به گزارش الماس؛ محمد نورصالحی پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: امروز روز ملی شوراهاست، در ۲۰ سال اول انقلاب به هر دلیلی شوراها تشکیل نشد و نهایتا در سال ۷۸ در چنین روزی اولین شوراهای اسلامی در کل کشور تشکیل شدند.
*شوراها نهادی برگرفته از اسلام است
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان عنوان کرد: مقام معظم رهبری می فرمایند شوراها نهادی برگرفته از اسلام است که در راستای تحقق برخی اصول قانون اساسی با تقویت نقش مردم در ساختار تصمیم گیری برای حل عملگرایانه مشکلات عینی و مشخص در شهر و روستا تشکیل شده است.
وی افزود: هدف گذاری این بود که مسئولیت مهم و نقش پررنگی به واسطه شوراها به مردم در اداره امور کشور داده شود ولی گستردگی کشور و حجم کاری بالا باعث شده امری که به شوراها و مردم سپرده شد، به درستی انجام نشود و محدودیت هایی را بوجود آورد.
نورصالحی اعلام کرد: برای مثال در اصول اولیه قانون آمده است که شورها بر عملکرد دستگاه های دولتی اعم از استانداران، فرمانداران، بخشداران و غیره نظارت دارند و این دستگاه ها باید به شورا پاسخگو باشند اما در قوانین برعکس شده و شوراها باید به دستگاه ها پاسخگو باشند.
* کوچک شدن دولت و چابکی بیشتر
محمد نورصالحی با اشاره به اینکه ۲۱ ماه از کار ما در شورا می گذرد ظرفیتهای بسیار خوبی در این عرصه دیده شده است که باید در مسیر تحقق آن حرکت کرد، اذعان کرد: از ظرفیت شوراها با قوانین و محدودیتهای موجود، امکان استفاده بیشتر وجود دارد.
رئیس شورا اشاره کرد: همیشه کوچک کردن و چابکی دولت گفته شده اما برعکس این موضوع اتفاق افتاده ضمن اینکه بخشی از این موضوعات در حد شعار باقی مانده است، شورها ظرفیت پذیرش مسئولیت بیشتر را دارند و گفتنی است همان قوانیتی که در تهران اجرا می شود در دورترین نقاط کشور نیز به همان صورت باید اجرایی شود.
نورصالحی گفت: اگر بر اساس تقسیمبندی، وسعت و توانمندی شهرها، اداره امور مراکز جمعیتی به شوراها سپرده شود، توان بهتر و بیشتری وجود خواهد داشت زیرا اعضای شورا بیشتر در میان مردم حضور دارند و با مشکلات آشنا هستند.
محمد نورصالحی توضیح داد: انتظاری که از بدو تشکیل شوراها می رود، انتخاب شهردار است، بررسی شناخت کمبودها و نیازهای اجتماعی، اقتصادی، رفاهی فرهنگی، آموزشی، بهداشتی و غیره، حوزه انتخابیه و تهیه طرح های کاربردی و ارائه راهکار، نظارت بر حسن اجرای مصوبات، برنامه ریزی برای مشارکت دادن مردم در سایر امور، تشویق و ترغیب مردم برای گسترش مراکز تفریحی از جمله انتظاراتی است که قانونگذاران از شورا داشتند.
*اعضای شورا ۵۰ هزار ساعت وقت گذاری کردند
وی خاطرنشان کرد: در ۲۱ ماه اخیر فعالیت شورای این دوره، حدود ۱۲ طرح خود شورا و ۴۰۰ لایحه درخواستی به شهرداری داشته است، به طور میانگین اعضای شورا حدود ۲۰۰ ساعت در ماه و مجموعاً ۵۰ هزار ساعت وقتگذاری داشته اند که تلاش شده در حد توان مشکلات شناسایی و رفع شود.
نورصالحی تصریح کرد: اصلاحی بودجه سال ۱۴۰۱، ۱۴ هزار میلیارد تومان بود و در سال جدید حدود ۲۲ هزار و ۳۰۰ هزار میلیارد تومان تصویب شده که بودجه امسال نسبت به اصلاحی سال گذشته حدود ۵۸ درصد افزایش داشته است.
