به گزارش الماس، کریم زارع پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت سالروز تاسیس کمیته امداد امام خمینی( ره) و هفته احسان و نیکوکاری اظهارکرد: برای تامین حداقل نیازها و ضرورت ها برای خانواده های تحت پوشش در سال جاری با کمک و مشارکت خیرین بالغ بر ۴۰ میلیارد تومان هزینه شده است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی ( ره) استان اصفهان افزود: در راستای ترویج ازدواج آسان، کمک در تامین جهیزیه نوعروسان یکی از برنامه ها بود که پنج قلم اساسی شامل، یخچال، ماشین لباسشویی، جارو برقی، اجاق گاز و تلویزیون در اختیار آنها قرار گرفت و امسال تدابیری اندیشیده شد که به دلخواه نو عروسان در قالب اعتباری که پرداخت می شود انتخاب می کنند و حفظ کرامت خانواده حفظ می شود.
*هیچ نوعروس پشت نوبتی نداریم
وی افزود: در سه سال گذشته از جمله در سال جاری هیچ نوعروسی پشت نوبت برای جهیزیه نداشتیم و تا پایان سال جاری تمام نوعروسان که مدارکشان را ارسال کردند جهزیه دریافت خواهند کرد که به مدد مشارکت و اعتمادی که مردم و خیرین دارند، انجام شده است.
کریم زارع ادامه داد: کمیته امداد امام خمینی( ره) یکی از موثرترین دستگاه ها در ایجاد شغل است و سهم کمیته امداد در کاهش نرخ بیکاری با کمک خیرین قابل توجه بوده است.
*۴۰ درصد از سهم اشتغال توسط کمیته امداد امام خمینی محقق شده است
وی در ادامه افزود: نزدیک ۴۰ درصد از سهم اشتغال در کشور و استان توسط کمیته امداد محقق شده و در زمینه مشاوره، آموزش، استعداد سنجی و هدایت شغلی و نظارت بر ایجاد شغل کمک کردیم که این مشاغل پایدار و بویژه در صنعت و کشاورزی، دامداری صنایع دستی و مشاغل خانگی با نظارتی که دولت انجام می دهد، بوده است.
وی گفت: منظور از درآمد پایدار حداقل حقوق اداره کار است و اگر کسی به درآمد اداره کار برسد و بدانیم که ثبات نسبی خواهد داشت خدمات را بتدریج قطع می کنیم؛ در سال جاری ۸ هزار۶۳۰ خانواده به درآمد پایدار رسیدند و سالانه بین ۴ تا ۷ هزار خانواده را با رسیدن به درآمد پایدار از تحت پوشش خارج می شوند؛ تعهد سال جاری پنج هزار خانواده بود که بیش از ۸ هزار خانواده با رسیدن به درآمد پایدار خارج شدند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی ( ره) استان اصفهان بیان داشت: بیشترین سلامت و پایداری شغل در مشاغل کمیته امداد امام خمینی( ره ) در سطح استان به نسبت دیگر دستگاه ها وجود دارد، همه مشاغل در شرایط اقتصادی و نوسانات متاثر از آن با مشکل مواجه هستند ولی ما تلاش کردیم با نظارت و مشاوره ها این نوسانات را مدیریت کرده تا مشاغل خانواده امداد کمتر آسیب ببینند.
وی تصریح کرد: در سال جاری تعهد کمیته امداد امام خمینی( ره) استان ایجاد ۱۲ هزار شغل بود که بیش از صد درصد تا پایان سال محقق خواهد شد و تا به حال در زمینه تسهیلات اشتغال اعتباری نزدیک به هزار و۶۵۰ میلیارد تومان جذب شده است که سهم کمیته امداد حدود ۵۰ درصد از این اعتبارات است.
کریم زارع افزود: بحث فرهنگی و آموزشی یکی از دغدغه های مهم کمیته امداد است، حدود ۴۰ هزار دانش آموز و حدود سه هزار دانشجو تحت پوشش هستند که از کمک هزینه تحصیلی و یا تامین نوشت ابزار به آن ها کمک می شود.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی ( ره) استان اصفهان ادامه داد: بسته به مقطع تحصیلی کمک هزینه های کمک آموزشی به دانشجویان داشته و با کمک به رشد علمی آن ها زمینه اشتغال آن ها فراهم می شود، در سال جاری قبولی فرهنگیان بیش از ۷۰ نفر بود، ۱۵ نفر رتبه زیر هزار دانشجو از خانواده کمیته امداد و حدود هزارو ۶۰۰ نخبه از بین ۴۳ هزار دانش آموز و دانشجو شناسایی کردیم.
