به گزارش الماس خبر به نقل از روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان اصفهان، با شروع برنامه سرشماری حیات وحش شاخص استان اصفهان و در اولین اقدام، آماربرداری از جمعیت ها در پارک ملی و پناهگاه حیات وحش قمیشلو با حضور مرجان شاکری سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان، محیط بانان و کارشناسان حفاظت محیط زیست با مشارکت همیاران، جوامع محلی و علاقمندان به محیط زیست، انجام شد.
شاکری ضمن تشکر از مشارکت همیاران در این برنامه، پیشبرد اهداف حفاظتی حیات وحش در مناطق تحت مدیریت را در گرو همدلی و همراهی افراد دانست و بر استفاده از ظرفیت های موجود، تأکید کرد.
مریم امیدی رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش حفاظت محیط زیست استان اصفهان افزود: به عنوان اولین منطقه شمارش وحوش در استان، زیستگاه های پارک ملی و پناهگاه حیات وحش قمیشلو در روز گذشته ۲۵ آبان ماه ۱۴۰۳ مورد پایش قرار گرفته و آمار برداری از گونه های شاخص علفخوار در منطقه انجام شد.
امیدی تصریح کرد: در این اقدام جمعیت گونه های آهو، کل و بز و قوچ و میش براساس اصول استاندارد و روش مشاهده مستقیم، طبق روال سال های قبل در مسیرهای مشخص با حضور محیط بانان و کارشناسان حفاظت محیط زیست با مشارکت همیاران، جوامع محلی و علاقمندان به محیط زیست سرشماری شدند.
وی ابراز داشت: این برنامه تا پایان دی ماه سال جاری ادامه دارد و در ۱۰ منطقه مشخص شده سطح استان، جمعیت گونه های شاخص برآورد می شود.
رئیس اداره حفاظت و مدیریت وحش گفت: براساس برآورد کلی صورت گرفته، آمار حاصله افزایش نسبی گونه های شاخص در مقایسه با سال قبل را نشان می دهد.
آماربرداری از حیات وحش مناطق با هدف تعیین وضعیت جمعیت گونه ها و رفع چالش های حفاظتی و بهبود عملکرد هر ساله انجام می شود گونه های علفخوار که هدف اصلی در سرشماری هستند، به عنوان گونه های غالب و پرچم محسوب شده و در سایه حفاظت از آن ها، حفاظت سایر گونه ها نیز تأمین خواهد شد. بهبود وضعیت جمعیتی گونه ها، نشانی از وضعیت زیستگاه ها و حفاظت آن ها خواهد بود.
انتهای پیام/ی