حجت الاسلام محمد یزدانی در گفتوگو با خبرنگار الماس اظهار کرد: برای بیان فضیلت ماه مبارک رمضان در ابتدا بهتر است به معنای کلمه رمضان پرداخته شود که چرا به این ماه، رمضان میگویند و اصلاً رمضان یعنی چه؟
*رمضان به چه معناست؟
استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: نکته اول اینکه «رمضان» از ریشه «رمض» به معنای شدت حرارت و گرماست و در لسان العرب چنین آمده:« الرَّمَضُ والرَّمْضاءُ: شِدّهُ الحَرّ»وی افزود: نکته دوم اینکه «رمضان» در اصطلاح نام نهمین ماه از ماههای قمری است و در علت نامگذاری این ماه به رمضان گفتهاند: عرب ماهها را با زمانی که در آن واقع شوند نامگذاری کردهاند و این ماه در زمان شدت گرما بود؛ لذا این ماه به رمضان موسوم شد.
*فضیلت های ماه رمضان
یزدانی عنوان کرد: اما حدیثی از وجود نازنین رسول خدا (ص) به ما رسیده که علت نامگذاری این ماه را چنین بیان میدارند: «رمضان ماه گناه سوزی است و خداوند در این ماه گناهان بندگانش رامی سوزاند و میبخشد بدینجهت این ماه رمضان نامیده شده است».
محمد یزدانی گفت: از همین صحبت کوتاه میتوان به یکی از فضیلتهای ماه مبارک یعنی بخشش گناهان بهصورت ویژه در این ماه پی برد البته فضایل زیادی برای این ماه در روایات و آیات قرآن ذکر شده است.
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: پیامبر گرامی اسلام(ص) میفرمایند:« أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّهُ قَدْ أَقْبَلَ إِلَیْکُمْ شَهْرُ اللَّهِ بِالْبَرَکَهِ وَ الرَّحْمَهِ وَ الْمَغْفِرَهِ» یعنی ای مردم ماه خداوند، ماه برکت رحمت و مغفرت به سوی شما آمده است؛« شَهْرٌ هُوَ عِنْدَ اللهِ أَفْضَلُ الشُّهُورِ، وَأَیَّامُهُ أَفْضَلُ الأَیَّامِ، وَلَیَالِیهِ أَفْضَلُ اللَّیَالِی، وَسَاعَاتُهُ أَفْضَلُ السَّاعَاتِ ». ماهی که نزد خداوند بهترین ماههاست روزهایش بهترین روزهاست شب هایش بهترین شب هاست و ساعتهای آن بهترین ساعتهاست.
*رمضان تنها ماهی است که اسم آن در قرآن ذکر شده است
یزدانی اذعان کرد: رمضان تنها ماهی است که اسم آن در قرآن ذکر شده و نسبت به سایر ماههای قمری دیگر فضایل بیشتری برای آن در قرآن آمده است.وی عنوان کرد: خداوند در قرآن میفرمایند: قرآن را در شب قدر نازل کردیم و شب قدر از هزار ماه برتر است و این شب قدر با این عظمت در ماه مبارک رمضان قرار داده شده است و این نمونهای از برتری و فضیلت ماه رمضان نسبت به ماههای دیگر است.محمد یزدانی ادامه داد: روزی پیامبر خدا (ص) به قصد سخنرانی به سوی منبر رفتند وقتی پا روی پله اول گذاشتند فرمودند:«آمین» سپس بر پله دوم پا گذاردند و فرمودند:«آمین» و در حال بالا رفتن به پله سوم نیز فرمودند« آمین».
وی ادامه داد: پس از پایان سخنرانی آن حضرت افراد حاضر در مجلس از آمین گفتن بدون دعای پیامبر سؤال کردند که حضرت در جواب فرمودند: دعا کننده جبریل بود و چون بر پله اول پا نهادم دعا کرد و گفت: هر کس ماه مبارک را دریابد و آمرزیده نشود، بدبخت و از رحمت خدای متعال دور باد، من نیز آمین گفتم؛ وقتی بر پله دوم منبر پا نهادم جبریل گفت: هرکسی پدر و مادر و یا یکی از آنها را در قید حیات درک کند ولی از راه خدمت به آنان اهل بهشت نشود بدبخت و از رحمت خداوند دور باد، من نیز گفتم آمین و در پله سوم جبریل گفت: هرکس نام تو را بشنود و صلوات نفرستد بدبخت و از رحمت خدا دور باد من هم آمین گفتم.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به احادیث و روایات دیگری که از فضایل و برتری های این ماه را آمرزش گناهان بهصورت ویژه حکایت دارد و با بیان شعر رمضان عقدهگشا بود گنهکاران را وای اگر او رود و حل نشود مشکل ما، خاطرنشان کرد: باید در درک این ماه بهصورت ویژه تلاش و کوشش کنیم و طبق دعای روز اول این ماه خداوند ما را جز روزهداران خواص قرار دهد چرا که پیامبر فرمودند اگر مردم به ارزش مادی و معنوی ماه مبارک رمضان آگاه بودند هر آنی آرزو می کردند ای کاش بجای یک ماه یک سال ادامه داشت.
انتهای پیام/