به گزارش الماس؛ محسن حاج عابدی با اشاره به اینکه قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم از کشاورزان در سال زراعی جاری ۵۰ هزار ریال تعیین شد، افزود: سال گذشته خرید تضمینی گندم ۲۵ هزار ریال بود که امسال به ازای هر کیلوگرم ۴۰ هزار ریال رسید و با پیگیریهای وزیر جهاد کشاورزی ۱۰ هزار ریال هم بهعنوان جایزه تحویل گندم در نظر گرفته شد و در مجموع به ازای هر کیلو گندم به ۵۰ هزار ریال رسید.
مدیر سازمان تعاون روستایی استان اصفهان با بیان اینکه قیمت جدید هنوز رسمی ابلاغ نشده اما بطور قطع این مبلغ بهعنوان ملاک خرید تضمینی گندم امسال محسوب میشود ادامه داد: اداره کل غله متولی خرید تضمینی است و مجموعه سازمان تعاون روستایی با همکاری شبکه تعاونیهای روستایی و تعاونیهای تولید در اقصی نقاط استان، بهعنوان مباشر خرید اقدام میکند.
حاج عابدی گفت: امسال با توجه به افزایش هزینههای تولید و افزایش قیمت محصولات و نهادههای کشاورزی انتظار داشتیم که دولت هم در زمینه قیمت گندم تضمینی تجدید نظر کند.
وی اظهار داشت: سال گذشته ۹۳ درصد گندم تضمینی استان معادل ۱۱۲هزار تن توسط سازمان تعاون روستایی خریداری شد.
محسن حاج عابدی اضافه کرد: ۴۲ مرکز خرید تضمینی گندم و دانههای روغنی در استان فعال خواهد شدو بازدیدهای مقدماتی و نظارتهای فنی از این مراکز انجام شده است و عملیات خرید تضمینی گندم بر اساس دستورالعملهای فنی و بر اساس شیوه نامههای بهداشتی آغاز خواهد شد.
تاثیر کاهش بارندگی بر میزان تولید
مدیر سازمان تعاون روستایی استان اصفهان خاطرنشان کرد:امسال میزان تولید گندم در این استان با توجه به کاهش بارندگیها در سال زراعی جاری کاهش پیدا خواهد کرد.
حاج عابدی بیان کرد: سال گذشته ۳۲۰ هزار تن پیش بینی تولید گندم در استان اصفهان بود که این رقم در سال جاری به حدود ۲۰۰ هزار تن رسیده است و مجموعه تعاون روستایی برای خرید تضمینی گندم در استان از آمادگی لازم برخوردار است.
وی با اشاره به کاهش بارندگیها در سال زراعی جاری در استان اصفهان افزود: امسال بهواسطه جریان نداشتن آب در رودخانه زاینده رود و تغذیه نشدن سفره های آب زیر زمینی و چاههای حریم این رودخانه با کاهش عملکرد و تولید گندم در استان مواجه هستیم.
محسن حاج عابدی با اشاره به پراکنش و گستردگی دیم زارها در سمیرم و غرب استان ابراز امیدواری کرد که در سالجاری بارندگی در این خطه افزایش پیدا کند در غیر این صورت برداشت گندم دیم در اصفهان کاهش پیدا خواهد کرد.
مدیر سازمان تعاون روستایی استان اصفهان ادامه داد: آمادگی کامل برای خرید تضمینی گندم توسط این مجموعه در استان وجود دارد و امیدواریم رقم قابل توجهی در این زمینه محقق شود.
حاج عابدی اضافه کرد: عملیات برداشت و خرید تضمینی گندم بطور معمول از اوایل خرداد از شهرستانهای شمالی استان از جمله کاشان، آران و بیدگل و اردستان آغاز خواهد شد و اولین مرکز خرید استان در مهاباد اردستان قرار دارد و پس از شروع عملیات برداشت بهتدریج به شهرستانهای سردسیر استان خواهد رسید.
سال گذشته افزون بر ۳۱۰ هزار تُن گندم از مزرعههای استان اصفهان برداشت شد.
زمینهای کشاورزی اصفهان حدود ۵۶۳ هزار هکتار، برابر ۳.۵ درصد از مساحت این استان است که با توجه به محدودیت منابع آبی سالهای گذشته، تنها حدود ۲۹۰ هزار هکتار از آن زیر کشت رفت.
انتهای پیام/