بایدها و نبایدها برای خرید و نگهداری ماهی قرمز
بایدها و نبایدها برای خرید و نگهداری ماهی قرمز
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان در مورد بایدها و نبایدهای خرید و نگهداری ماهی قرمز برای نوروز توضیحاتی داد.

علیرضا ادیبان در گفت‌وگو با خبرنگار الماس اظهار کرد: خوشبختانه ماهی قرمز یا ماهی های زینتی که مردم برای عید نوروز خریداری می کنند از نظر بیماری های مشترک بین دام و انسان حاوی عامل تهدید کننده ای نیست و گاهی بیماری های پوستی قارچ ممکن است ایجاد کند.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان عنوان کرد: ممکن است گاهی بیماری های قارچی روی بدن ماهی باشد که بیماری پوستی برای انسان ها ایجاد کند.

*مردم از مراکز معتبر ماهی بخرند 

ادیبان بیان کرد: کسانی که ماهی می خرند باید به ماهی ها خوب نگاه کنند ماهی ها بیحال نباشند و لکه های سفید روی بدن ماهی وجود نداشته باشد، مهمتر از آن، ماهی را از مکانی خریداری کنند که معتبر باشد همچنین از دست فروشان و افرادی که روش نگهداری و توزیع ماهی ها را نمی دانند، ماهی نخرند.

*دست فروشان گاهی موجب بروز بیماری در ماهی های یک آکواریوم می شوند

وی افزود: دست فروشانی وجود دارند که چون روش نگهداری از ماهی ها را نمی دانند باعث می شوند بیماری در بین ماهی ها شیوع کند و مشکلاتی برای ماهی ها و مردم به وجود بیاید.

وی بیان داشت: همچنین خریداران ماهی نیز باید روش های نگهداری از ماهی ها را بدانند و از تنگ هایی که ورودی باز دارد برای نگهداری ماهی ها استفاده کنند چرا که در تنگ های با ورودی باریک اکسیژن کافی به ماهی نرسد.

علیرضا ادیبان اذعان کرد: برای تعویض آب تنگ ها نباید کل آب را یکدفعه عوض کرد همچنین آب شرب شهری را ساعاتی کنار بگذارند تا کلر آن خارج شده و سپس آن را به تنگ منتقل کنند، آبی که داخل تنگ می ریزند باید هم دمای محیط باشد و از ریختن آب سرد یا گرم در تنگ خودداری کنند، بهترین دمای آب برای تنگ ماهی بین ۲۰ تا ۲۵ درجه است.

وی خاطرنشان کرد: به منظور ضدعفونی کردن آب ماهی های زینتی می توان از نمک استفاده کرد به این صورت که درصد مشخصی از نمک بدون ید را با آب ترکیب کرده و یک فضای ضدعفونی شده برای ماهی بوجود می آید.

*ماهی ها به هیچ وجه نباید در طبیعت رها شوند

ادیبان تأکید کرد: یکی از معضلاتی که وجود دارد این است که ماهی ها به هیچ وجه نباید در طبیعت رها شوند چون این ماهی ها در اقلیم خاصی زندگی می کنند، ممکن است اگر در دریاچه یا رودخانه ای که ماهی های دیگر زندگی می کنند، رها شوند باعث انتقال بیماری به ماهیان دریاچه یا رودخانه شوند و آسیب فراوانی به محیط زیست و جمعیت ماهیان آبهای آزاد وارد کنند.

وی با اشاره به اینکه رها سازی ماهی موجب می شود به اکوسیستم و طبیعت دریاچه یا رودخانه هایی که ماهی دارند آسیب برسد، افزود: ماهی های قرمز غذای خاصی استفاده نمی کنند ولی برای تغذیه ماهی های زینتی می توان از مراکز فروشی که معتبر هستند، غذای مخصوص ماهی تهیه کرد.

انتهای پیام/