مدیریت مصرف تنها راهکار برون رفت از بحران کم آبی است
مدیریت مصرف تنها راهکار برون رفت از بحران کم آبی است
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان با تاکید بر این که تنها راه برون رفت از بحران کم آبی صرفه جویی است، گفت: با مصرف بهینه و صرفه جویی 15 تا 20 درصدی می توانیم این تابستان سخت را پشت سر بگذاریم.

به گزارش الماس؛ هاشم امینی در مراسم آغاز مانور بزرگ مروجین فرهنگ مصرف بهینه آب در ۹۸ شهر و هزار روستای استان اصفهان با اشاره به بحران کم آبی که استان با آن درگیر است، گفت: با وجود آن که در حال حاضر روزانه ۱۳ هزار و ۴۰۰ لیتر بر ثانیه آب در شبکه توزیع می شود، اما همچنان در تامین آب مشترکین با کمبود مواجه هستیم.


 امینی با بیان اینکه در طول ۵۳ سال گذشته امسال شاهد کمترین میزان بارش نزولات آسمانی بودیم، تصریح کرد: کاهش نزولات جوی و خشکسالی های گذشته سبب ایجاد مشکل در تامین آب و برق در کل کشور شده است؛ مشکلی که تنها راه حل برون رفت از آن صرفه جویی و استفاده بهینه از منابع موجود است.


 وی با اشاره به شیوع بیماری کرونا و افزایش مصرف آب به منظور رعایت بهداشت فردی گفت: همه گیری کرونا و افزایش مصرف آب باعث شده همکاران در بخش توزیع آب شرایط بسیار سخت تری را نسبت به سال های گذشته تجربه کنند؛ به گونه ای که با وجود برنامه ریزی و مدیریت سامانه توزیع، در برخی مناطق شاهد افت شدید فشار آب هستیم.


 امینی با اشاره به این که آب حدود ۶ میلیون نفر از هموطنان در سه استان از سد زاینده رود تامین می شود، اظهار داشت: امیدواریم با اتمام سامانه دوم آبرسانی و اضافه شدن آن به مدار بهره برداری بتوانیم بخشی از مشکلات  موجود در توزیع آب را مدیریت و رفع نماییم.


 مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان با تاکید بر اینکه تنها راهکار برون رفت از بحران پیش رو مدیریت مصرف است، گفت:  آموزش به شهروندان به صورت مستمر در دستور کار این شرکت است.


 امینی با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت شبکه های اجتماعی برای آموزش و اطلاع رسانی به شهروندان افزود: همه گیری کرونا امکان آموزش و اطلاع رسانی به صورت چهره به چهره را بسیار محدود کرده است؛ اما برای ایجاد آگاهی و حساسیت در شهروندان و تشویق آنها به صرفه جویی و مصرف بهینه، باید از ظرفیت شبکه های اجتماعی استفاده کرد.


به گفته امینی صرفه جویی تنها راه تامین آب برای جمعیت بیش از ۴ میلیون نفری استان اصفهان با کمبود آب ۳ هزار و ۲۰۰ لیتر بر ثانیه است.


مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب استان  اصفهان باتقدیر از همکاران سامانه ارتباط با مشتریان ۱۲۲ و تلاش شبانه روزی کارکنان شاغل در حوزه توزیع آب اظهار داشت: آرامش شرکت مرهون زحمات این عزیزان است. 
 
صرفه جویی ۱۵ لیتری راهکار برون رفت از بحران کم آبی
زهره تشیعی، رییس خانه فرهنگ آب شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان، با  اشاره به کاهش ۴۰  درصدی میزان بارش نسبت به سال گذشته گفت: طبق سنوات گذشته  امسال هم برگزاری مانور بزرگ مروجین فرهنگ مصرف بهینه آب همزمان در ۹۸ شهر و هزار روستای استان به منظور  آموزش و اطلاع رسانی درباره مصرف بهینه آب در دستور کار قرار گرفت.


 تشیعی ادامه داد: ۳۰۰ نفر از همکاران در استان اصفهان، وظیفه اطلاع رسانی و آموزش به شهروندان برای مصرف بهینه را در طول تابستان بر عهده دارند.
وی هدف از  برگزاری این مانور را اشاعه فرهنگ مصرف بهینه و حساس کردن شهروندان نسبت  به کمبود آب عنوان کرد و افزود : متاسفانه درحال حاضر سرانه مصرف هر فرد ۱۵۷ لیتر بر ثانیه است. وی گفت: اگر بتوانیم سرانه مصرف را به حدود ۱۴۲ لیتر در شبانه روز کاهش دهیم می توانیم بدون مشکل این بحران را سپری کنیم.


