عزم جدی شهرداری اصفهان برای برخورد با فساد/ ۱۲ نفر بازداشت شدند
عزم جدی شهرداری اصفهان برای برخورد با فساد/ ۱۲ نفر بازداشت شدند
شهردار اصفهان گفت: ما روی پدیده دلالی زوم کردیم، دلال ها و واسطه هایی که در شهرداری هستند به شدت زیر ذره‌بین هستند و خودشان هم می دانند، تا در یک ماه گذشته حدود ١٢ نفر در شهرداری بعلت فساد اداری بازداشت شده اند.

به گزارش الماس؛ علی قاسم زاده پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در روند تغییر قانونی شورای شهر و شهردار، معمولا هر شهردار و شورا یک افق را بعنوان مسیر راه و چشم انداز معرفی می کند، معمولا این افق را در قالب یک شعار معرفی می کنند، شعار این دوره شورای اسلامی شهر و مدیریت شهری شعار اصفهان من، شهر زندگی است.

شهردار اصفهان عنوان کرد: در این شعار، اصفهان من گویای تعلق، هویت و علاقه به سرزمینی به نام اصفهان است، هر کسی که این احساس تعلق درونش باشد و خودش را یک اصفهانی فارغ از تعلقات فکری، سیاسی، قومی می داند به صرف علاقه مندی به این شهر مورد احترام و تکریم است و حق یک زندگی شایسته در این شهر را دارد.

* شهر زندگی یعنی شهری که حداقل های زیست محیطی در آن رعایت شود

قاسم زاده بیان کرد: وقتی می گوییم شهر زندگی یعنی شهری که حداقل های زیست محیطی در آن رعایت شود، نیازهای ابتدایی فرد در سطح نیازهای بیولوژیکی در این شهر به راحتی تامین شود، آب، هوا، خوراک، تفریح و گردش حداقل های یک زندگی شهری است.

وی افزود: شهرزندگی شهری است که علاوه بر غنی بودن از حیث مسائل زیست محیطی و تامین نیازهای بیولوژیکی، باید به یک فرد ساکن احساس امنیت دهد، شهری که شهروند در آن احساس امنیت نکند شهر زندگی نخواهد بود، این امنیت شامل امنیت جسمانی، روحی، عاطفی و فکری است.

علی قاسم زاده اذعان کرد: سومین نیاز زندگی در یک شهر زندگی، احساس عزت و احترام است در شهر همه باید احساس کنند مورد احترامند هیچکس به هیچ علتی نباید مورد بی احترامی و بی توجهی چه در سطح بندی سنی و چه در تفکیک جنسیتی، سیاسی و اعتقادی قرار بگیرد.

*شهر ما همیشه مهد همزیستی مسالمت آمیز بوده است

شهردار اصفهان تصریح کرد: شهر ما همیشه مهد همزیستی مسالمت آمیز بوده است، ارامنه کنار مسلمانان و همچنین اقلیت های دیگر همه احساس امنیت، راحتی، عزت و احترام داشته و دارند، چهارمین سطح از یک شهر زندگی، احساس عشق، علاقه و محبت در بین ساکنین شهر است، اهالی شهر باید به همدیگر علاقه و حس مشترک داشته و هم درد باشند.

قاسم زاده ادامه داد: در شهر زندگی مردم نباید نسبت به سرنوشت هم بی توجه و بی تفاوت باشند، اوج یک شهر زندگی در پویایی و شکوفایی است، شهری شهر زندگیست که دائم در حال رشد و تحول باشد، در مباحث روانشناختی می گویند که اگر نیازهای ابتدایی، امنیت، عزت، احترام، عشق و علاقه تامین نشود به خودشکوفایی نخواهیم رسید.

وی افزود: در این صورت انسان ها و جامعه شکوفا نخواهند شد، وقتی می گوییم اصفهان من، شهر زندگی یعنی باید کمک و تلاش کنیم این مفاهیم تحقق و جریان پیدا کند، کنار همدیگر احساس امنیت کنیم، بهم علاقه مند باشیم و امیدوارم در این دوره مدیریت شهری بتوانیم در این مسیر حرکت کنیم.

