حسین ایراندوست در گفتو گو با خبرنگار الماس اظهارکرد: در دی ماه حدود ۱۱ میلیون قطعه جوجه ریزی داشته ایم که نسبت به سال گذشته حدود ۵۰ درصد افزایش داشته است و این میزان جوجه ریزی، بسیار مطمئن برای پایان سال است و بنابراین وضعیت مرغ در ماه مبارک رمضان مناسب است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان افزود: میزان جوجه ریزی در بهمن نیز حدود ۸ میلیون قطعه بوده که امیدوار کننده است و رشد قابل توجهی دارد و فروردین ماه را به راحتی پوشش خواهد داد و مشکلی برای شروع سال آینده نخواهیم داشت.
وی تصریح کرد: درحال حاضر در هر شب بالغ بر هزار ۵۰۰ تا هزار و ۷۰۰ تن مرغ زنده در سطح استان به سامانه رهتاب عرضه می شود، از تاریخ ۱۶ بهمن سال جاری تا به امروز بین هزار ۲۴۰ تن تا هزار ۷۵۰ تن مرغ زنده در بازار عرضه کرده ایم در حالی که حداکثرجذب ما در سطح استان بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ تن بوده است و ما با یک مازاد قابل توجه مرغ مواجه شده ایم در همین راستا برای مدیریت این محصول مازاد چند راهکار را در پیش داریم.
ایراندوست در ادامه بیان کرد: برای مازاد مرغ تولیدی از شرکت پشتیبان امور دام خواستیم که این گوشت مرغ ها را بخرد که تا به الان بیش از ۱۰۰۰ تن گوشت مرغ را خریداری کرده است که قطعا در کشور در بحث خرید مرغ مازاد رتبه داریم و می توانیم ادعا کنیم که بیش از ۲۰ درصد گوشت خریداری شده توسط شرکت پشتیبانی امور دام را استان اصفهان تامین می کند و بخشی دیگر از مرغ ها به استان های تهران، فارس، خراسان جنوبی و قم عرضه می شود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان ادامه داد: در بحث تقویت جوجه ریزی یکسری از زنجیره های تولید را فعال کردیم که با تامین خوراک و جوجه و توزیع آن بین مرغداران، جوجه ریزی را تقویت کنیم و همزمان با شرکت پشتیبانی در مورد بحث تولید قراردادی صحبت کردیم که شرکت امور دام نهاده را به صورت اعتباری در اختیار مرغدار قرار دهد و بعد گوشت آن را خرید کند که بتوانیم ذخیره کشور را تامین کنیم.
ایراندوست عنوان کرد: در برنامه دیگر برای رفع نگرانی مرغدار، برنامه ریزی شده است که مرغدار همزمان با گرفتن مجوز جوجه ریزی، خوراک آماده سه هفته اول دوره پرورش را قبل از جوجه ریزی تحویل بگیرد و بدون دغدغه جوجه ریزی کند و آمادگی داریم تامین خوراک تا پایان دوره را برایش فراهم کنیم، با این اقدامات وضعیت جوجه ریزی رشد قابل توجهی نسبت به گذشته دارد.
وی با عنوان اینکه هدف جهاد کشاورزی تولید صادرات محور است، بیان کرد: با توجه به رشد تولید مرغ و نیاز بازار کشور های همسایه در تلاش هستیم بتوانیم برای سهمیه صادرات مرغ به ویژه برای سویه آرین برای مرغداران و زنجیره های تولید مجوز بگیریم تا بتوانیم صادرات انجام دهیم.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در ادامه افزود: با توجه به افزایش جوجه ریزی و تولید گوشت مرغ و عرضه بیشتر آن به بازار قطعا مصرف هم افزایش خواهد داشت و تامین گوشت تحویلی به مصرف کنندگان از دو طریق گوشت وارده به استان از سایر استان ها و گوشت های تولید شده در استان تامین می شود.
ایراندوست تصریح کرد: باتوجه به قیمت گوشت مرغ نسبت به بقیه پروتئین ها و گوشت ها توجه مردم به مصرف گوشت مرغ در حال افزایش است و بر همین اساس تمرکز کرده ایم تا این منبع پروتئینی که مورد توجه مصرف کننده است عرضه و تولیدش مشکلی نداشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: امروزه مرغ اصفهان جزء با کیفیت ترین مرغ ها است و صادرکنندگان مرغ، به مرغ اصفهان توجه خاصی می کنند و چیزی که برای ما مهم است باید در بازار هم قیمت مرغ نسبت به درجه آن تفاوت قیمت داشته باشد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان تصریح کرد: مرغی که در بازار است با درجه A و A پلاس و B است و بعضی وقت ها مرغ را با اسامی دیگری معرفی می کنند که مورد تایید نیست و متاسفانه بعضی افراد برای سودجویی از اسامی متفاوتی استفاده می کنند.
وی گفت: در کل کشور، عمده مرغ تولیدی با درجه B به بازار عرضه می شود که قیمت مشخصی دارد و قیمت مرغ A و A پلاس به ترتیب ۱۰ درصد و شانزده درصد بیشتر از قیمت B است و مرغ های وارداتی از استان های دیگر هم بسته به درجه باید با همین قیمت ها عرضه شوند؛ عرضه مرغ شمال با قیمت بالاتر از مرغ اصفهان، نوعی سودجویی و تخلف محسوب می شود و بازرسین با متخلفین برخورد خواهند.
انتهای پیام/ج ز