سالانه بیش از ۸ هزار تن ماهی خوراکی در استان اصفهان تولید می‌شود
سالانه بیش از ۸ هزار تن ماهی خوراکی در استان اصفهان تولید می‌شود
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به اینکه در استان سالانه بیش از ٨ هزار تن تولید ماهیان خوراکی داریم، تصریح کرد: ماهی قزل‌آلا همیشه در بازار وجود دارد ولی شاید گاهی وقفه‌ای برای عرضه آن به وجود بیاید زیرا زمانی که مزارع آبزی‌پروری، بچه ماهی می‌ریزند، ٦ ماه طول می‌کشد تا به بازار عرضه شده و حتی اگر زمان عرضه به بازار در استان نرسیده باشد، قزل‌آلا از استان‌های دیگر تأمین می‌شود.

به گزارش الماس؛ ماهی یکی از سالم‌ترین مواد غذایی است که در هرم غذایی نقش بسزایی داشته، لذیذ بوده و پخت آن آسان است، این ماده غذایی سرشار از مواد مغذی مهم، پروتئین، ویتامین D بوده و همچنین بهترین منابع اسیدهای چرب امگا ۳ بشمار می‌رود، قابل ذکر است این موارد در سلامت بدن و تقویت مغز نقش بسزایی دارند.

پروتئین با کیفیت بالا، یُد، انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی مورد نیاز بدن، ویتامین دی محلول در چربی، اسیدهای چرب امگا ۳ در گوشت ماهی وجود داشته و علاوه بر آن مصرف ماهی از حمله قلبی و سکته مغزی جلوگیری می‌کند باید اشاره کنم برای تأمین این مواد در بدن باید هر هفته از مصرف ماهی غافل نشوید.

گفتنی است از دیگر خواص مصرف ماهی می‌توان به جلوگیری از زوال عقل در اثر کهولت سن، پیشگیری و درمان افسردگی، کاهش بیماری‌های خود ایمنی مانند دیابت، پیشگیری از آسم در کودکان، کمک به بینایی در کهن‌سالی و بهبود کیفیت خواب اشاره کرد.

محمدرضا عباسی در گفت‌وگو با خبرنگار الماس اظهار کرد: یکی از اهداف شیلات، فرهنگ‌سازی مصرف ماهی در بین مردم بوده و هدف ما از این فرهنگ‌سازی ارتقاء سلامتی و امنیت غذایی بشمار می‌رود که در این زمینه چندین سال تلاش کردیم و خوشبختانه مصرف سرانه ماهی نسبت به سه دهه گذشته از زیر دو کیلوگرم به حدود ۱۱ کیلوگرم افزایش یافته است.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان عنوان کرد: پیگیری‌های شیلات در این زمینه موجب شد مردم با ماهی‌ها و انواع آبزیان آشنا شده، مصرف ماهی در بین مردم بیشتر و همچنین بازارهای تخصصی ماهی به وجود بیاید که در این بازارها عرضه تخصصی انواع ماهی‌ها انجام می‌شود.

*سالانه بیش از ۳۵ گونه از انواع ماهی در بازار آبزیان عرضه می‌شود

عباسی بیان داشت: تنوع در آبزیان نسبت به سایر گوشت‌ها مانند طیور و دام‌ها بالاتر بوده و در حال حاضر بیش از ۳۵ گونه از انواع ماهی در بازار آبزیان عرضه می‌شود، گفتنی است در بازار عرضه تخصصی ماهی، ماهیانی که مورد مصرف قرار می‌گیرند شامل ماهی‌های دریای خلیج‌فارس، عمان، دریاچه خزر و همچنین ماهیان پرورشی است.

وی افزود: اصفهان بارانداز خوبی برای ماهی و آبزیان دارد که در این بارانداز علاوه بر اینکه ماهی وارد می‌شود، به استان‌های دیگر و خارج از کشور نیز صادر می‌شود و این پتانسیل را دارد، ماهی‌های وارداتی به استان در بازارهای تخصصی ماهی عرضه می‌شوند.

محمدرضا عباسی اشاره کرد: تنوع ماهیان پرورشی در استان اصفهان شامل ماهیان کپور و آمور، ماهی آزاد پرورشی یا فیتوفاگ، ماهیان خاویاری پرورشی و دریایی و قزل‌آلا که مانند شوریده جنوب مورد محبوبیت مردم است.

*سالانه حدود ۷۰ میلیون قطعه ماهی زینتی و بیش از ۸ هزار تن ماهی خوراکی در استان تولید می شود

مدیر شیلات و امور آبزیان با اشاره به اینکه ماهیان زینتی نیز در استان پرورش داده می‌شوند و در سال حدود ۷۰ میلیون قطعه در استان تولید شده ضمن اینکه اشتغال زایی خوبی داشته است، ادامه داد: ماهیانی که از دریاهای جنوب وارد استان می‌شود تحت عنوان صید صیادی نام برده می‌شوند، همچنین مزرعه‌های آبزی‌پروری یا پرورشی در تمام شهرستان‌های استان ما فعال بوده و ماهیان قزل‌آلا، گرمابی و خاویاری پرورش می‌دهند.

عباسی با اشاره به اینکه در استان بیش از ۸ هزار تن تولید ماهیان خوراکی داریم، تصریح کرد: ماهی قزل‌آلا همیشه در بازار وجود دارد ولی شاید گاهی وقفه‌ای برای عرضه آن به وجود بیاید زیرا زمانی که مزارع آبزی‌پروری، بچه ماهی می‌ریزند، شش ماه طول می‌کشد تا به بازار عرضه شده و حتی اگر زمان عرضه به بازار در استان نرسیده باشد، قزل‌آلا از استان‌های دیگر تأمین می‌شود.

وی در رابطه با افزایش قیمت ماهی در بازار خاطرنشان کرد: افزایش قیمت مربوط به قیمت تمام شده ماهی است و امروزه با گران شدن هم‌زمان اقلام، طبیعتاً ماهی نیز افزایش قیمت خواهد داشت علاوه بر آن، نهاده‌ها مانند خوراک ماهی و همچنین بچه ماهی و هزینه‌های جانبی افزایش داشته و به طبع آن قیمت ماهی افزایش پیدا می‌کند گفتنی است راه کاهش قیمت ماهی، کاهش قیمت نهاده و بچه ماهی است.

محمدرضا عباسی توضیح داد: خوشبختانه ماهی در بازار فراوان بوده و با توجه به اینکه در آستانه سال جدید قرار داریم، مشکلی درخصوص تأمین ماهی وجود نخواهد داشت، تنوع ماهی در استان به صورتی است که هر نوع قشری از مردم می‌توانند ماهی تهیه کنند.

به گفته این مقام مسئول؛ ارزش‌های غذایی ماهی به‌گونه‌ای است که پزشکان توصیه می‌کنند هفته‌ای یک تا دو بار مصرف شود چراکه از ابتلا به انواع بیماری‌ها جلوگیری کرده و همیشه پیشگیری بهتر از درمان است بنابراین بهتر است مصرف کنندگان بجای توجه به قیمت ماهی به ارزش‌های غذایی آن توجه کرده و با مصرف آن سلامتی خود را تأمین کنند.

انتهای پیام/ ی