علی قاسم زاده یادآور شد: باید به سمت خودشکوفایی بیشتر برویم، خودشکوفایی یعنی آغاز جوشش، هنگامی که نیازهای یک شهر زندگی مانند نیاز های زیست محیطی، امنیت و تعلق، عزت و احترام، عشق و علاقه درکنارهم وجود داشته باشد شکوفایی نیز رخ می دهد، نیازهای زندگی شهری مانند چاهی است که می کنیم و در نهایت، خودشکوفایی یعنی به آب رسیدن، از اینجا به بعد جوشش شروع می شود و آب جریان پیدا می کند.

*هر مدیری در دوره خود تلاش کرده بهترین باشد

شهردار اصفهان خاطرنشان کرد: شهرزندگی شهری است که نقطه پایان ندارد دائم در حال شدن و بهتر شدن است، باور من این است که هر مدیری در دوره خود تلاش کرده بهترین باشد و شهر را یک گام به جلو ببرد، امیدوارم من نیز در این زنجیره خدمت من نیز یک نقطه برای خدمت به مردم باشم.

قاسم زاده تاکید کرد: در این مسیری که انتخاب کردیم من روی چند زمینه تمرکز پیدا کردم تا از آرمان و شعار وارد اجرا شویم، مواردی که فکر می کردم مهم است را تحت عنوان میز برای مدیریت خودم تعریف کردم و همه عوامل ذی ربط شهرداری و بیرون از شهرداری را سعی کردم سر این میزها کنار هم قرار دهم و با ایجاد یک همگرایی به سمت انجام سریعتر خدمت حرکت کنیم.

وی افزود: یکی از میزها و اولین میز، میز محلات است در این دوره مدیریت شهری تاکید بر این است که ما تمرکز را بر ارتقا کیفی محلات قرار دهیم، در اصفهان ۲۰۰ محله داریم، تعدادی از این ۲۰۰ محله از آن زندگی و شرایط شهری شایسته برخوردار نیست.

علی قاسم زاده بیان داشت: همه ما این درد مشترک را داریم، این برای ما خوشایند نیست که فقط هسته شهر ما مقصد گردشگری مهمانان شهر باشد، از مطالبه گران استدعا دارم در این کار مقداری احتیاط کنند هر کسی وارد شهر می شود الزاما قرار نیست مناطق گرشگری را مناطق محروم قرار دهیم، هنر ما این است که دست به دسته هم دهیم و این مناطق محروم را آباد کنیم.

*قرار بر این است که مردم طعم مدیریت و قسط را در مدیریت شهری بچشند

به گفته این مقام مسئول، قرار بر این است که در این دوره مدیریت شهری از مسیر میز محلات که به مدیریت من تشکیل می شود در هر سال سطح زندگی در تعدادی از این محلات ارتقا پیدا کند و مردم طعم مدیریت و قسط را در مدیریت شهری بچشند، این کار را شروع کردیم، بر اساس یک فرآیند، محلات در اولویت قرار می گیرند.

قاسم زاده گفت: هرچند الان نیز این کار را شروع کردیم ولی با استفاده از ظرفیت های موجود در بودجه شهرداری، از سال ۱۴۰۱ بصورت جدی تر وارد محلات خواهیم شد و در هر سال تعدادی از این محلات ارتقا پیدا خواهند کرد، این ارتقا چند جانبه و متواضع خواهد بود، هم کالبد شهر و محله، هم فضاهای تفریحی و هم الگوهای ارتباطی از طریق فرایندها، رخداد ها و آیین های فرهنگی اجتماعی ارتقا پیدا خواهد کرد.

وی افزود: یک حضور همه جانبه در حوزه های مختلف در کنار دستگاه‌های دیگر مانند بهزیستی، دانشگاه علوم پزشکی و غیره وارد محله خواهند شد و سعی می کنیم سطح کیفی محله را بالا ببریم و امکان زندگی راحت تر در محل را برای مردم فراهم کنیم.