وی ذکر کرد: در این دوره وابستگی شهرداری به بودجه ساختمانی روزبه روز کمتر شده و در بودجه ۱۴۰۲، حدود ۲۶ درصد درآمد از این حوزه است، امسال سازمانها مستقلاً حدود ۹ هزار و ۶۰۰ میلیارد بودجه دارند که ۷ هزار و ۲۰۰ میلیارد آن از دل بودجه شهرداری است.
*فقط برخی از امامزاده ها مجوز دفن دارند
محمد نورصالحی با اشاره به اینکه در خصوص مدیریت واحد شهری هیچ پیشرفتی حاصل نشده است اظهار کرد: بحث روشنایی شهر اصفهان با سازمان و نهادهای مربوط به نیرو است و تفکر من این است به سبب صرفه جویی در مصرف برق، شبهای اصفهان تاریک است.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان در خصوص دفن اموات در بقاع عنوان کرد: این موضوع به هردلیلی توسعه پیدا کرده ضمن اینکه فقط برخی از امامزاده ها که تعدادشان کم است مجوز دفن دارند، ما نیز از شهردار خواستیم در رابطه با بقاعی که بدون مجوز اقدام به دفن می کنند جلوگیری شود و این موضوع در حال پیگیری است.
نورصالحی با اشاره به اینکه مدیریت شهری در کلان شهر اصفهان بهتر از کلانشهرهای دیگر است اما با شرایط مطلوب فاصله داریم، بیان داشت: تراموا در اصفهان و هیچ شهری تصویب نشده است، در زمان ریاستجمهوری احمدی نژاد خط های تراموا اجرایی و پس از تصویب نشدن آن، جمع شد.
وی با اشاره به اینکه تراموا ارزان تر و سبک تر از مترو اما با ترافیک شهری همراه است، افزود: در سال ۱۴۰۱ به دو هزار و ۸۰۰ مرکز فرهنگی حدود ۲۱ میلیارد تومان و همچنین به ۳۵۰ مسجد و مرکز حدود ۱۸ میلیارد تومان کمک کردیم خوشبختانه یکی از عملکردهای شورای این دوره، طرح شفافیت است و در این طرح، سقف کمک هایی که می توان به مساجد کرد مشخص شده اند.
محمد نورصالحی اذعان کرد: مصوبه اینکه عوارض صنعتی هتل سازی صفر باشد لغو شد و ما این عدد را به یک درصد عوارض صنعتی تغییر دادیم چرا که طبق قانون نمی شود شورا هیچ عوارضی از هتل سازی دریافت نکند گفتنی است حذف عوارض هتل سازی و رشد ۸ برابری بودجه گردشگری از مهمترین اقدامات شوراست.
*فرآیند تعهدات دولت به شهرداری ها شفاف نیست
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه فرآیند تعهدات دولت به شهرداری ها شفاف نیست، توضیح داد: چشم انداز اصفهان برای سال ۱۴۰۵ نوشته شد بازنگری آن در حال انجام است تا این طرح بصورت شفاف و روشن علنی شود، اصفهان من، شهر زندگی شعار ماست و باید شهر اصفهان را به این سمت سوق دهیم.
نورصالحی در مورد بازکردن گره های مردم تصریح کرد: در حد توان یک تیم از شورا هر هفته در مناطق قرار می گیرند، ماهی یکبار نوبت هر منطقه می شود، ضمن اینکه ملاقات های مردمی در شهرداری انجام می شود و سعی براین است مقداری از گره های مردمی با شهرداری با این روش باز شود اما به قدری نظارت دستگاه های دولتی زیاد شده که جرأت اقدام نیست و بعضاً این ورودها باعت کندی کارها می شود.
وی در خصوص گران اداره شدن شهر خاطرنشان کرد: اکنون هر کیلومتر مترو هزارو ۳۰۰ میلیارد تومان هزینه دربرمی گیرد درحالیکه به طبع در سال های گذشته کمتر تمام می شد و اگر بخواهیم بودجه را نسبت به سال ۹۵ تعیین کنیم باید خیلی بیش از این مقداری که تعیین شد، دریافت می کردیم.
انتهای پیام/ ج ی
- نویسنده : زهره حسینی