سرهنگ مصطفی پیرمرادیان در گفت و گو با خبرنگار الماس اظهار کرد: یکی از ترفندهای و شیوههای کلاهبرداری اینترنتی ارسال پیامکهای فریبنده و حاوی لینکهای جعلی تحت پوشش سامانههای رسمی سازمانها و نهادها و مراجع رسمی و خدمات رسان کشور و با استفاده از سر شمارههای شخصی و ارسال آن برای مشترکین اپراتورهای مختلف است.
*مجرم سعی دارد مخاطب را به این باور برساند که پیامک از طرف نهاد رسمی ارسالشده است
رئیس اداره تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتای فرماندهی انتظامی استان اصفهان بیان کرد: در این روش فرد مجرم با استفاده از روشهای اقناع، مثل ایجاد ترس و تحریک حس طمع افراد و روشها و ترفندهای دیگر سعی میکند مخاطب خود را فریب دهد و به این باور برساند که این پیامک از طرف نهاد رسمی ارسالشده است.
وی با بیان اینکه مخاطب مذکور با کلیک بر روی این لینک مربوطه به صفحات جعلی پرداخت بانکی یا صفحات حاوی فایلهای مخرب هدایت میشود، گفت: در روش اول فرد با واردکردن اطلاعات بانکی و محرمانه، رمز خود را در صفحه جعلی وارد میکند و اطلاعات بانکی فرد مذکور برای مجرم ارسال میشود و سو استفادههای مالی صورت میپذیرد.
سرهنگ پیرمرادیان در ادامه تصریح کرد: در روش دوم مخاطب نرمافزار جعلی فایل مشابه اپ اصلی را دانلود و نصب میکند و این نرمافزار جعلی به مرکز ارسال پیامک گوشی دسترسی پیدا کرده و ضمن ارسال نمونه پیامک جعلی با سرشمارِ فرد بزه دیده و هک شده به مخاطب وی میتواند به رمزهای دریافتی یکبار مصرف بانکی فرد دسترسی پیدا کند.
رئیس اداره تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتای فرماندهی انتظامی استان اصفهان با اشاره به اقدامات مجموعه پلیس فتا با همکاری ارگانها و نهادهای استانی جهت پیشگیری و آگاهسازی و مقابله با این نوع کلاهبرداری عنوان کرد: اعزام کارشناس به مدارس و کلاسهای درسی و آموزشی و آموزش دانش آموزان و اولیا و خانوادهها یکی از برنامههای پلیس در این زمینه بوده است.
پیرمرادیان گفت: از دیگر برنامههای پلیس فتا اعزام کارشناس به نهادها و ارگانهای متقاضی آموزش که کلاسهای متنوعی در زمینه کلاهبرداری در این ارگانها برگزار شده است، تولید پادکستهای صوتی، عکس نوشته و تولید محتواهای آموزشی و هشدار دهنده در قالب کلیپهای تصویری و سایر قالبها و انتشار آنها در صفحات مجازی پرمخاطب استانی با کمک ادمین ها و رسانهها بود.
*برگزاری کلاس های آموزشی با عنوان گول نخوریم
رئیس اداره تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتای فرماندهی انتظامی استان اصفهان با اشاره به برگزاری کلاسها برای مادران و زنان خانهداردر این زمینه اذعان کرد: اعزام کارشناس به کلاسهای آموزشی با عنوان گول نخوریم که با همکاری فرهنگسرای رسانه شهرداری در مناطق مختلف شهر اصفهان برگزار شد و نمایش کلیپهای آموزشی در متروی اصفهان که با همکاری معاونت فرهنگی، تفریحی شهرداری اصفهان و سازمان قطار شهری اصفهان صورت پذیرفته است.
سرهنگ پیرمرادیان در ادامه گفت: نمایش پیامهای آموزشی به صورت زیرنویس در برنامههای پرمخاطب به ویژه برنامههای ورزشی و مسابقات فوتبال دو تیم پرمخاطب اصفهانی، سپاهان و ذوبآهن اصفهان در تلویزیون با همکاری معاونت صداوسیمای مرکز اصفهان انجام شده است و اختصاص چند برنامه کارشناس محور با عنوان برنامه امین در صداوسیما که پنجشنبههای هر هفته پخش میشود.
وی با بیان اینکه تعدادی از برنامهها با موضوعات مختلف فضای مجازی از جمله کلاهبرداریهای پیامکی تدوین شده و در حال پخش است، گفت: مصاحبه و پخش پیامهای کوتاه آموزشی در رادیوی مرکز اصفهان در روزهای سهشنبه هر هفته در ساعت ۱۲:۳۰ پخش میشود.
رئیس اداره تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتای فرماندهی انتظامی استان اصفهان گفت: تعامل با اپراتورهای مخابراتی جهت محدودسازی ارسال لینک از طرق سرشماره های شخصی به تعداد زیاد مخاطبین و سایر برنامههایی که در حال انجام است به صورت مدون و روزانه است.
انتهای پیام/ ز