به گزارش الماس خبر به نقل از روابط عمومی محیط زیست استان اصفهان، یک عقاب طلایی نابالغ توسط شهروند مبارکه ای که دچار آسیب دیدگی جزئی شده بود، تحویل اداره حفاظت محیط زیست شهرستان مبارکه گردید و جهت بازیابی شرایط بازگشت به طبیعت در مرکز تیمار و بازپروری حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان در پارک ملی کلاه قاضی تحت درمان قرار گرفت.
عقاب طلایی با نام علمی (Aquila chrysaetos) با طول بدن ۷۵ تا ۸۸ سانتی متر و گستردگی بالها ۲۰۴ تا ۲۲۰ سانتی متر، بزرگ ترین عقاب ایران است. نر و ماده مشابه یکدیگر با این تفاوت که ماده کمی بزرگ تر است. در پرنده بالغ روتنه قهوه ای تیره، تارک سر و پس گردن قهوه ای طلایی و پوشپرهای میانی بال ها کرم تا زرد مایل به قهوه ای است که تشکیل نواری روشن روی بالها می دهد. زیرتنه قهوه ای تیره تا روشن، لبه بالها در زیر همچنین انتهای دم بلندش تیره رنگ است. پرنده نابالغ شبیه به پرنده بالغ ولی رنگ عمومی بدن قهوه ای تیره است و تارک و پس سر زرد مایل به قهوه ای دارد. قاعده شاهپرهای اولیه و ثانویه در زیر بالها لکه سفیدی دارند که در پرواز به خوبی دیده می شود. دم نیز سفید و نوار سیاهی در انتها دارد.
عقاب طلایی پروازی قدرتمند و باشکوه با بالزدنهای قوی دارد. با بالهایی هم سطح بدن در دوایری بزرگ بالبازرَوی میکند. اغلب به تنهایی یا جفت دیده میشود. در طول روز مسافت زیادی را در جستجوی طعمه بالبازرَوی میکند و گاهی ساعتها روی صخره یا درختی بلند که دید خوبی به اراضی پیرامون داشته باشد، مینشیند. بیشتر از پستانداران، پرندگان و گاهی خزندگان، ماهیها و یا لاشه آنها تغذیه میکند. برای شکار معمولاً در ارتفاع پایین پرواز میکند و با یک شیرجه ناگهانی و سریع طعمه را با چنگالهای خود صید میکند.
این پرنده در کوهستانهای کم گیاه و خشک، جنگلهای کوهستانی، تپهماهورها، دشتها و صخرههای ساحلی به سر برده و روی درختان بلند یا لبه پرتگاه آشیانه میسازد. در ایران بومی و در کوهستانهای مرتفع رشته کوه البرز و زاگرس زادآوری دارد.
انتهای پیام/ف