اصفهان ۳۰ مرکز شبانه روزی برای سالمندان دارد
اصفهان ۳۰ مرکز شبانه روزی برای سالمندان دارد
معاون امور توانبخشی بهزیستی اسـتان اصفهان گفت: بهزیستی استان اصفهان ۶۷ مرکز شبانه روزی و ۴۵ مرکز ارائه خدمات توانبخشی در منزل در سطح استان دارد که ۳۰ مرکز از این مراکز مربوط به مراکز شبانه روزی سالمندان است.

سیدکمال صدیقی در گفت‌وگو با خبرنگار الماس اظهارکرد: بهزیستی استان اصفهان ۶۷ مرکز شبانه روزی و ۴۵ مرکز ارائه خدمات توانبخشی در منزل در سطح استان دارد که ۳۰ مرکز از این مراکز مربوط به مراکز شبانه روزی سالمندان است و البته چهار مرکز سالمندان روزانه داریم.

معاون امور توانبخشی بهزیستی اسـتان اصفهان با بیان اینکه حدود هزارو ۵۰۰ نفر سالمند در مراکز شبانه روزی و حدود ۲۰۰ نفر در مراکز روزانه خدمت رسانی می شوند، افزود: سالمندان  در مراکز روزانه از ساعت ۷:۳۰ تا ۱۳ در کلاسهای هنری و آموزشی متنوعی حضور دارند و سعی می کنیم سالمند از اوقات فراغت خود بهترین استفاده را برده و دوران سالمندی فعالی را تجربه کند.

وی در ادامه تصریح کرد: نگاه اصلی متولیان سالمندان بویژه سازمان بهزیستی گسترش مراکز روزانه است و تلاش می‌شود با ترویج فرهنگ دینی و ملی ضمن تکریم سالمندان و بستر سازی برای حضور و مشارکت آن ها در اجتماع، حتی الامکان سالمندان در کنار خانواده خود باشند و کمتر به سمت مراکز شبانه روزی سوق یابند، مراکز شبانه روزی مختص به سالمندانی است که یا کسی را نداشته و توان مراقبت از خود را ندارند و یا خانواده به دلایل مختلف امکان مراقبت و نگهداری از او را ندارد.

صدیقی در رابطه با پذیرش این افراد، گفت: پذیرش به دو صورت یارانه ای و دیگری به صورت آزاد است، هزینه هر نفر سالمند در مراکز نگهداری شبانه روزی که توسط دولت تعین شده است ماهیانه ۱۰میلیون تومان است اما هزینه ماهیانه نسبت به وضعیت جسمی و روانی سالمند متغیر و متفاوت است.

معاون امور توانبخشی بهزیستی اسـتان اصفهان گفت: ممکن است سالمند بیماری خاص داشته باشد یا از پوشک استفاده کنند و یا درخواست سوئیت اختصاصی و امکانات ویژه می کند که موجب افزایش شهریه و هزینه ماهیانه است اما به صورت عادی و معمول اگر بخواهند در بخش های عمومی پذیرش گردند همان مبلغ ماهیانه ۱۰میلیون تومان هزینه در مراکز شبانه روزی است.

وی ادامه داد: اگر سالمند واجد الشرایط دریافت یارانه باشد بهزیستی حدود مبلغ چهار میلیون تومان تا چهارمیلیون و ۵۰۰ را  پرداخت کرده و ما بقیه آن را باید خانواده و یا مشارکت خیرین پرداخت شود تا بتوانند هزینه ها را تامین کنند.

سیدکمال صدیقی افزود: تمام ۳۰ مرکز شبانه روزی غیر دولتی است و مجوز آن ها را بهزیستی می دهد و نقش بهزیستی معرفی افراد واجد شرایط و نظارت بر کم وکیف ارائه خدمات مراکز است.

معاون امور توانبخشی بهزیستی اسـتان اصفهان اذعان کرد: هرچه پیش می رویم متقاضیان پذیرش در مراکز شبانه روزی رو به گسترش است، در حال حاضر در استان ۷۰۰ تخت خالی در بخش سالمندان موجود است اما متاسفانه در ده تا پانزده سال آینده ما با یک بحران سالمندی مواجه می شویم که مجبور به این هستیم که به تعداد مهد کودک هایی که ایجاد کرده ایم مراکز نگهداری سالمندان ایجاد کنیم.

وی ادامه داد: باید تلاش کنیم تا سالمندانی فعال داشته و با پیگیری سند ملی سالمندان کشور پاسخی هماهنگ به چالش ها و فرصت های دوران سالمندی بدهیم، تحقق این سند نیاز به مشارکت و هم افزایی همه دستگاه های عضو دارد.

سیدکمال صدیقی اذعان داشت: غفلت از پیری جمعیت و عدم آمادگی دستگاه ها می تواند در آینده یک بحران جدی را برای کشور رقم زده و هزینه های مادی و معنوی سنگینی را به کشور تحمیل کند، لذا باید تلاش کرد تا سالمند بتواند با کمترین دغدغه دوران سالمندی خود را سپری کرده و ضمن مشارکت در فعالیتهای اجتماعی، احساس رضایت درونی را تجربه کند.

صدیقی بیان کرد: در همین راستا ما بحث شهر دوستدار سالمند را با همکاری شهرداری اصفهان دنبال می کنیم تا بتوانیم بستر های اجتماعی را فراهم تا سالمند بتواند در این مکان ها حضور یابد و نقش آفرینی داشته باشد.

معاون امور توانبخشی بهزیستی اسـتان اصفهان با اشاره به  فرهنگ دینی و اصیل اسلامی که تاکید به تکریم سالمندان و بزرگ نگهداشتن سالمند را دارد، گفت: توصیه ما به خانواده ها و جامعه این است که با تاسی به مبانی دینی و فرهنگی، ضمن تکریم سالخوردگان و استفاده از تجارب آن ها، پیوندی نا گسستنی بین نسل قدیم و جدید ایجاد کنیم.

وی ادامه داد: از ۶۷ مرکز که ذکر شد ۳۰ مرکز  فقط مختص به سالمندان است و بقیه آن مراکز معلولین ذهنی، جسمی و حرکتی و بیماران اعصاب و روان هستند، حدود ۱۵ مرکز مختص به بیماران اعصاب و روان است که در هر کدام از آن ها به صورت شبانه روزی خدمت رسانی می کنند.

صدیقی با بیان اینکه حدود ۴۵ مرکز ویزیت در منزل تحت نظارت بهزیستی استان اصفهان فعالیت می کنند، خاطرنشان کرد: ارائه خدمات توان بخشی در منزل به جامعه هدف تحت پوشش بهزیستی به صورت ماهیانه و با اعزام تیم های تخصصی شامل روانشناس،  فیزیوتراپ، مددکار، گفتار درمان، پزشک و…. به منزل مددجویان صورت می‌گیرد.
معاون امور توانبخشی بهزیستی اسـتان اصفهان افزود: ما در کنار این ۴۵مرکز حدود پنج مرکز مراقبت در منزل هم داریم که این مراکز به حدود ۵۰۰ مددجو بویژه سالمندان ارائه خدمت می کنند که بیشتر کار این مراکز این است که یک مراقب آموزش دیده سه روز در هفته و هر بار یک ساعت و نیم در منزل حضور پیدا می کند و سعی به خدمت رسانی و حل مشکلات مددجو می کند.
انتهای پیام/ ج ز