حسین جلالی در گفت و گو با خبرنگار الماس اظهار کرد: حدود ۱۰ سال پیش هنر خاتم کاری روی فلز را آموختم و به واسطه علاقه ای که به این کار پیدا کردم خاتم کاری را بعنوان شغل اصلی خود برگزیده و کارگاهی برپا کردم.
مدیر فروش و سرپرست کارگاه خاتم کاری بیان کرد: زمانی که شروع به کار کردم حدود ۱۰ شاگرد داشتم بازار رونق خوبی داشت همشهریان و توریست در بازار خرید می کردند و در کل بازار داغ بود و مغازه داران راضی بودند.
جلالی عنوان کرد: حدودا از هفت الی هشت سال پیش بازار کمی رکود پیدا کرد و رفته رفته این رکود بیشتر شد تعداد کمی از هنرمندان و همکاران کم شدند و اغلب مغازه داران منتظر ماندند تا بازار از رکود خارج شود من نیز مجبور بودم شاگردانم را کم کنم چرا که از پس تامین دستمزدشان برنمی آمدم.
وی افزود: متاسفانه بازار رونق قبل را نگرفت و هرسال شاهد کم شدن تعداد هنرمندان و بدهکاری هایشان بودیم حتی تعدادی از همکاران ضرر کرده و بیکار شدند، من نیز متحمل ضرر شده بودم و امید داشتم بازار از رکود خارج می شود، ولی نشد.
حسین جلالی خاطر نشان کرد: از موقع شیوع و ورود ویروس کرونا به کشور شرایط افت در بازار حاد تر شد تمام شاگردان را از دست دادم دیگر دخل و خرج همخوانی نداشت و برای ما شرایط سختی بود چرا که در سالهایی که بازار در حالت رکود بود از پس اندازمان استفاده کرده بودیم و دیگر نقدینگی نداشتیم.
این هنرمند ادامه داد: زمزمه هایی در رابطه با وام هایی که برای حمایت از صنایع دستی به هنرمندان تعلق می گرفت به گوش رسید برای گرفتن این وام اقدام کرده و مبلغ ۱۵ میلیون تومان وام به کارگاه من تعلق گرفت.
جلالی اظهار کرد: این مبلغ وام دردی از کارگاه صنایع دستی من و حتی هیچ یک از کارگاه داران صنایع دستی باز نمی کرد ولی برای گذراندن معیشت و اجاره بها خوب بود و در حال حاضر اقساط وام را می پردازم.
وی افزود: شرایط بازار بعد از کرونا بد و بدتر شد هر روز بر سر اقلام مورد نیاز کارگاه داران چالش ایجاد می شد مواد اولیه کمیاب و به مرور گران شد مس نوسان پیدا کرد و همچنان نیز نوسان دارد و مسئولان برای رفع این مشکل اقدامی انجام ندادند.
*مغازه های بدلیجات فروشی جایگزین صنایع دستی در میدان امام
حسین جلالی خاطرنشان کرد: اگر برای بازار صنایع دستی اصفهان تدبیری اندیشیده نشود این بازار از بین خواهد رفت و جای خود را به صنوف صنایع دستی درجه پایین تر خواهد داد همانگونه که درحال حاضر نصف مغازه های میدان امام بدلیجات فروشی است.
سرپرست کارگاه خاتم کاری ادامه داد: از شرایط بد بازار که بگذریم مشکل دیگر آشنا نبودن توریست با صنایع دستی و ظروف زیرساخت است برای مسافرات و حتی همشهریان جای تعجب دارد که ظروف روی فلزات گرانبها ساخته می شوند و اغلب اینگونه می پندارند که هنرهای انجام شده روی ظروف تقلبی و برچسب است.
جلالی تاکید کرد: صنایعدستی موجود در تمام استان های کشور کم نیست و مردم ایران و جهان به این هنرها علاقه نشان می دهند اما متاسفانه اطلاعاتشان در رابطه با این هنرها کم است توصیه می کنم برنامه تلویزیونی هیجان انگیز در رابطه با مراحل ساخت هنرهای دستی ایران در اختیار بینندگان قرار دهید.
وی افزود: همچنین پیشنهاد می کنم مسافرانی که از طریق قطار، اتوبوس و هواپیما به شهرهای دیگر سفر می کنند در مسیر فیلم های کوتاهی در رابطه با صنایع دستی آن شهر ببینند در اتوبوس ها فیلم های سینمایی که اغلب نیز تکراری است برای مسافران می گذارند شایسته تر است مسافران با فرهنگ و هنر استان مقصد آشنا شوند.
حسین جلالی اظهار کرد: همچنین زمزمه هایی در خصوص شروع به کار استارتاپ ها می شنویم از آنجایی که سبک زندگی ها نسبت به قبل تغییر کرده است و مردم با خرید آنلاین راحت تر هستند برنامه ها و اپلیکیشن هایی برای صنایع دستی نیز درنظر بگیرند که به واسطه یک ارگان مورد نظارت قرار بگیرد و مردم با خیال آسوده خرید کنند.
سرپرست کارگاه فیروزه کوبی عنوان کرد: برنامه های زیادی برای خروج از افت یک بازار به بزرگی و بنام بودن میدان امام وجود دارد و مقام های مسئول می توانند این بازار را رونق بدهند باید زمینه صادرات در این شغل را فراهم کنند چرا که علاوه بر رونق بازار، برای کشور ارز آوری دارد.
جلالی بیان کرد: تمام مواد اولیه صنایع دستی در کشور خودمان تولید می شود معادن فلز در کشور به وفور یافت می شود مردم ما هنردوست و پرکار هستند توجه به صنایع دستی و رونق در صادرات این محصول، اگر مورد حمایت قرار بگیرد و مانع زدایی انجام شود می تواند تبدیل به یک قطب اقتصادی شود.
وی افزود: صنایع دستی جزء اولویت های اولیه زندگی نیست ولی این موضوع نباید سبب شود که به این صنعت بی توجهی شود معیشت مردم خوب نیست و به سختی زندگی می کنند و تا وقتی از این سختی گذر نکنند به سمت خرید صنایع دستی نخواهند رفت بهترین گزینه برای رونق بازار صنایع دستی، صادرات و توریست است.
این هنرمند خاطر نشان کرد: مقام های مسئول در کشور باید بتوانند بازار را اداره کنند زیرا اگر بازار کنترل نشود قیمت ها نیز کنترل نمی شود و تنها تعداد کمی از بازاریان در این شرایط سود می کنند دیگر بازاریان باید متحمل ضرری که به سبب آشفتگی در بازار ایجاد شده است شوند و این موضوع بی انصافی و اجحاف است.
جلالی تاکید کرد: متاسفانه بازار صنایع دستی اصفهان واقع در میدان امام نیز متحمل این شرایط است اقلام مصرفی و مورد نیاز روزانه کارگاه ها مرتب در حال گران شدن است قیمت ها را نمی توانیم کنترل کنیم نمیدانیم از یک فروش سود نصیبمان شده است یا ضرر و حدودا دو سالی می شود که شرایط اینگونه است.
وی افزود: از مسئولان تقاضا دارم وام هایی با مبالغ بالا در اختیار کارگاه ها قرار دهند تا دوباره کارگاه ها شروع به کار کنند و همزمان با شروع کارگاه ها وضعیت قیمت مواد اولیه و مصرفی را کنترل کرده و زمینه صادرات در کشور های دیگر مخصوصا کشورهای عرب نشین را فراهم کنند چرا که در زمینه صنایع دستی، همکاری با این کشورها در گذشته انجام شده بود و نتایج خوبی را به همراه داشت.
انتهای پیام/