محمد کبریتی در گفت و گو با خبرنگار الماس در مورد بازار کار صنایع دستی اظهار کرد: بازار صنایع دستی قبل از شیوع کرونا با رکود مواجه شده و مدت زیادی بود از حالت رکود خارج نمی شد، تمام امیدمان به بازار شب عید بود تا نفسی تازه کنیم اما کرونا شیوع کرد و کار و کاسبی هارا تحت تأثیر قرار داد.
هنرمند منبت کار عنوان کرد: قبل از شیوع کرونا، بازار بواسطه نوسانات دلار، گران شدن مواد اولیه و تناسب نداشتن دخل و خرج شرایط خوبی نداشت و کرونا نیز این شرایط را بدتر کرد.
کبریتی بیان کرد: خوشبختانه از زمانیکه کرونا کمرنگ و مسافرت ها شروع شد، بازار صنایع دستی شرایط بهتری پیدا کرد ولی از آنجایی که رکود بازار ناشی از کرونا برای همه مردم وجود داشت، مسافران آنگونه که باید، نتوانستند بازار را رونق بخشند.
وی افزود: امسال بازار کار بد نبود و نمی توانم بگویم خوب بود چرا که کمی بیشتر از تامین هزینه های اولیه خود کارگاه، درآمدی نداشتم.
محمد کبریتی در رابطه با چگونگی انجام هنرش اذعان کرد: منبت و معرق به کنده کاری روی چوب گفته می شود که به آن قلمزنی روی چوب نیزمی گویند، منبت و معرق معمولا روی چوب گردو که در دنیا بعنوان با کیفیتترین چوب شناخته می شود و همچنین گهگاه روی چوبهای رنگی جنگلهای شمال یا چوب های دیگر، انجام میشود.
این هنرمند اصفهانی تصریح کرد: تمام کنده کاری های منبت کاری با دست انجام شده و همچنین از وسیله های برقی برای کندن چوب استفاده نمی شود علاوه بر این ها خوشبختانه تا کنون نیز نتوانستند این هنر را با همان کیفیت دست، با استفاده از دستگاه ها کپی کنند.
کبریتی گفت: طرحهایی که بر روی چوب کنده کاری می کنم کاملا ذهنی و سلیقه ای است ولی برخی از همکاران از شابلون نیز استفاده می کنند که نمی توان گفت چون از شابلون استفاده می کنند در کار بی لطفی کرده اند و این موضوع ربطی به ارزش قائل نشدن هنرمند برای کار نیست.
وی خاطرنشان کرد: هنر باید جدید و به روز باشد به همین جهت من از طرح های ذهنی روی کار استفاده می کنم چرا که طرح های شابلون اکثراً از طرح های قدیمی است، اعتقاد دارم هنر و هنرمند باید امروزی و جامعه شناس باشند.
انتهای پیام/