به گزارش الماس، حمام علیقلی آقا به همراه مجموعه بناهای عمومی دیگر شامل مسجد، بازارچه، چهارسو و سرا از دوره صفوی به یادگار باقی مانده است. بانی این بناها علیقلی آقا از خواجگان حرم شاه سلیمان و شاه سلطان حسین صفوی بوده است. دو کتیبه مورخ ۱۱۲۲ ق در مسجد علیقلی آقا و نقل مؤلف تاریخ اصفهان از ساخت حمام در سال ۱۱۱۲ و بالاخره تاریخ ۱۱۲۵ در انتهای وقفنامه حمام نشان میدهد که این بنا از آثار نیمه اول قرن دوازدهم هجری قمری است.
در سال ۱۳۷۹ به همت شهرداری منطقه ۱ حمام علیقلی آقا خریداری و از سال ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۳ توسط سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان مرمت شده و اکنون به عنوان موزه در حال فعالیت است.
موزه حمام علی قلی آقا مجموعه ای است تاریخی- وابسته به سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان- که از منظر مردم شناختی می کوشد با حفظ، معرفی و اشاعه دستاوردهای عناصر انسانی در زیست بوم فرهنگی ایران، به بازخوانی بن مایه های هویت دینی – ملی فرزندان این گستره، در زمینه معماری و هنرهای هم بسته اهتمام کرده و کنش متعامل فضای کالبدی و شبکه ارتباطی[اجتماعی] را در سطح بین المللی، ملی، شهری و محله ای؛ با توسعه فعالیت های بین بخشی و بهره مندی حداکثری از ظرفیت های کارشناسی و اجرایی حوزه های ذی صلاح بررسی نماید و از رهگذر مطالعات بنیادی و به تبع، تدوین و مستند سازی تاملات نظری، به راه کارهای عملی و مدل های کاربردی جهت بازتعریف فضاهای جدید و باز تولید گفتمان سنتی بپردازد. این ماموریت با شعار شهر زیست پذیر و خلاق و دوستدار میراث دنبال می شود.
این بنا به شماره ۲۲۶ در تاریخ ۲۲/۹/۱۳۸۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است
ملیحه السادات قریشیان در گفت و گو با خبرنگار الماس اظهار کرد: موزه گرمابه علیقلی آقا طبق روال هر سال، جهت استقبال از میهمانان نوروزی خود برنامه های شاد و مفرحی را تدارک دیده است.
مسئول امور موزه گرمابه علیقلی آقا با بیان اینکه هدف از اینکار جذب گردشگر و معرفی اماکن تاریخی با اهمیت است، تصریح کرد: اصفهان از آنجایی که با انباشت مراکز تاریخی مواجه است، یک مسافر در زمان توقف ممکن است که در اولویت بندی بازدید از موزه گرمابه را نداشته باشد در صورتی که این حمام از اهمیت تاریخی ویژه ای برخوردار است.
وی افزود: اگر این حمام در شهری دیگری بود خیلی بازدید می شد ولی اصفهان بدلیل غنی بودن از این مکان های تاریخی ممکن است مسافر بازدید از موزه را نداشته باشد.
قریشیان با بیان اینکه ساعات کار موزه در ایام نوروز صبح از ساعت ۹ تا ۱۸:۳۰ عصر است، عنوان کرد: سعی کردیم با برنامه های مختلف فضا و شرایطی فراهم کنیم گردشگران برای حضور در این موزه محله بهترین لحظات را برای خود ثبت کنند.
انتهای پیام/