اهمیت طب پیشگیری در حوزه دامپزشکی غیر قابل انکار است
اهمیت طب پیشگیری در حوزه دامپزشکی غیر قابل انکار است
دکتر موحدی در شانزدهمین جلسه مجمع نمایندگان استان اصفهان در مجلس شورای اسلامی مهم ترین دغدغه های حوزه دامپزشکی را تشریح کرد و توجه بیشتر مسئولان به این حوزه مهم در زمینه بهداشت و سلامت جامعه را خواستار شد.

به گزارش الماس به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان؛ شانزدهمین مجمع نمایندگان استان اصفهان در مجلس شورای اسلامی به ریاست دکتر مسعود خاتمی و با حضور اکثریت نمایندگان شهرستان ها و مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان برگزار گردید.

دکتر موحدی مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان در این نشست ابتدا مختصری از تاریخچه تشکیلات نوین دامپزشکی در ایران از سال ۱۳۰۴ تاکنون بیان و تصریح کرد نزدیک به چهار سال دیگر باید فعالیت رسمی یک قرنی دامپزشکی در ایران را علی‌رغم همه مهجوریت و مظلومیت آن جشن بگیریم.

وی اهم وظایف سازمان دامپزشکی کشور در زمینه های تأمین بهداشت، سلامت و فراهم کردن رفاه دام، کنترل، پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دامی، تأمین و تضمین بهداشت و سلامت فرآورده‌های پروتئینی دامی،  پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مشترک انسان و دام، اجرای ضوابط قرنطینه ای دامپزشکی در مبادی ورودی و خروجی، فراهم کردن شرایط ورود به بازارهای جهانی، توسعه پایدار و سرمایه گذاری در بخش دام  و… را به اختصار تشریح کرد.

دکتر موحدی گزارشی از عملکرد دامپزشکی استان در بخش های مختلف ارائه و دستاوردهای دامپزشکی در صیانت از سلامت مردم، حفظ و حراست از سرمایه های ملی در صنعت دامپروری، کمک به رشد اقتصادی کشور با صادرات فرآوره های پروتئین حیوانی و… را برای حاضرین تبین کرد.

وی به اهمیت قائل شدن طب پیشگیری در سراسر دنیا اشاره و نقش دامپزشکی را در این حوزه بسیار مهم و غیر قابل انکار عنوان و توجه بیشتر مسئولان کشور به حوزه دامپزشکی را خواستار شد.

دکتر موحدی به خدمت رسانی دامپزشکی در اقصی نقاط استان از شرق به غرب و شمال به جنوب بدون هیچ گونه هوی و های و تبلیغات رسانه ای اشاره و عنوان مدافعان مظلوم بهداشت و سلامت جامعه را برای همکاران خود در حوزه دامپزشکی استفاده کرد.

این مقام مسئول به ظرفیت های استان اصفهان در زمینه پرورش دام، طیور، آبزیان، کشتارگاه ها، کارخانه های خوراک دام، مراکز قطعه و  بسته بندی فرآورده ها  و… اشاره و آمارها و عملکرد ها را با سایر استان ها به مقایسه گذاشت.

وی با اشتغالزایی به منظور تقویت نظارت های بهداشتی حوزه دامپزشکی استان در بخش خصوصی با بکارگیری بیش از ۵۰۰ نفر کارشناس اشاره و تصریح کرد با اجرای نظارت ها، وضعیت بهداشتی تولید تا عرضه فرآورده های پروتئین حیوانی در بهترین وضعیت ممکن قرار دارد و از این بابت هیچگونه نگرانی وجود ندارد.

دکتر موحدی به تلاش دامپزشکی در حوزه پیشگیری از بیماری های زئونوز اشاره و تنها واکسیناسیون بیش از  15 هزار قلاده سگ گله در یکسال در سطح استان را شاهد این تلاش عنوان و افزود: سالیانه بیش از  20 نفر از همکاران ما در عملیات واکسیناسیون سگ ها بر اثر حمله حیوان راهی بیمارستان ها می شوند.

مدیرکل دامپزشکی استان پیرامون بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به عنوان یک بیماری مشترک بین انسان و دام سخن گفت و به مشکلات عدیده سال های ۹۵ تا ۹۷ که دامپزشکی با این ویروس دست و پنجه نرم می کرد، پرداخت و با بیان برخی گلایه ها از ناملایمات اذعان داشت: با همه گیری ویروس کرونا، در حال حاضر اطلاعات عمومی مردم و حتی مسئولان از ویروس ها و ضرورت رعایت فاصله ها و پرهیز از تراکم بسیار بیشتر شده است و این موضوع کمک شایانی به موضوع شناخت بیماری های ویروسی و اهمیت پیشگیری حوزه دامپزشکی در جامعه کرده است.

وی عدم بروز این بیماری در ۳۳ ماه گذشته در سطح استان را با تلاش شبانه روزی کارشناسان دامپزشکی را یک دستاورد مهم عنوان و ابراز داشت: متاسفانه در هیاهوی مربوط به کرونا، این دستاوردها مغفول مانده است.