*ماهیت شهر اصفهان فرهنگی است، در آینده نه چندان دور اتفاقات جدیدی در حوزه فرهنگ این شهر رقم می خورد

شهردار اصفهان اظهار کرد: میز دوم میز فرهنگ است باتوجه به انتظاری که شهر از شورای شهر و شهردار فعلی بعنوان یک مجموعه فرهنگی دارد و با توجه به ماهیت شهر اصفهان که یک شهر فرهنگی است میزی را اختصاصا به فرهنگ اختصاص دادیم که در آینده نه چندان دور اتفاقات جدیدی در حوزه فرهنگ این شهر رقم بخورد.

قاسم زاده بیان کرد: این اتفاقات هم در حوزه سخت افزاری و هم در حوزه نرم افزاری است بعنوان مثال بحث موزه شهر جز مطالبات همیشگی اهل فرهنگ در اصفهان بوده است مدیران قبلی سال ها پیگیر بودند اما تا کنون این آرزو تحقق پیدا نکرده است.

*اصفهان را از مسیر موزه ها به گردشگران معرفی کنیم

وی افزود: امیدوارم در این دوره مدیریت شهری بتوانیم موزه بزرگ شهر را راه اندازی کنیم، همچنین بتوانیم موزه های موضوعی را در شهر راه اندازی و اصفهان را تبدیل به یک مقصد گردشگری از حیث یک جذابیت جدید کنیم، علاوه بر اینکه خود شهر یک شهرموزه است، بتوانیم موزه هایی را فراهم کنیم که از مسیر آن موزه ها بتوانیم اصفهان را به گردشگران معرفی کنیم.

وی افزود: در مسیر میز فرهنگ شاهد محورهای گردشگری خواهیم بود، در آینده نزدیک بازده ما محورهای گردشگری در سطح شهر خواهد بود، وقتی وارد میدان امام یا میدان عتیق، کنار مسجد امام، مسجد جامع و پشت مسجد سید می شویم شهر صورت خوبی ندارد و وقتی توریست از مسیرهایی که برایش مشخص شده فراتر می رود قضاوت خوبی در مورد ما بعنوان امانتداران فرهنگ نخواهند کرد.

علی قاسم زاده اذعان کرد: این محلات علی رغم اینکه جز محلات فرسوده و بافت فرسوده شهری محسوب می شود گنجینه هایی است که باید تبدیل به محورهای گردشگری و بازآفرینی شود باید از استعداد تاریخی اش استفاده شود و مقصد گردشگری برای شهروندان، گردشگران ملی و گردشگران بین المللی شود.

*یک میدانگاه مشاهیر بعنوان یک جاذبه گردشگری اضافه کنیم.

شهردار اصفهان بیان کرد: در بحث فرهنگی ما پیش بینی کردیم یک میدانگاه مشاهیر یا محور مشاهیر را بعنوان یک جاذبه جدید گردشگری اضافه کنیم که از دل این میدانگاه مشاهیر گردشگران ما بتوانند با بزرگان تاثیرگذار در فرهنگ اصفهان آشنا شوند چیزی که خلأ آن را در شهر احساس می کنیم.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: بزرگان ما بجز تعدادی که نام خیابان ها بر آنان نهاده شده یا تا حدی شناخته شده هستند و حتی بزرگان دیگری برای مردم شهر ناشناخته هستند، این محور مشاهیر می تواند یک مجموعه برای علاقه مندان به بزرگان این شهر باشد که ترکیبی از دیوارنگاره ها و تندیس ها خواهد بود.

قاسم زاده گفت: میز سوم میز هوشمند سازی است چه بخواهیم و چه نخواهیم چرخه تحول جهانی ما را به سمت دنیای الکترونیک و هوشمند پیش می برد، بخش عمده مشکلات جاری کشور و شهر ما ناشی از عقب ماندگی در این مسیر است.

