلاعرسانی شد.
*سال گذشته دو نفر بر اثر صاعقه فوت شدند
شیشهفروش با بیان اینکه سال گذشته دو نفر بر اثر صاعقه فوت شدند، گفت: دامداران دام را در ارتفاعات برای چرا نبرند، در دشتها قرار نگیرند و در محلی که سقف وجود دارد در این دو روز قرار گیرند و رعایت اصول ایمنی را رعایت کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با درخواست از رانندگان که به توصیهها و هشدارهای پلیسراه توجه کنند، اذعان کرد: این دو روز وزش باد باعث خیزش کانونهای گرد غبار خواهد شد، در این شرایط بهتر است به خاطر کاهش دید رانندگان کنار جاده و مجتمعهای خدماتی و رفاهی توقف کند تا مشکلی ایجاد نشود و گردشگران در مناطق شرق و شمال به خاطر وزش باد و گردوغبار در رانندگی اصول ایمنی را رعایت کنند.
شیشهفروش افزود: میزان بارشها نسبت به سال گذشته در استان اصفهان در ۱۱ ایستگاه افزایش داشته و در ۹ ایستگاه در شمال و شرق با کاهش مواجه بوده و همچنان کاهش بارش نسبت به بلندمدت داشتهایم، اردیبهشتماه بارشها نرمال خواهد بود.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: هنوز دستورالعمل ویژه شرکت توانیر کشور ابلاغ نشده است، اما در استان برنامه ریزی شده که استانداردهای لازم و مصرف بهینه برق رعایت شود و به ادارات ابلاغ شده که ۲۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل در مصرف برق کاش داشته باشند، ژنراتورهای برق را آماده کار کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان به برگزاری مانوری که در چند روز گذشته در مخابرات انجام شد اشاره کرد و گفت: این مانور در حدود ۳۸ مرکز مخابراتی در سطح استان انجام و برق قطع شد تا برق آنها از طریق ژنراتورهای برق تأمین شود و تمرین کردند که در صورت قطعی و کمی برق مرکز مخابراتی با مشکل مواجه نشوند.
شیشهفروش به آماده و به روز کردن کار ژنراتورهای برق در همه اماکن تأکید کرد و گفت: برخورد با ماینرهای غیرمجاز رمز ارز را در دستور کار داریم، در بخشهای صنعتی هم با توافق خود صنعت و شرکت توانیر قرار شد محدودیت از قبل اعلام شود تا از بروز خسارت در صنعت جلوگیری شود و مصرف بهینه در تابستان داشته باشند.
*شرکت توانیر برای توسعه زیرساختهای تولید انرژی خورشیدی امکانات لازم را فراهم کند
وی گفت: تأکید بر این است شرکت توانیر برای توسعه زیرساختهای تولید انرژی خورشیدی امکانات لازم را فراهم کند و برای افزایش تولید برق در نیروگاهها اقدام کند.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: در حال حاضر برای کشاورزان آب جاری است و آب منطقهای گشت و نظارت به برداشت آب دارد و با برداشت غیرمجاز برخورد میکند و از وزارت نیرو و شرکت مدیریت منابع آب درخواست داریم رودخانه زایندهرود کاملاً احیا شود و حق آبه های زیستمحیطی و حق آبه کشاورزی کامل داده شود.
* حق آبه تالاب گاوخونی با ۴۷ هزار هکتار وسعت در سالهای قبل تأمین نشده است
شیشهفروش با بیان این نکته که حق آبه تالاب گاوخونی با ۴۷ هزار هکتار وسعت در سالهای قبل تأمین نشده و بیم آن میرود که به کانون گردوغبار تبدیل شود، افزود: از مدیریت منابع آب و سازمان حفاظت از محیطزیست کشور درخواست داریم حق آبه زیستمحیطی تالاب گاوخونی داده شود و تالاب گاوخونی نیز مانند دیگر تالابهای کشور احیاء شود.
وی با بیان اینکه همچنان شرایط خشکسالی برای استان وجود دارد و اثرات آن در قالب فرونشست زمین دیده میشود و با اشاره به تشکیل جلسه مدیریت بحران با حضور اعضا برای فرونشست زمین گفت: سازمان زمینشناسی گزارش داد در۱۰ دشت مطالعات و تعیین نرخ فرونشست انجام شده و قرار شد دشتهای کوهپایه و دامنهداران و شهر اصفهان نیز پایش و نرخ فرونشست زمین تعیین شود شد و مطالعات خطرپذیری فرونشست توسط مشاور تکمیل شود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان در ادامه افزود: از مرکز تحقیقاتی راه مسکن و شهرسازی کشور درخواست داریم که آییننامههای چگونگی ساختوساز در مناطقی که تحت تأثیر فرونشست دارند را تدوین و ابلاغ کند.
شیشهفروش با بیان اینکه همچنان شرایط کمآبی و خشکسالی بر استان حاکم است، گفت: اثرات فرونشست زمین در مناطق استان وجود دارد و با احیای رودخانه زایندهرود و جریان دائمی آن میتواند با تأمین سفرههای آب زیرزمینی و آبخوانها از کانونهای گردوغبار جلوگیری کرد.
انتهای پیام/ ز
- نویسنده : مجید پوستین دوز