رضا صالحی در گفتوگو با خبرنگار الماس اظهار کرد: حدود ده سال پیش در کلاس های سازمان صنایعدستی شرکت کرده و هنر میناکاری را از اساتید برجسته اصفهان آموختم، پس از گذراندن دوران تخصصی آموزشم، امتحانات تئوری و عملی هنر مینا را با بهترین نمره گذراندم و پا به عرصه هنر گذاشتم.
سرپرست کارگاه میناکاری در اصفهان عنوان کرد: قبل از شروع اینکار، عکاس بودم و از طریق عکاسی کسب درآمد می کردم، بواسطه عکاسی از یک کارگاه میناکاری، حین عکسبرداری، عاشق منحنی ها، خط و خطوط روی ظروف شده و دیگر نتوانستم فکر این نقوش را از ذهنم بیرون کنم به همین جهت تصمیم گرفتم آن را بیاموزم.
صالحی بیان کرد: از همان ابتدای کارم تمرکزم این بود که بهترین کیفیت نقاشی را روی ظروف پیاده کنم، تعدادی ظروف خام تهیه کرده، آن ها را نقاشی کردم و در سایت ها و اپلیکیشن های مختلف کارهایم را برای فروش گذاشتم، حتی در شهرهای دیگر نیز آگهی درج می کردم و پس از دو تا سه ماه توانستم چند مشتری ثابت پیدا کنم.
وی افزود: این پیشرفت آن هم در ابتدای کارم برایم امیدوار کننده بود و با علاقه بیشتری کار می کردم، پس از سه سال کار کردن توانسته بودم ۵ شاگرد برای خودم داشته باشم، هر چه کار کرده بودم پس انداز کردم و با آن یک کارگاه کوچک کرایه کرده و کارم را گسترش دادم.
رضا صالحی اذعان کرد: بازار کار خوب بود و مشتری های محلی نیز پیدا کرده بودم و به صورت اقساطی اجناسم را به همسایگان می فروختم، آنان نیز خوش حساب بودند، استقبال خوبی از نمونه کارهایم نشان داده و برایم مشتری می آوردند، تا اینکه رکود در بازار اصفهان رخ داد و قیمت مواد اولیه افزایش پیدا کرد.
این هنرمند توضیح داد: اقساطی کار کردن دیگر برایم به صرفه نبود به همین جهت با همسایگان تسویه حساب کردم، مشتری های شهرهای دیگرم نیز سفارشاتشان به حداقل رسید و دیگر فشار اقتصادی ناشی از رکود در بازار موجب شد شاگردانی که ماه ها برای آموزششان وقت گذاشته بودم بیکار شوند.
صالحی خاطر با بیان اینکه اکنون تنها دو شاگرد دارم، خاطرنشان کرد: بازار کمی از حالت رکود خارج شده است ولی همچنان قابل قبول نیست، تمام امیدم برای انجام دادن میناکاری، فروشم در شب عید و ایام عید نوروز است و اگر نتوانم در این مدت کاسبی کنم مطمئنا مجبور خواهم شد کارگاه را تعطیل کرده و به فروش سایتی و اپلیکیشنی روی آورم یا حتی این کار را کنار گذاشته و کار دیگری را انجام دهم.
وی افزود: ارزش هنرمند با این رکود اقتصادی پایین آمده است، گذراندن زندگی مشقت بار هنرمندان توجه مسئولان را می طلبد، چرا که در این زمینه از دست هیچکس بجز مسئولان صنایع دستی کاری برنمی آید.
رضا صالحی با تشریح وضعیت بازار در این روزها بیان داشت: اکنون باید بازار مملو از مشتری باشد ولی همانگونه که مشخص است هنوز بازار شب عید ما شروع نشده، تنها امیدمان به مسافران نوروزی است، که این امر نیز تلاش مسئولان را می طلبد که برای جذب مسافران نوروزی تدابیر مربوطه را اتخاذ کنند.
سرپرست کارگاه میناکاری گفت: متاسفانه باید اعتراف کنم هنر میناکاری به واسطه بی توجهی هایی که قرار گرفت، جایگاهش را از دست داد و به نوعی در بازار از رده خارج شده است و به زبان ساده تر دیگر پسندیده نمی شود، این موضوع ضربه سختی را به اصفهانی که مهد هنر است وارد می کند چرا که اصفهان را بانام گنبدهای فیروزه ای یاد می کنند.
صالحی ادامه داد: شرایط بازار از یک سو و همچنین افزایش مواد اولیه و اجاره ها از سوی دیگر کار را سخت کرده است که امسال با توجه به شرایط کرونا امیدواریم با حضور مسافران و گردشگران شرایط بهتری را شاهد باشیم و بتوانیم حداقل شرایطی داشته باشیم تا کار خود را ادامه بدهیم چرا که تا کنون نیز بسیاری از همکاران ما در همین میدان امام و جاهای دیگر از این حرفه خارج شدند.
وی گفت: امیدوارم هر چه سریعتر صنایع دستی نیز مانند سایر اقلام اصفهان در جایگاه صادرات قرار گرفته و بازار مانند گذشته رونق بگیرد چرا که فکر نمی کنم با این وضعیت اقتصادی، مردم به خرید این هنر روی آوردند و تنها با صادر کردن آن می توان از فراموش شدنش جلوگیری کرد.
انتهای پیام/