علیرضا ادیبان در گفتوگو با خبرنگار الماس اظهار کرد: تولید تا عرضه فرآورده های پروتئینی در تمامی روزهای سال به صورت شبانه روز، زیر ذره بین کارشناسان نظارتی دامپزشکی قرار دارد و این نظارت ها به مناسبت های مختلف ملی و مذهبی در سطح کشور تشدید می شود، امسال به واسطه پیوستگی عید باستانی نوروز و ماه مبارک رمضان، یکی از طولانی ترین طرح های تشدید کنترل و نظارت های بهداشتی دامپزشکی به منظور دستیابی به اهداف والای سازمان دامپزشکی کشور به مدت ۶۰ روز به مرحله اجرا درآمده است.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان عنوان کرد: این طرح ملی از ۱۴ اسفند ماه ۱۴۰۰ آغاز و تا نیمه اردیبهشت ماه سال جاری ادامه خواهد داشت و ما در استان پهناور اصفهان به عنوان یکی از قطب های تولید فرآورده های دامی در کشور، ۶۷ اکیپ ثابت و سیار از کارشناسان شبکه های دامپزشکی شهرستان ها را به منظور اجرای بهتر و موثرتر طرح مذکور ساماندهی کرده ایم.
ادیبان در خصوص دستاوردها و نتایج این طرح ملی در استان بیان کرد: از زمان شروع این طرح تا ۲۶ فروردین ماه ۱۴۰۱ نزدیک به ۲۳۸ هزار رأس گوسفند و بز، ۸ هزار و ۶۷۷ راس گاو گوساله و گاومیش، ۲۵۹ نفر شتر و ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه طیور در کشتارگاه های استان تحت نظارت های شرعی و بهداشتی ذبح شده است.
* ۱۹ و نیم تن لاشه دام سبک و سنگین و ۹۶ تن لاشه طیور ناسالم ضبط شد
وی گفت: در این مدت زمان، با تلاش مسئولان فنی و ناظران بهداشتی دامپزشکی مستقر در کشتارگاه ها، به عنوان بازوان توانمند حاکمیت و همچنین بازرسی اکیپ های نظارت شبکه های دامپزشکی، نزدیک به ۱۹ و نیم تن لاشه دام سبک و سنگین و ۹۶ تن لاشه طیور ناسالم ضبط و در راستای حفظ و حراست از سلامت عمومی اجازه نداده ایم وارد چرخه مصرف خانوارها شود و بدون تردید می توان بیان کرد پیشگیری از مراجعه به مراکز درمانی و کاهش چشمگیر بستری های بیمارستانی به ویژه در زمینه ابتلا به بیماری های مشترک بین انسان و دام، تنها یکی از نتایج زحمات شبانه روزی مدافعان گمنام سلامت جامعه است.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان ابراز نمود: طی این مدت، هشت هزار و ۱۰۶ مورد بازدید سرزده از انواع واحدهای عرضه فرآورده های خام دامی، انبارها، سردخانه ها، مراکز قطعه بندی، بسته بندی، کشتارگاه های دام و طیور و خودروهای حمل انجام شده است.
*از مراکز عرضه ۶۲ تن فرآورده خام دامی بدون هویت، غیر بهداشتی و ناسالم ضبط شد
علیرضا ادیبان اذعان کرد: تعداد موارد غیر بهداشتی که در بازدید ها با آن برخورد کردیم ۷۴۸ مورد بود و در بازدید از مراکز عرضه ۶۲ تن فرآورده خام دامی بدون هویت، غیر بهداشتی و ناسالم ضبط شد، تعداد مواردی که به آن مشکوک و از آن نمونه برداری کردیم ۶۲ مورد و در فرآیند انجام بازدید هایی که در کل استان انجام شد ۷۲ مورد تخلف بهداشتی به مراجع قضایی ارجاع داده شد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اذعان داشت: از حجم فرآورده ضبط شده، میزان ۳۷ تن معدوم و از چرخه مصرف انسانی خارج شده است.
وی گفت: از آغاز اجرای طرح، مرخصی کارکنان به جز در موارد خاص، لغو شده و ادارات دامپزشکی در سراسر استان حتی در تعطیلات رسمی نوروزی فعال بوده اند و در این مدت نزدیک به ۳۵ هزار نفر ساعت وقت گذاشته ایم که از لحاظ حجم کاری عدد بالایی است و دامپزشکی استان با این معدوم سازی، ضبط لاشه ها و ارجاع موارد به دستگاه قضایی، توانست ایمنی و امنیت غذایی را برای مردم فراهم کند.
ادیبان با بیان اینکه طرح تشدید نظارت های دامپزشکی تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه دارد و اکیپ های ما در سراسر استان به صورت مستمر در حال انجام نظارت و بازدید از تمام مراکز بیان شده هستند، خاطر نشان کرد: حفظ سلامت مردم خط قرمز دامپزشکی خواهد بود و با هرگونه تخلف بهداشتی که امنیت غذایی جامعه را بر هم بزند بدون اغماض، برخورد خواهیم کرد و به عموم شهروندان توصیه می کنیم، حتما فرآورده های خام دامی خود را از مراکز معتبر و مجاز تحت نظارت دامپزشکی تهیه و در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی، مراتب را به شماره چهار رقمی ۱۵۱۲ گزارش کنند.
وی اذعان کرد: اگر مردم گوشت می خرند باید دقت داشته باشند گوشت ها دارای برچسب و مهر دامپزشکی باشد. همچنین با توجه به اینکه در آستانه فصل گرما و تکثیر کنه ها قرار داریم، مردم می بایست از خریدن گوشت هایی که بصورت غیرمجاز و خارج از محیط کشتارگاه ذبح می شوند، خودداری کنند.
علیرضا ادیبان ادامه داد: بیماری تب کریمه کنگو برای کسانی که بصورت غیرمجاز گوشت خریداری می کنند، تهدید کننده است زیرا لاشه دام در کشتارگاه ها فرآیند پیش سرد را می گذرانند و در این فرآیند تحت جمود نعشی عامل میکروبی و بیماری زا از بین می رود ولی در کشتار غیرمجاز این فرآیند انجام نشده و اگر لاشه مشکل داشته باشد، سلامت خانواده به خطر می افتد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان در پایان خاطر نشان کرد: سالیان طولانی است که مرغ ها بصورت بسته بندی نایلونی یا به صورت قطعه بندی عرضه می شوند و مردم باید به هویت کالا، تاریخ تولید و انقضاء و …، دقت و سپس خرید کنند.
انتهای پیام/