نظارت بر بیش از ۶ میلیون کیلوگرم گوشت دام سنگین در کشتارگاه ها/ ۲۷ تن لاشه ضبط شد 
نظارت بر بیش از ۶ میلیون کیلوگرم گوشت دام سنگین در کشتارگاه ها/ ۲۷ تن لاشه ضبط شد 
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان در مورد طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی تخصصی، دام پزشکی استان اصفهان توضیحاتی داد.

شهرام موحدی در گفت و گو باخبرنگار الماس اظهار کرد: طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی تخصصی، دامپزشکی استان اصفهان از ۱۴ اسفند ماه سال گذشته شروع شد و تا چهاردهم اردیبهشت امسال (پایان ماه مبارک رمضان) ادامه داشت.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان تصریح کرد: در این طرح ۶۷ اکیپ سیار و ثابت با فعالیت بیش از ۹۰ نفر کارشناس متخصص در حوزه بهداشت فراورده های خام دامی و دام پزشکی انجام شد.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان تصریح کرد: نظارت ها در دو سطح و در کشتارگاه ها و همچنین در بخش عرضه و انبارها، سردخانه و مراکز قطعه بندی بوده است.

*نظارت بر بیش از ۱۲ میلیون کیلوگرم گوشت دام سبک در کشتارگاه ها

موحدی عنوان کرد: در بخش کشتارگاه در حوزه نظارت بر گوشت استحصالی از دام سبک مانند بره، بز و بزغاله بیش از ۱۲ میلیون کیلوگرم، نظارت بر گوشت استحصالی در کشتار گاه ها از دام سبک انجام شده است.

*نظارت بر بیش از ۶ میلیون کیلوگرم گوشت دام سنگین در کشتارگاه ها

وی افزود: در حوزه دام سنگین نظارت های تخصصی بهداشتی بر بیش از شش میلیون کیلو گرم گوشت استحصالی از کشتار دام های سنگین انجام شد.

موحدی بیان کرد: همچنین نظارت بر بیش از ۱۱۱ هزار کیلوگرم گوشت شتر استحصالی در کشتارگاه ها در این طرح انجام شد.

شهرام موحدی با اشاره به پیک مصرف گوشت طیور که در دوماهه اجرای این طرح بوده است، عنوان کرد: در کشتارگاه های طیور، بیش از ۱۴ میلیون قطعه طیور در استان اصفهان در این دو ماه کشتار شد که این میزان کشتار قابل توجه بود و در این مدت بیش از ۳۶  میلیون کیلوگرم گوشت استحصالی از کشتار این طیور بود.

*۲۷ تن لاشه ضبط شد 

مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان ادامه داد: حاصل این نظارت ها حدود ۲۷ تن وزن لاشه های ضبطی انواع دامی بوده  و ۱۴۰ تن وزن لاشه های ضبطی طیور بوده است.

*در مدت طرح کار بسیار سنگین و شبانه روزی انجام شد

وی افزود: این نظارت ها باعث شد گوشت هایی که از لحاظ بهداشتی تاییدیه ندارند، سر سفره مردم قرار نگیرد و به سلامت مردم لطمه ای وارد نشود و مانع ایجاد مشکلات بهداشتی و در پی آن باعث شد که تخت های بیمارستانی به خاطر مشکلات مختلف در این زمینه اشغال نشود.

موحدی بیان کرد: در حوزه بازدیدها، در سطح عرضه، انبارها و سردخانه ها و مراکز قطعه بندی و بسته بندی بیش از ۱۱هزار و ۱۳۱ مورد بازدید انجام شد که در این دو ماه  کار بسیار سنگین و شبانه روزی بود.

*۳۸ تن فرآورده به صورت کامل معدوم شد

موحدی خاطرنشان کرد: در نظارت ها در مدت این طرح یک هزار و ۱۳۴ مورد غیر بهداشتی وجود داشت، که ۶۶ تن فرآورده را ضبط که بعد از بررسی ۳۸ تن از آن معدوم و کامل از چرخه مصرف حذف شد، تا مشکلی برای سفره مردم ایجاد نشود.

موحدی ادامه داد: تعداد ۸۴ مورد به خاطر تخلف زیاد و یا تکرار تخلف به مراجع قضایی ارجاع داده شد که  امیدواریم مراجع قضایی مثل همیشه با رای قاطعانه با متخلفان برخورد کنند.

* خط قرمز حوزه دامپزشکی سلامت سفره مردم است

شهرام موحدی بیان کرد: حجم کاری که در این دو ماه انجام شد بیش از ۴۹ هزار نفر ساعت و یک کار شبانه روزی بود و خوشحال هستیم که حوزه دامپزشکی توانسته در این مدت سهم خود را در حوزه سلامت ایفا کند.
وی گفت: البته در طول سال بحث های نظارت  بهداشتی بر فراورده های خام دامی، مبارزه با بیماریهای مشترک، مبارزه با بیماری های انواع دام و طیور در طول سال انجام می شود تا بتوانند فراورده های خوبی تولید و نظارت ها به صورت مستمر انجام می شود.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان عنوان کرد: خط قرمز حوزه دامپزشکی سلامت سفره مردم است و نقش بی بدیلی حوزه دامپزشکی در سلامت جامعه هم  از نظر سلامت فراورده های دامی و هم از لحاظ مبارزه با بیماری های مشترکی مثل هاری، سیاه زخم و آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان وتب مالت دارد هر چند که این تلاش ها خیلی پیدا نیست.

انتهای پیام/