وی افزود: برای دلگرمی و ایجاد نشاط خانواده ها، در بحث اردو بیش از دو هزار نفر به مشهد اعزام کردیم، با کمک هزینه بیش از ۸ هزار نفر به عتبات مشرف شدند و تقویت خدمات معوض به جای خدمات بلاعوض به خانواده ها را برای حفظ کرامت و اثر بخشی بیشتر کمک ها در برنامه داریم.
*پرداخت بیش از ۲۰۰ میلیارد تسهیلات
کریم زارع ادامه داد: با فعالیت صندوق ولایت با وام های قرض الحسنه، بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به خانواده ها پرداخت شده است و این جدای از وام ودیعه مسکن است.
زارع گفت: در سال جاری نزدیک ۱۶۰ میلیارد وام ودیعه مسکن پرداخت شده است و در بحث ساخت مسکن روستایی در سال گذشته ۱۰۰۴ واحد مسکن روستایی تحویل مددجویان شد، در سال جاری نیز بیش از ۹۴۱ واحد احداث شده، در تعمیر مسکن و کمک اجاره مسکن نیز به خانواده ها کمک شده است ولی با توجه به هزینه های سنگین این کمک ها تناسبی با نیاز خانواده ها ندارد.
وی افزود: بیش از ۵۵ درصد خدمات و منابع از مراکز نیکوکاری جذب می شود که توسط مردم ایجاد شده و برای رفع مشکلات مردم شهر و محله استفاده می شود، در صدقات، نذورات، اطعام و سبد های جاری در مجموع در سال جاری بیش از ۴۵ درصد رشد داشتیم ولی با توجه به تورم و مشکلات مردم جوابگو نیست و تنها سعی کردیم به کمک مردم حداقل هارا تامین کنیم هدف ما این است که حفظ کرامت و شان خانواده ها و صیانت خانواده را حفاظت کنیم.
*جمعآوری ۳۳ میلیارد در پایگاههای نیکوکاری
در ادامه این نشست علی اخلاقی اظهار کرد: در هر شهرستان یک پایگاه نیکوکاری به صورت نمادین بر پاشده و درآمد چندانی ندارد، هدف از آن این است که در سطح شهر نمادهای نیکی و احسان برای مردم مشهود باشد، در سال گذشته ۳۳ میلیارد جمع آوری کمک داشته است، در شهر اصفهان ۵ پایگاه نمادین است.
معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد امام خمینی ( ره ) افزود: در بحث اجتماعی با توجه آمایش سرزمینی انتزاعات محیطی را در نظر گرفتیم ومشاوره های شغلی را در نظر می گیریم.
در ادامه احمد رضایی معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی(ره) استان اصفهان بیان کرد: در پایداری مشاغل طرحهای نظارتی را هر ۳ ماه یک بار داریم.
رضایی ادامه داد: اگر لازم باشد مشاوره و یا وام های توسعه و تکمیلی پرداخت می شود و بارسیدن به حداقل حقوق اداره کار بتدریج خدمات راکم می کنیم تا از پوشش خارج شوند.
وی افزود: برای ایجاد اشتغال سه مدل هدایت شغلی، راهبری شغلی و کارفرمایی وجود دارد، در صورتی که فرد فن و مهارتی دارد با پرداخت وام حداقل ۱۵۰ میلیون تومان کم بهره در اختیار آن ها قرار می گیرد و در صورت نداشتن مهارت به آموزشگاه های فنی وحرفه و آزاد هدایت می شوند و بعد وام در اختیار آن ها قرار می گیرد.
وی ادامه داد: خیرین حرفه ای که کار آفرین هستند منابع را در اختیار مددجو قرار می دهند و با نظارت و مشاوره در نهایت محصول آن ها را خریداری می کنند که در این زمینه دارو های گیاهی، فرش، تولید عسل از این موارد است.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی(ره) استان اصفهان بیان کرد: در مدل کارفرمایی با به کارگیری نیرو های کار تحت پوشش کمیته امداد امام( ره ) توسط کارفرمایان در این طرح ۲۳ درصد حق بیمه کارگر تا سه سال را تقبل می کنیم و یا تا سقف ۴ میلیارد وام پرداخت می شود.
رضایی گفت: در طرح های دانش بنیان از دانشجویان تحت پوشش و هم از شرکت های دانش بنیان در صورت بکارگیری دانشجویان تحت پوشش هم از ۲۳ درصد بیمه و هم وام ۴ میلیاردی بهره مند می شوند؛ درحال حاضر ۲۰۰ نیروگاه خورشیدی به شبکه برق استان وصل هستند.
انتهای پیام/ ج