به گزارش الماس خبر، عسل یکی از محبوب ترین و پرخاصیت ترین مواد غذایی است که به فراوانی در بازار یافت می شود اما در این بین، انتخاب اینکه از کدام فروشگاه یا از کدام زنبوردار عسل تهیه کنیم که نسبت به مرغوبیت آن مطمئن باشیم کار دشواری است.
سالانه خبرهای متعددی در خصوص جمع آوری عسل های تقلبی در بازارها به گوش می رسد و بنابراین مردم برای خرید عسل دچار شک می شوند همچنین مردم تجربه خرید عسل های تقلبی را کم و بیش داشته اند و از این موضوع ناراحت شده اند چرا که به شخص فروشنده اعتماد کرده بودند و گاهی حتی هزینه های گزافی برای آن پرداخت کرده بودند.
اما با وجود این شرایط، کاسب کاران و زنبورداران شریفی در سطح استان و کشور وجود دارند که با عشق، تمام سختی های شغل زنبورداری را به دوش کشیده و با تمام توان پای کار ایستاده اند تا عسل باکیفیت و مرغوب به دست مصرف کننده برسانند و دوباره اعتماد مردم به خرید عسل را جلب کنند.
مهدی ناظمی در گفتوگو با خبرنگار الماس خبر اظهار کرد: متقاضیان عسل نسبت به گذشته کم شده اند که دلایل متعددی برای آن وجود دارد مهمترین مسئله اعتماد است چرا که با وجود ورود عسل های تقلبی و بی کیفیت در بازار که چندسالی است جاخوش کرده اند، عسل باکیفیت جایگاهش را گم کرد.
تولیدکننده عسل در نجفآباد عنوان کرد: عسل از جمله موادغذایی است که نباید از سبد غذایی مردم کنار برود اما متاسفانه این اتفاق رخ داده و لازم است در جهت حفظ جایگاه این ماده غذایی با ارزش، زمینه سازی ها شکل گیرد و اعتماد مردم دوباره به سمت عسل جلب شود حتی من که تولیدکننده عسل هستم هنگامی که با مشتری انفرادی مواجه می شوم متوجه احساس شک در فرد هنگام خرید کردنش می شوم.
ناظمی بیان داشت: علت این اتفاق مشخص است آنها اعتمادشان را از دست داده اند، چراکه متاسفانه برخی از زنبوردارها، از میزان بیشتری شکر، برای تغذیه زنبورها استفاده می کردند و به همین جهت طعم و کیفیت عسل تحت الشعاع قرار می گرفت عسل های تقلبی نیز که دیگر کار ما را حسابی خراب کرد.
وی افزود: موضوع دیگر، قیمت عسل باکیفیت و اصلی است؛ وقتی قیمت عسل با این همه فراز و نشیبی که برای تهیه آن دارد و زنبوردار باید چندین بار در طول سال جابجا شود، قیمت متعارفی برای استفاده کننده دارد، همچنین اگر خواص عسل را در نظر بگیرید متوجه خواهید شد که این قیمت برای این ماده غذایی شگفت انگیز حتی کم نیز هست.
مهدی ناظمی خاطرنشان کرد: به نظر من فرهنگ سازی در خصوص تولید عسل و نشان دادن مشکلات و سختی های کار زنبورداران باعث خواهد شد مردم بهتر با رویدادهای شغل زنبورداری آشنا شده و متوجه زحماتی که پشت این ماده طلایی است، شوند این کار با تهیه چند مستند جذاب امکان پذیر است.
زنبوردار نجف آبادی گفت: ای کاش تشخیص عسل تقلبی و اصل کاری راحت بود تا مصرف کنندگان به راحتی اسن امکام را داشتند اما در حال حاضر فقط با آزمایش میتواند این تشخیص انجام شود.
ناظمی تصریح کرد: نجف آباد از جمله شهرستان هایی است که تولید عسل در آن رواج دارد، فصل گل دهی که می رسد زنبورها را به مناطق کوهستانی که گیاه گون در آنجا می روید برده و عسل گون تهیه می کنیم این عسل به واسطه عطر و طعم دلپذیری که دارد بسیار مورد استقبال مشتریان قرار می گیرد و بیشترین میران فروش عسل های مجموعه من، از عسل گون است.
وی افزود: تمام عسل تولیدی ام را به مصرف مشتریان می رسانم و هنوز پتانسیل تولید عسل به اندازه ای که بتوانم صادرات عسل نیز داشته باشم را ندارم، تغذیه و نگهداری از زنبور ها کار سختی است و هرچه تعداد کندوها بیشتر شود، این زحمت نیز بیشتر خواهد شد از آنجایی که زنبورها بصورت گروهی در کندوها قرار می گیرند مهم است که مریض نشده یا به انگل مبتلا نشوند ضمن اینکه مبارزه با بیماری در زنبورها برای زنبوردار گران تمام می شود.
مهدی ناظمی اظهار کرد: استان اصفهان دچار ناپایداری های جوی زیادی است و این موضوع برای زنبورداران چالش به حساب می آید، خشکسالی در اصفهان نیز باعث شده سالانه شاهد رویش کمتری گل و گیاه در مکان های مستعد باشیم، چالش بعدی ما قیمت شکر است که برایمان گران تمام می شود و تمام این موارد زنبوردار را اذیت کرده و سختی کارش را بیشتر می کند.
انتهای پیام/ج ی