دلایل افزایش قیمت گوشت قرمز در اصفهان
دلایل افزایش قیمت گوشت قرمز در اصفهان
رئيس اتحادیه گوشت قرمز استان اصفهان گفت: در سال‌های متمادی عوامل مزید بر علت نیز باعث افزایش قیمت گوشت قرمز شده‌اند خشک‌سالی‌های گذشته، کم بودن نهاده، متضرر شدن دامدارها به دلیل بالا بودن قیمت نهاده از نگهداری دام و درنتیجه تحویل دام به کشتارگاه‌ها و همچنین صادرات دام از جمله عوامل مزید بر علت افزایش قیمت گوشت است.

اصغر پورباطنی در گفت‌وگو با خبرنگار الماس اظهار کرد: هرساله در فصل زمستان افزایش قیمت گوشت قرمز وجود داشته و از فصل بهار با کاهش قیمت آن مواجه می‌شدیم، این‌یک موضوع طبیعی و تجربه شده در رابطه با گوشت قرمز است.

رئیس اتحادیه گوشت قرمز استان اصفهان عنوان کرد: در سال‌های متمادی عوامل مزید بر علت نیز باعث افزایش قیمت گوشت قرمز شده‌اند خشک‌سالی‌های گذشته، کم بودن نهاده، متضرر شدن دامدارها به دلیل بالا بودن قیمت نهاده از نگهداری دام و درنتیجه تحویل دام به کشتارگاه‌ها و همچنین صادرات دام از جمله عوامل مزید بر علت افزایش قیمت گوشت است.

آیا قیمت گوشت قرمز همچنان افزایشی خواهد بود؟

پورباطنی با اشاره به اینکه در حال حاضر صادرات دام محدود شده است، بیان داشت: در مورد افزایش قیمت بیشتر در رابطه با گوشت قرمز نمی‌توان نظر داد و مشخص نیست گران‌تر شود یا خیر، بارندگی و بارش برف در فصل زمستان موجب اختلال در حمل‌ونقل جاده‌ای و در نتیجه عدم واردات گوشت قرمز به استان می‌شود.

وی افزود: ۸۰ درصد از دام سبک استان از استان‌های خرم‌آباد، آذربایجان، همدان، کرمانشاه و ملایر می‌بایست وارد شود که در فصل زمستان واردات آن کم شده و در پی ناهمخوانی عرضه و تقاضا، قیمت گوشت افزایش پیدا می‌کند.

اصغر پورباطنی اذعان کرد: طبیعتاً فروشندگان گوشت قرمز نیز با افزایش قیمت خریدی گوشت قرمز مواجه شده و مجبور به گران‌تر فروختن گوشت به شهروندان هستند این در حالی است که قدرت خرید مردم پایین آمده و درنتیجه فروشندگان با رکود و کسادی بازار مواجه شده‌اند با توجه به اینکه در طول زمان رکود، حمایتی نیز از این کسبه نمی‌شود.

رئیس اتحادیه گوشت قرمز با اشاره به اینکه استان اصفهان توانایی تأمین دام سبکی که پاسخگوی نیاز استان باشد را ندارد، تصریح کرد: استان اصفهان به دلیل اقلیم خشک شرایط دام‌پروری‌هایی مانند استان‌های شیراز، خرم‌آباد، ملایر و… را ندارد.

پورباطنی اشاره کرد: اکنون قیمت گوشت بره درجه یک حدود ۲۷۰ تا ۲۷۵ هزار تومان است، گوشت گوسفندی مقداری از این قیمت پایین‌تر و گوشت گوساله مخلوط بدون استخوان نیز ۲۳۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

وی خاطرنشان کرد: پشتیبانی امور دام به جهت تنظیم بازار در حوزه گوشت قرمز اقدام کرده و گوشت‌های مازادی که در فصل بهار خریداری و منجمد کرده بود و همچنین مقداری گوشت وارداتی را به فروشگاه‌های زنجیره‌ای تحویل داده که قیمت پایین‌تری دارند.

اصغر پورباطنی متذکر شد: طبیعتاً اگر خریداری بخواهد قسمت‌هایی از گوشت دام مانند ماهیچه، ران، گردن یا سردست را تهیه کند باید قیمت بیشتری بپردازد همچنین قلوه‌گاه و دنبه ارزان‌ترین عضو دام است که در این موارد اصولاً خریدار با فروشنده بر سر قیمت توافق کرده و همچنین دانستن این موارد بر عهده خریدار است.

*بازار گوشت قرمز در کسادی عجیبی به سر می‌برد

این مقام مسئول گفت: در حال حاضر از کسادی عجیبی که در بازار گوشت قرمز و برای کسبه به وجود آمده گله‌مند هستیم، در شرایط رکود، هزینه‌های سنگینی متحمل مغازه‌داران است که در این میان از دارایی نباید غافل ماند و گفتنی است این هزینه‌ها پاسخگوی مغازه‌ها و درآمد قصابان در فصل رکود بازار نیست.

پورباطنی بیان کرد: اتحادیه، متولی گوشت در استان اصفهان است پشتبانی امور دام، جهاد کشاورزی و هر ارگان دیگری که بخواهد در استان گوشت توزیع کند باید با اتحادیه هماهنگ شود تا اتحادیه تعداد قصابان در مناطق و مخصوصاً مناطق کم برخوردار را اعلام کند ولی متأسفانه در خصوص توزیع گوشت‌های تنظیم بازاری این هماهنگی با اتحادیه انجام نشد و در رابطه با این موضوع معترض و گله‌مند هستم.

انتهای پیام/ی

  • نویسنده : محمدرضا باقری