خط قرمز حوزه دامپزشکی سلامت مردم است/ ۱۱ هزار کیلوگرم لاشه ضبطی در حوزه دام
خط قرمز حوزه دامپزشکی سلامت مردم است/ ۱۱ هزار کیلوگرم لاشه ضبطی در حوزه دام
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان گفت: حجم کار متخصصان اکیپ های نظارتی که در بازه زمانی ١۴ اسفندماه تا ٧ فروردین مشغول به فعالیت بودند، بیش از ١٨ هزار نفر ساعت بوده که همچنان این طرح با قوت و قدرت ادامه پیدا خواهد کرد چرا که خط قرمز حوزه دامپزشکی سلامت مردم است.

شهرام موحدی در گفت‌وگو با خبرنگار الماس اظهار کرد: یکی از وظایفی که قانون گذار برعهده‌ سازمان دامپزشکی کشور گذاشته، نظارت و کنترل های بهداشتی بر فرآورده های خام دامی است که قاعدتا این فرآورده های خام دامی از دام زنده یا دام کشتار شده بدست آمده و می تواند، فرآورده های خام دامی خوراکی یا غیرخوراکی محسوب شود.

مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان در رابطه با فرآورده های خام دامی خوراکی عنوان کرد: نظارت های بهداشتی بر فرآورده های خام دامی توسط دامپزشکی استان اصفهان همیشه در طول سال به صورت جاری و با تیم هایی که به صورت ۲۴ ساعته در حال نظارت هستند، در حال انجام  است.

موحدی با اشاره به اینکه در کشتارگاه ها، مراکز عرضه، مغازه ها، مراکز بسته بندی و غیره نظارت های ویژه ای داریم، بیان کرد: بواسطه برخی از ایام خاص سال، مانند اکنون که در طرح نظارت دامپزشکی ویژه ایام نوروز هستیم، طرح های تشدید کنترل و نظارت بهداشتی دامپزشکی با یک رویکرد ویژه و یک افزایش جدی در نظارت ها روبرو می شود.

وی با اشاره به اینکه طرح نظارت بهداشتی ویژه نوروز از ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ شروع شده و تا پایان ماه مبارک که نیمه اردیبهشت ماه است، ادامه دارد، افزود: از ۱۴ اسفند، ۶۷ اکیپ تخصصی نظارت بهداشتی دامپزشکی اعم از اکیپ های ثابت و سیار تشکیل دادیم.

شهرام موحدی اذعان کرد: در این بازه زمانی و در این طرح، بر بیش از ۱۷۰ هزار رأس دام سبک کشتار شده که وزن آن بیش از ۶ میلیون و ۳۰۹ هزار کیلوگرم بود، نظارت شد؛ همچنین در حوزه دام سنگین نیز بیش از ۶ هزار و ۱۲۸ رأس کشتار داشتیم که وزن تقریبی آن بیش از سه میلیون و ۵۹ هزار کیلوگرم بود.

این مقام مسئول ادامه داد: در حوزه کشتار شتر که در اصفهان استقبال خوبی از گوشت شتر می شود نیز ۱۷۲ نفر شتر کشتار شده در سطح استان داشتیم که وزن تقریبی آن بیش از ۵۵ هزار کیلوگرم بود، در حوزه طیور کشتاری در کشتارگاه های صنعتی و بسیار خوب استان که از لحاظ بهداشتی بسیار عالی هستند، در این دوره نظارت بهداشتی، بیش از ۶ میلیون و ۱۴۵ هزار قطعه طیور کشتار شده است که وزن آن بیش از ۱۵ میلیون و ۷۹۵ هزار کیلوگرم است.

*۱۱ هزار کیلوگرم لاشه ضبطی در حوزه دام

مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان تصریح کرد: در این نظارت هایی که روی داد و آنچه که ما قاعدتاً بعنوان فرآورده‌هایی که قابلیت مصرف ندارد کشف کردیم، بیش از ۱۱ هزار کیلوگرم لاشه ضبطی در حوزه دام و بیش از ۵۵ هزار کیلوگرم لاشه ضبطی در حوزه کشتارگاه ها داشتیم.

موحدی گفت: در بازه زمانی ۱۴ اسفند تا ۷ فروردین ماه، تعداد بازدید هایی که از واحدهای سطح عرضه، انبارها، سردخانه ها، مراکز قطعه بندی، کشتارگاه های دام و طیور و بسته بندی انجام دادیم بیش از چهار هزار و ۴۹۳ مورد بوده است.

وی افزود: تعداد موارد غیر بهداشتی که با آن ها برخورد کردیم ۴۲۰ مورد و همچنین در مراکز عرضه بیش از هفت هزار و ۸۴۶ کیلوگرم فرآورده ضبطی داشتیم، تعداد مواردی که نیاز به نمونه برداری داشت تا تشخیص داده شود فرآورده سالم هست یا خیر، شامل ۲۳ مورد بود.

شهرام موحدی با اشاره به اینکه میزان فرآورده های معدوم شده نیز بیش از سه هزار کیلوگرم بود، خاطرنشان کرد: ۲۵ مورد از نظارت ها به این علت که تخلفات گسترده داشتند بواسطه شکایت به مراجع قضایی انتقال دادیم و پرونده هایشان در دست بررسی است.

وی افزود: حجم کار متخصصان اکیپ های نظارتی که در بازه زمانی ۱۴ اسفندماه تا ۷ فروردین مشغول به فعالیت بودند، بیش از ۱۸ هزار نفر ساعت بوده که همچنان این طرح با قوت و قدرت ادامه پیدا خواهد کرد چرا که خط قرمز حوزه دامپزشکی سلامت مردم است و این خط قرمز برای ما بسیار اهمیت دارد، در این زمینه قاطعانه نظارت و برخورد خواهیم کرد چرا که مردم اصفهان لایق بهترین ها در حوزه فرآورده های خام دامی هستند.

شهرام موحدی تاکید کرد: خوشبختانه مردم استان ما دارای اطلاعات خوبی در حوزه بهداشت و مواد غذایی هستند اما دوباره توصیه و خواهش می‌کنم حتما فرآورده هایی را استفاده کنند که در کشتارگاه های مجاز و تحت نظارت های حوزه دامپزشکی با کدهای بهداشتی کشتار شده است.

این مقام مسئول عنوان کرد: از آن تعداد اندک بسیار اندک هم استانی های عزیز می‌خواهم بخاطر قیمت کمتر به روستاهای دوری که شاید یک قصاب به صورت غیر مجاز لاشه کشتار می کند و مشخص نیست لاشه چه مشکلاتی دارد مراجعه نکنند چرا که به دلیل قیمت پایین تر ممکن است دچار بیماری مشترک بین انسان و دام شده و ده ها برابر آن اختلاف قیمت، مجبور به هزینه درمان خواهند شد.

موحدی در پایان بیان داشت: مردم سلامت خودشان را به خطر نیاندازید و فرآورده‌هایی را خریداری کنید که تحت نظارت دامپزشکی است ما قطعا سلامت آن فرآورده ها را تضمین می کنیم و مردم با خیال راحت می توانند آن فرآورده ها را مصرف کنند.

انتهای پیام/