رامین ناظمی در گفت وگو با خبرنگار الماس اظهار کرد: طبق ابلاغیه وزارت جهاد کشاورزی کشور کشت های سالانه را انجام می دهیم و کشت سیب زمینی نیز طبق ابلاغیه که تهران اعلام کرده است، انجام می شود.
کارشناس محصولات سبزی و صیفی مدیریت زراعت جهاد کشاورزی استان اصفهان افزود: امسال حدود دو هزار و ۳۰۰ هکتار سطح کشت بهاره و تابستان در خمینی شهر، فلاورجان و اطراف اصفهان که گرم سیرتر هستند، داشتیم و حدود ۱۱۰هزار و ۸۰۰ تن برداشت شد.
وی بیان داشت: در کشت پاییزه سطح زیرکشت ۱۲هزار و ۷۷۰ هکتار است که در مناطق سرد سیر مثل فریدن، فریدون شهر، چادگان، سمیرم کشت می شود، ۴۰۸ هزار و ۵۰۰ تن عملکرد منطقه سردسیر ماست؛ در استان اصفهان بیش از ۵۱۹ هزار تن برداشت سیب زمینی داشتیم.
ناظمی افزود: هزینه تولید سیب زمینی که شامل هزینه کارگر، اجاره زمین، بحث نهاده ها، سموم مورد استفاده را که در مجموع حساب کنیم هزینه تولید ۶۵ هزار و ۶۰۰ و شست ریال می شود.
کارشناس محصولات سبزی و صیفی مدیریت زراعت جهاد کشاورزی استان اصفهان تصریح کرد: ارقامی که کشت می شود شامل سانته، آگریا، آرندا، بورن بیشترین کشت را دارند و بیشتر ارقام کیفیت تولیدی خوبی دارند اما آگریا عملکرد کمتری دارد وصنعت پسند است و بیشتر برای ساخت چیپس استفاده می شود ولی بقیه ارقام تولید بالایی دارند.
رامین ناظمی با عنوان اینکه درسال های گذشته عملکرد روی ۱۵ یا ۲۰ تن بود، گفت: در این چند سال بذر های وارداتی را از کشور هلند و کشور های صاحب بذر وارد کرده و در تمامی مناطق استان و شهرستان ها که کشت در آنجا انجام می گرفت توزیع شد و این بذر سیب های کلاس دار موجب بالا رفتن عملکرد شده است در حال حاضر عملکرد ما حدودا روی ۳۰ یا ۴۰ تن یا بالاتر است.
وی افزود: در گذشته سیب زمینی های کشت شده سیب زمینی خوراکی بود و عملکرد پایینی داشت اما در حال حاضر استفاده از سیب زمینی های کلاس دار برای بذر رواج یافته است که عملکرد تولید آن بالا است و به استان های دیگر نیز سیب زمینی های بذری ارسال می کنیم.
ناظمی در ادامه عنوان کرد: نهاده و کود در اختیار کشاورزان قرار می گیرد و در بحث ماشین آلات پیگیر هستیم که بتوانیم ماشین های جدیدی وارد کنیم آن هم از طریق مکانیزاسیون سازمان پیگیر آن هستیم و تسهیلات دیگری نیز در اختیار آنها قرار می دهیم.
کارشناس محصولات سبزی و صیفی مدیریت زراعت جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه چند سال پیگیر بودیم که سردخانه هایی احداث کنیم، ادامه داد: قبلا در انبار های قدیمی، گرما و سرما موجب خرابی این محصولات می شد ولی در حال حاضر چند سردخانه بزرگ در فریدون شهر، فریدن، چادگان احداث کردیم و باز هم پیگیر افزایش آن هستیم و روی این بحث سرمایه گذاری کرده ایم البته که چند سردخانه کوچک هم در شهر چادگان وجود دارد.
وی بیان داشت: بیشترین تولید و سطح زیر کشت در شهرستان فریدن بعد از آن چادگان، سمیرم، بویین میاندشت هستند.
ناظمی به کاهش قیمت سیب زمینی به دلیل مازاد بودن آن اذعان کرد و گفت: با اینکه ابلاغیه ای که از شهر تهران در کشت سیب زمینی ارسال شد را رعایت کردیم و طبق آن کشت کرده ایم اما بخاطر کشت این محصول در استان های دیگر و نبود صادرات به دلیل نبود متقاضی خارجی قیمت محصول پایین است.
کارشناس محصولات سبزی و صیفی مدیریت زراعت جهاد کشاورزی استان اصفهان خاطر نشان کرد: با پیگیری هایی که با صحبت با تهران و سازمان تعاون روستایی و استانداری بدنبال بالا بردن قیمت هستیم ولی مقصر این پایین آمدن ما نیستیم بخاطر اینکه ما تمامی سطح ابلاغی را رعایت کرده ایم؛ ما پیگیر این موضوع هستیم که بتوانیم در بحث صادرات بازار یابی کنیم و قیمت را بالاتر ببریم.
ناظمی به وجود چند کارخانه فراورده های سیب زمینی در سطح استان اشاره کرد و گفت: دو کارخانه چیپس در شهرستان بویین میاندشت است و در موضوع پوره سیب زمینی پیگیر هستیم و در حال حاضر چند کارخانه را در دست اقدام داریم.
انتهای پیام/ ج ز