دکتر موحدی به حوزه بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اشاره کرد و گفت: در سال گذشته با تلاش همکاران ما در واحدهای مبارزه با بیماری ها بیش از ۱۳ میلیون نوبت سر واکسیناسیون دام در سطح دامداری های استان از صنعتی تا دور دست ترین روستاها انجام گرفته و این عدد در مقابله با جمعیت های انسانی بسیار قابل تامل است.

مدیرکل دامپزشکی استان به نقش دامپزشکی و مقررات بین المللی صادرات فرآورده های لبنی در سراسر جهان اشاره و تصریح کرد: در سال گذشته با نظارت کارشناسان دامپزشکی استان بیش از ۳۴ میلیون کیلوگرم انواع فرآورده ای که صدور گواهی بهداشتی آن منحصرا با سازمان دامپزشکی کشور است،  از استان اصفهان به بیش از ۲۴ کشور جهان صادر شده است که این میزان ۴۷ میلیون دلار ارزآوری به همراه داشته است.

وی پیرامون صادرات فرآورده های لبنی از استان اصفهان به روسیه سخن گفت و صادرات ۱۳ هزار تن خامه و ۶ هزار تن پنیر معادل ۷۰ درصد سهم صادرات کشور به روسیه را ماحصل نظارت های بهداشتی کارشناسان دامپزشکی استان عنوان کرد.

دکتر موحدی به آمار نیروی انسانی حوزه دولتی دامپزشکی استان اشاره و تصریح کرد متاسفانه با این حجم عملیات نزدیک به نیمی از پست های سازمانی این اداره کل در سراسر استان بلاتصدی است که این مشکل در آینده خدمت رسانی را تحت شعاع قرار می دهد اما تاکنون با روحیه جهادی همکاران ما هیچگونه خللی وجود نداشته است اما در جبران خدمات آنان نتوانستیم اقدام موثری انجام دهیم.

وی در خصوص اعتبارات حوزه دامپزشکی نیز سخن گفت و با توجه به شیب تنها ۱۰ درصدی افزایش اعتبارات در ۵ سال گذشته تصریح کرد: این شرایط اعتباراتی جوابگوی ارائه خدمات به نحو مطلوب نخواهد بود.

مدیرکل دامپزشکی استان به مشکل خودروهای عملیاتی پرداخت و افزود: در تمامی ادارات دامپزشکی تنها ۶۷ دستگاه خودرو داریم که تعدادی از آنها فروسوده است و با توجه به عبور از مسیر های سخت و صعب العبور نیاز شدید به نوسازی این ناوگان داریم.

 وی به طرح تحول نظام سلامت نیز اشاره و تصریح کرد: در تصویب این قانون در مجلس شورای اسلامی آن دوره هیچ گونه نگاهی به دامپزشکی و اهمیت آن در طب پیشگیری نشده است.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان در پایان به وضعیت معیشتی کارکنان دامپزشکی پرداخت و اولویت قرار ندادن نیروهای دامپزشکی در واکسیناسون کرونا را مورد انتقاد قرار داد.

در ادامه دکتر مسعود خاتمی نماینده مردم شریف شهرستان های گلپایگان و خوانسار و رئیس جلسه و دیگر نمایندگان حاضر از ارائه گزارش عملکرد جامع و کامل از سوی مدیرکل دامپزشکی استان تشکر و قدردانی کرد.

دکتر خاتمی عضو کمیسون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی به عنوان نمونه به کاهش چشمگیر بروز بیماری کیست هیداتیک در سالهای اخیر اشاره و زحمات کارکنان دامپزشکی در حوزه پیشگیری و مقابله بیماری های مشترک بین انسان و حیوان مورد تقدیر و تحسین قرار داد.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی دامپزشک حضور ندارد، تصریح کرد: نیاز است با حضور یک نفر نمایندگان که دامپزشک می باشد، موارد در این حوزه مهم به این کمیسیون منتقل گردد.

سپس ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم شریف شهرستان های نجف آباد و تیران و کرون در مجلس شورای اسلامی نیز از زحمات مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان و دیگر همکاران در حوزه سلامت و بهداشت جامعه تشکر و قدردانی کرد.

وی به گزارش صادرات فرآورده های حوزه دامپزشکی از اصفهان به کشور روسیه اشاره و این دستاورد را بسیار مثبت قلمداد نمود و توسعه آن با افزایش نوع محصول صادراتی را خواستار شد.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی در پایان پیرامون اهمیت حوزه دامپزشکی در جامعه به ویژه نظارت بهداشتی بر تولید برخی کالاهای استراتژیک نظیر مرغ و تخم مرغ سخن گفت و با اشاره به مظلومیت این نهاد چه در حوزه ستادی و شهرستانی، رفع مشکلات دامپزشکی از سوی مجمع نمایندگان استان اصفهان را خواستار شد.

انتهای پیام/