کولر های آبی، منبع اصلی هدر رفت آب در تابستان
رییس خانه فرهنگ آب شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان  از کولرهای آبی به عنوان یکی از دستگا ه های پر مصرف آب در تابستان نام برد، گفت: آب مصرفی یک دستگاه کولر آبی در ۲۴ ساعت شبانه روز ۳۰۰ لیتر معادل مصرف دو فرد در یک شبانه روز است.

وی گفت: متاسفانه  کولرهای آبی یکی از منابع  اصلی هدر رفت آب در تابستان هستند که با  انجام  سرویس دوره ای و تنظمیم شناور آب می توان مانع از هدر رفت حجم قابل توجهی از آب و تبدیل آن به فاضلاب شد.


 تشیعی با اشاره به نقش پر رنگ شهروندان در صرفه جویی و مصرف بهینه آب تصریح کرد: تنها با نصب سایبان برای کولرهای آب می توان میزان مصرف را تا ۱۰ درصدکاهش داد.


 آب پاشی معابر، شستن اتومبیل و حیاط خانه از جمله رفتارهای است که سبب هدر رفت آب می شود و شهروندان به جد باید از انجام این امور  در طول سال به ویژه تابستان اجتناب کنند.

تشیعی با تاکید بر این که آموزش باید در خانواده ها نهادینه شود، گفت: والدین  الگوی فرزندان درصرفه جویی  و مصرف بهینه هستند.


مصرف بهینه آب وظیفه همگانی است


یکی از مروجین مصرف بهینه آب در گفتگو با شهروندان اصفهانی با تاکید بر این که با رعایت مواردی که  از سوی مروجین به شهروندان توصیه و آموزش داده می شود، بدون پرداخت هیچ هزینه ای می توان مصرف را بهینه کرد، گفت: بستن شیر آب هنگام مسواک زدن، اصلاح صورت و شامپو زدن در هنگام استحمام و یا استفاده از آب شست و شوی میوه و سبزی برای آبیاری گلدان و باغچه ها از جمله مواردی است که بدون پرداخت هیچ هزینه ای در کاهش مصرف آب بسیار موثر است.


 استفاده از سردوش ها، شیر آلات و فلاش تانک های کم مصرف ازجمله مواردی است که با صرف هزینه ای اندک در طول زمان  علاوه بر کاهش مصرف آب در کاهش هزینه خانوار نیز بسیار موثر است .
  
  سحر وحید ۲۶ ساله، یک شهروند اصفهانی، با گلایه از افت فشار  و قطع آب در برخی از مناطق شهر معتقد است اگر همه شهروندان  در مصرف صرفه جویی کنند با منابع موجود امکان آبرسانی به همه مناطق  بدون مشکل وجود خواهد داشت.


  اگر دقت کنید معمولا صبح ها آب از بسیاری از  ناودان های خانه ها و مغازه ها جاری است. آبی که این روزها تامین وتوزیع آن به شدت سخت شده به دلیل بی توجهی بسیاری از شهروندان به فاضلاب تبدیل می شود، در حالی که با یک بازرسی ساده از کولر می توان از هدر رفت حجم قابل توجهی از آب در اصفهان جلوگیری کرد.


 با وجود این که شاهد رودخانه خشک زاینده رود هستیم اما همچنان بسیاری از کسبه، روزانه از آب شرب برای نظافت معابر استفاده می کنند.


 با وجود کاهش فشار و قطع آب، گروهی از شهروندان به صورت هفتگی اقدام به شتشوی حیاط خانه خود می کنند. این ها مواردی از هدر رفت آب است  که روزانه در کوچه و خیابان با آن روبه رو هستیم.


معتقدم برای آموزش همه شهروندان باید  وارد عمل شده و به کسانی  که در  این شرایط بحرانی باعث هدر رفت آب می شوند تذکر داد.  

البته به عنوان یک خانواده کشاورز انتظار دارم مسولین هم بر برداشت های غیر مجاز زاینده رود نظارت کنند.
 

انتهای پیام/