هوشمند سازی فرآیند خدمت رسانی، راه حل اساسی مبارزه با فساد اداری

وی افزود: اگر ما رنج فساد در سیستم اداری را تحمل و مشاهده می کنیم، فرآیند نگرانی های غلط و بعضا ایجاد زمینه های فساد در آن هستیم، اگر مردم ما از حجم مراجعه به شهرداری و پیچ و خم مراحل اداری شهرداری گله مند هستند یک راه حل اساسی بیشتر ندارد و آن هوشمند سازی فرآیندهای خدمت رسانی در شهرداری است.

علی قاسم زاده ادامه داد: این مورد نیز از اتفاقات زودبازده ما خواهد بود، ما در نیمه اول سال ۱۴۰۱ این هوشمند سازی که گام اولش الکترونیک سازی است را در شهر فعال خواهیم کرد، البته این فقط یکی از فرآورده های خدمات هوشمند سازی و مهمترینش در حوزه شهرسازی است.

*باید فرش قرمز پهن کنیم و به سمت سرمایه گذاران برویم

شهردار تصریح کرد: میز چهارم میز اقتصاد و سرمایه گذاری است این باور را همه ما داریم و حداقل محصول مدیریت بعد از انقلاب تا به الان است نه کشور و نه شهر را ما کارگذاران نمی توانیم به تنهایی اداره کنیم، و کاری کنیم بخش سرمایه گذار جامعه چه داخلی و چه خارجی نسبت به حضور در اصفهان و سرمایه گذاری در شهر ما عکس العمل نشان دهند.

قاسم زاده توضیح داد: در میز اقتصاد و سرمایه گذاری بنای ما بر این است که موانع حضور سرمایه گذاران را برطرف کنیم و زمینه حضور مردم و بخش خصوصی را در اداره شهر فراهم کنیم.

*فرآیندهای شهرسازی را کوتاه کردیم.

علی قاسم زاده در پاسخ به سوال راه های جلوگیری از فساد اداری در شهرداری چیست، اظهار کرد: در رابطه با بحث درآمدهای پایدار و حلال، ما به سمت بستن منافذ ورود پول حرام حرکت می کنیم، تا زمانی که آن سیستم آماده شود اتفاقاتی را در این سه ماه رقم زدیم برای مثال فرآیندهای شهرسازی را کوتاه کردیم.

شهردار اصفهان گفت: فرآیندهای خدمت رسانی در شهرداری مخصوصا در زمینه شهرسازی، بدون علت طولانی شده بود گاهی طولانی شدن فرآیند منجر به دادن پول اضافی می شود، اولین کاری که انجام دادیم فرآیندهای اضافی در شهرسازی را حذف کردیم.

وی افزود: پیش بینی ما این است که در کوتاه سازی فرایندها می توانیم ایستگاه های دیگری را حذف کنیم، سعی شده تا جایی که امکان دارد و به امنیت ابنیه آسیب نرسد حضور شهرداری را در جاهایی که نیاز نبوده حذف کنیم و این کار خود بخود باعث می شود زمینه فساد در شهرداری جمع شود.

*در یک ماه گذشته حدود ۱۲ نفر در شهرداری بازداشت شدند

قاسم زاده بیان داشت: ما روی پدیده دلالی زوم کردیم، دلال ها و واسطه هایی که در شهرداری هستند به شدت زیر ذره‌بین هستند و خودشان هم می دانند، تا الان در یک ماه گذشته حدود ۱۲ نفر در شهرداری بعلت فساد بازداشت شده اند.

علی قاسم زاده تصریح کرد: اعضایی که از نظر دستگاه های نظارتی، امنیتی، قضایی محرز بوده فساد داشتند برایشان حکم بازداشت موقت صادر شده است که بعضا اختلاس های بزرگی داشتند، عزم این دوره مدیریت شهری برای مبارزه با فساد جدی است.

