تولید رب انار خانگی شغلی مرسوم در کوهپایه
تولید رب انار خانگی شغلی مرسوم در کوهپایه
تولید کننده رب انار خانگی گفت: نوع انار و طعم وکیفیت آن تاثیر زیادی در کیفیت رب انار دارد و البته که انار شهرستان کوهپایه طعم بینظیر و رب خوش رنگ و با کیفیتی دارد.

به گزارش الماس، گذر از کوچه باغ های شهرستان کوهپایه و قدم زدن در کنار جوی آبی که از قنات برای آبیاری باغات و زمین های کشاورزی روان است و تماشای انبوه درختان انسان را به وجد می آورد؛ بیشتر درختان را در این منطقه  انار به خود اختصاص داده، آن هم اناری با طعم و رنگ بی نظیر است.
فصل برداشت انار قرمز در شهرستان کوهپایه همزمان با فصل هزار رنگ سال شروع می شود و باغداران پرتلاش برداشت انار را آغاز می کنند، انارها را با توجه به اندازه و کیفیت جدا کرده و برای فروش آماده می کنند که انارهای ریز و ترک خورده را به عنوان انار درجه دو و با قیمت کمتر برای تهیه رب خریداری می شود.
تهیه رب انار یکی از مشاغل خانگی است که در این منطقه رواج دارد و بسیاری از بانوان به این فعالیت مشغول هستند و کسب درآمد می‌کنند؛ فاطمه حیدری یکی از بانوان است که به این فعالیت می پردازد.
فاطمه حیدری در گفت‌و‌گو با خبرنگار الماس اظهار کرد: مدتی بود که تصمیم داشتم شغلی پیدا کنم و بتوانم نقشی در اقتصاد خانواده ام در این شرایط تورم داشته باشم، اما مراقبت از فرزندان و رسیدگی به کارهای منزل امکان اینکه بیرون از خانه  سر کار بروم مقدور نبود تا اینکه روزی  برای مصرف خودمان اقدام به خرید انار و پختن رب کردم و با مقایسه قیمت انار و رب به این ایده رسیدم که رب انار تولید کنم.
او می‌گوید: هنگام برداشت انار معمولا روزانه باغداران شهرستان کوهپایه محصول انار را به میوه فروشی ها و در مواردی حتی به طور موقت در مغازه سوپری ها برای فروش عرضه می کنند گاهی نیز از باغدار انار که در حال برداشت محصول است جویای شرایط و قیمت انار می شوم و معمولا انارهای درجه دو را که قیمت مناسبتری دارد تهیه می کنم.
حیدری ادامه داد: تهیه رب انار که با جوشاندن و غلیظ کردن آب انار بدست می آید گرچه با زحمت زیادی همراه است اما سرمایه و ابزار زیادی لازم ندارد، بعد از جدا کردن دانه از پوسته و آبگیری که البته برخلاف گذشته که با ابزار دستی وقت زیادی می گرفت امروز با دستگاه های آب گیری که در شهرستان وجود دارد  به راحتی و با سرعت انجام می شود.
این تولید کننده رب انار خانگی گفت: نوع انار و طعم وکیفیت آن تاثیر زیادی در کیفیت رب انار دارد و البته که انار شهرستان کوهپایه طعم بینظیر و رب خوش رنگ و با کیفیتی دارد.
فاطمه حیدری ادامه داد: رب انار علاوه بر اینکه چاشنی بسیاری از غذا ها به خصوص خورشت فسنجان است و خواص دارویی زیادی نیز دارد ودر طب سنتی هم از رب انار در موارد زیادی برای درمان استفاده می شود.
حیدری ادامه داد: به طور میانگین از ۱۰ کیلو انار بین یک کیلو تا یک ونیم کیلو رب حاصل می شود و با قیمت خوبی که رب انار با کیفیت دارد مقرون به صرفه است.
وی افزود: رب اناری که تولید می کنم بیشتر به مشتریان خانگی که در این چند سال آشنا شده اند می فروشم و چون از کیفیت  آن اطمینان دارند از قبل سفارش می دهند و مازاد آن را نیز به مغازه دار ها می فروشم.
وی با بیان اینکه در خانه و رسیدگی به امور فرزندان و خانه داری  اقدام به پخت رب انار می کند، گفت: از اینکه اوقات خود را تقسیم کرده و برنامه ریزی می کنم که فرصت ها را به بطالت نگذرانم و درآمدی هم داشته باشم احساس خوبی دارم، خانم ها کمتر به اینگونه کارها می پردازند و کسانی که به خاطر نگهداری از فرزند و یا به دلایل دیگر نمی توانند بیرون از خانه شغلی داشته باشند که در این مواقع کارهایی مثل پختن رب و لواشک و ترشی، خشک کردن سبزیجات فرصت خوبی برای تامین مصارف خود خانواده و نیز کسب درآمد است.
حیدری گفت: وقتی تلاش و زحمت خود را همراه با وجدان و آگاهی صرف کاری کنید و نکات ریز درشت بهداشتی و… را رعایت کنید قطعا اعتماد مشتری ها را به خود جلب خواهی کرد و من با این شیوه هر ساله مقدار قابل توجهی رب انار تولید می کنم و به راحتی هم می فروشم.
انتهای پیام/ ج ز