محمدرضا عباسی در گفتوگو با خبرنگار الماس اظهار کرد: استخرهای ذخیره آب زیادی به صورت پراکنده در استان اصفهان وجود دارد، با توجه به خشکسالی هایی که در چند سال اخیر وجود داشته، این استخرها توسط کشاورزان ایجاد شده است که علاوه بر ذخیره آب، در آن ها ماهی نیز می توان تولید کرد.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان عنوان کرد: مساحت این استخرها بین ۵۰۰ تا دو هزار متر است، هر کدام از این استخرها با توجه به دمای آبی که دارد می تواند منشأ تولید یک نوع ماهی باشد و با توجه به خشکسالی هایی که وجود دارد، این بهترین استفاده ای است که می توان از استخرهای آبی برد، درهرمترمربع حداقل ۲قطعه بچه ماهی ودرصورت داشتن برق و دستگاه هوادهی دو برابر میتوان رهاسازی ماهی کرد.
عباسی بیان کرد: کشاورزان و باغدارانی که استخر ذخیره آب دارند، برای بهره برداری بهینه از آب استخرها می توانند تعدادی ماهی در استخرها ریخته و تولید ماهی نیز داشته باشند.
*مراکز تولید، بچه ماهی در اختیار کشاورزان قرار می دهند
وی افزود: ما هر ساله از طریق شرکت هایی که معتبر هستند یا از طریق مراکز تولید بچه ماهی، هماهنگی انجام می دهیم تا بچه ماهی تولید کنند و در اختیار کشاورزان قرار داده شود، بچه ماهیانی که در ابتدای سال تحویل داده می شوند شامل قزلآلا و کپور ماهیان هستند.
محمدرضا عباسی اذعان کرد: بچه ماهی قزلآلا در استان به وفور وجود دارد و در این زمینه مشکلی نداریم چرا که تخم ماهی، بچه ماهی و ماهی قزل آلا در اصفهان تولید می شود ولی بچه ماهی کپور ماهیان، آمور، سر گنده و فیتوفاگ را از استان اصفهان مرکز تکثیر نداریم.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی گفت: بچه این ماهی ها از استان های شمالی کشور نظیر گیلان و مازندران توسط شرکت هایی که زیر نظر شیلات و دامپزشکی هستند با تأییدیه دامپزشکی بچه ماهی ها توزیع می شود.
*استخرداران با هماهنگی شیلات استخرهایشان را ماهی دار کنند
عباسی توضیح داد: در حال حاضر سه شرکت وجود دارد که بچه ماهی ها را توزیع می کنند و استخرداران با هماهنگی شیلات می توانند استخرهایشان را ماهی دار کنند.
وی تصریح کرد: چهارماهی ذکرشده از دسته ماهیان گرمابی با هم در استخر زیست می کنند ولی غذای آنها متفاوت است، کپور همه چیز شامل گندم، جو، آرد، سبوس و غیره مصرف می کند که این مواد را باید بصورت خمیر درآورده و به ماهی بدهند، ماهی آمور علف خوار است و یونجه و شبدر مصرف می کند، کسانی هم که آب استخرهایشان بیش از یک هفته می ماند و سبز می شود برای رفع جلبک و تولید ماهی می توانند فیتوفاگ یا کپور نقره ای پرورش دهند.
محمدرضا عباسی ادامه داد: استخردارانی که می خواهند ماهی بریزند باید استخرهایشان را تمیز و ضد عفونی کنند تا عاری از لجن باشد، ورودی و خروجی استخر را درست کنند، استخر به گونه ای باشد که بعد بتوانند ماهی را صید کنند و همچنین اطلاع رسانی شده که تمام استخرها باید حصار حفاظ داشته باشد تا مانع از افتادن افراد به استخر شود.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: دمای استخرهای کپورماهیان یا ماهی های گرمابی باید بین ۲۰ تا ۲۵ سانتی گراد باشد، این ماهی ها آب دائم نیاز ندارند، استخر دائما دارای حداقل نیم متر آب باشند و هفته ای یکبار نیز بتوانند به آب اضافه کنند.
عباسی به اشاره به اینکه استخرهایی که دمای آب آن زیر ۱۸ درجه است باید قزلآلا پرورش دهند و ناگفته نماند قزلآلا آب دائم نیاز دارد، تأکید کرد: بچه ماهی ها تا خرداد ماه توزیع می شوند که اگر استخرداران ماهیان را ریخته و آن ها را تغذیه کنند، ماهیان در شش تا هشت ماه به وزن بازاری می رسند و در آبان ماه می توانند آن هارا صید کرده و روانه بازار کنند و حتی اگر صید کردند نیز موردی ندارد و برای سال بعد می توانند روانه بازار کنند که وزن ماهی ها نیز بالاتر رود.
*هر سال نزدیک به ۶۰۰ هزار بچه ماهی در استخرهای ذخیره آب توزیع می شود
وی ابراز داشت: هر سال نزدیک به ۶۰۰ هزار بچه ماهی در استخرهای ذخیره آب توزیع می شود و تولیدی که از این مقدار حاصل می شود بین ۸۰۰ تا هزار تن ماهی گرمابی است که در بازار استان، استان های دیگر یا عراق توزیع و صادر می شود، به طور کلی در سال گذشته در استان اصفهان بیش از هشت هزار تن ماهی تولید شده است.
محمدرضا عباسی اظهار داشت: در حال حاضر تمام شهرستانهای استان اصفهان ماهی تولید می کنند، شهرستان هایی که قطب تولید ماهی سردابی هستند شامل سمیرم، فریدونشهر، گلپایگان و ورزنه و همچنین قطب های تولید ماهی گرمابی شامل اصفهان، نایین، خوروبیابانک، اردستان مبارکه، کاشان، گلپایگان و قطب تولید ماهی زینتی کاشان، نجف آباد و اصفهان هستند.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی عنوان کرد: ما هرساله برنامه های متنوعی برای موضوعات آبزیان داریم، برنامه های آموزشی، مشاوره و دادن مجوز های مربوطه از برنامه های همیشگی ماست، همچنین اگر تولید کنندگان نیاز به تسهیلات داشته باشند آن ها را راهنمایی می کنیم.
عباسی بیان داشت: توصیه ما این است که استخرداران با توجه به شرایط خشکسالی آب را هدر ندهند، استفاده حداکثری از آب داشته باشند، استخرداران با مشاوره ما استخرهایشان را ماهی دار کنند.
وی با اشاره به اینکه مردم می توانند از طریق پورتال شیلات اصفهان و تماس تلفنی از ما مشاوره دریافت کنند، گفت: پیشنهاد می کنم استخرداران بدون هماهنگی ماهی نریزند و علاوه بر آن از مراکز معتبر و مطمئن که شیلات و دامپزشکی معرفی می کند، بچه ماهی بخرند.
عباسی در پایان اذعان کرد: ماهی که تولید می شود علاوه بر اینکه به سلامت جامعه کمک می کند، کمک به بهره برداری مفید از آب نیز می کند و آبی که ماهیان در آن پرورش پیدا می کنند غنی است و باعث می شود کشاورزان از کود شیمیایی کمتری استفاده و کشت بهتری داشته باشند.
انتهای پیام/