وی در پاسخ به این سوال که شهرداری را با چه میزان بدهی تحویل گرفتید، گفت: شهرداری حدود ۵ هزار میلیارد بدهی داشت که این بدهی، کسر بودجه نبود. اخیرا یک روندی را در شهرداری شاهد بودیم که روند غلطی است ولی ما را در شرایط اضطرار قرار داده است و آن استفاده از اوراق مشارکت و وام های بانکی است.

شهردار ادامه داد: در مدیریت قبل با این تحلیل که اگر ما از وام و اوراق مشارکت استفاده کنیم، با توجه به سرعت نرخ تورم که روز به روز رو به افزایش است اگر وام بگیریم و اقساط آن را بپردازیم بجایش پروژه ها را زودتر تحویل می دهیم و این به نفع شهرداری است حدود ۵ هزار میلیارد اوراق مشارکت و وام گرفتند که اقیاطش از امسال فرا می رسد.

وی خاطرنشان کرد: در چهار سالی که من در خدمت هستم یکی از هزینه های ما بازپرداخت این وام هاست، البته این هزینه ها در بدنه شهر مانند مترو استفاده شده و فساد مالی نبوده است که الان ما را با پنج هزار میلیارد بدهی مواجه کرده که این بدهی ها را تدریجا و در چهار سال باید به صفر برسانیم.

*قرار است بی گدار به آب نزنیم

علی قاسم زاده در توضیح به شفاف بودن ارتقاء محله محوری در استان عنوان کرد: قرار است در بحث محله محوری، ما مطالعات چند جانبه در مورد محله محوری ها انجام دهیم که این مطالعات در حال انجام است، مهندسین کارآمدی را درگیر کردیم، قرار است بی گدار به آب نزنیم، در ارتقاء کیفی محله، همه جوانب را در نظر می گیریم، حضور یک حضور همه جانبه است و سعی می کنیم طی ۴ سال به همه محله ها سر بزنیم.

شهردار اصفهان در پاسخ به این سوال که چرا برخی مدیران شهرداری با وجود نارضایتی هایی که از آن ها بود، عوض نشدند، بیان کرد: تا جاهایی که ضروری بود در لایه اول و دوم تغییرات مدیران انجام شد، اگر مدیری را تغییر ندادیم چون در تحلیل و بررسی هایی که انجام دادیم از وی خطایی برای ما محرز نشده بود.

*اگر مدیری عوض شده دلیل بر این نیست که خطایی از او سرزده باشد

قاسم زاده ادامه داد: اگر مدیری عوض شده دلیل بر این نیست که خطایی از او سرزده باشد، گاهی ضعف عملکردی و عدم انطباق راهبردی بوده است، مدیرانی که ماندند از نظر من شهردار برای برنامه ریزی هایی که داریم می توانند موثر و منطبق باشند، اگر کسی اطلاعاتی دارد که نشان دهد مدیران فعلی باید تغییر کنند آن اطلاعات را به من برسانند.

قاسم زاده در پاسخ به عملکرد ضعیف فاوا و حمله هکری که به پمپ بنزین ها و تابلوها شد، گفت: این حمله یک حمله همه جانبه و همزمان به پمپ های بنزین تمام کشور و تابلوهای تبلیغاتی برخی شهرها از جمله اصفهان بود، سرعت عمل اصفهان در این اتفاق و اطلاع رسانی به بقیه کلانشهر ها باعث شد که این حمله در دیگر شهرها مدیریت شود.

وی ادامه داد: اینکه نقطه ضعف کجا بود و چگونه این حمله اتقاق افتاد هنوز مشخص نیست، از وقتی که این اتفاق افتاد دستگاه هایی که در این زمینه تخصص داشتند بررسی ها را شروع کردند، هنوز از هیچ دستگاه نظارتی گزارشی از اینکه مشکل از کجا بود به ما داده نشده، اگر محرز شود ما در این زمینه ضعف داشتیم طبیعتا باید برطرف شود ما بعد از آن اتفاق، اقدامات احتیاطی را دوصد چندان کردیم.

انتهای پیام/