نقش صبحانه در سلامتی و یادگیری دانش‌آموزان
نقش صبحانه در سلامتی و یادگیری دانش‌آموزان
کارشناس تغذیه گفت: سنی که کودکان در آن قرار دارند بسیار حساس است، تمام موادغذایی که در این سن استفاده می شود بنیه و سیستم ایمنی دانش آموز را در آینده قوی یا ضعیف خواهد کرد.

محمد شجاعی در گفت‌وگو با خبرنگار الماس خبر اظهار کرد: بیماری هایی که در بزرگسالی بسیار شایع شده و در آن زمان سراغ انسان می آید با میزان و نوع تغذیه ما در زمان کودکی ارتباط مستقیم دارد بنابراین بسیار مهم است دانش آموزان را از همان سن کم با فرهنگ تغذیه سالم و استفاده مداوم از مواد غذایی سالم تشویق کرد.
کارشناس تغذیه بیان کرد: اینکه به فرزندان یاد دهید نوشابه خوب نیست اما همیشه سر سفره و داخل یخچال نوشابه داشته باشید باعث فرهنگ سازی نمی شود، کودک طبیعتا از این نوع رفتارها پیروی نخواهد کرد و می گوید اگر بد است چرا خودتان استفاده می کنید و به همین صورت با ولع بیشتری به سمت نوشابه خواهد رفت.
شجاعی بیان کرد: سنی که کودکان در آن قرار دارند بسیار حساس است، تمام موادغذایی که در این سن استفاده می شود بنیه و سیستم ایمنی دانش آموز را در آینده قوی یا ضعیف خواهد کرد همچنین این مواد غذایی، رشد قدی را تحت تاثیر قرار خواهد داد و به همین جهت است که تذکرات سالم خواری برای دانش‌آموزان نسبت به سایر افراد بیشتر است.
وی افزود: مهم‌ترین نیازهای غذایی دانش آموزان شامل دریافت انواع پروتئین، ویتامین، آهن، روی، کلسیم و چربی است و باید به وفور و فراوانی به بدنشان برسد چرا که سوخت و ساز و تحرک دانش آموزان بالاتر بوده و این مواد غذایی باید در طول پنج وعده غذایی گسترده به کودکان و دانش آموزان داده شود.
محمد شجاعی اذعان کرد: بسیار گفته شده و در آینده نیز بسیار تکرار خواهد شد، صبحانه مهمترین وعده غذایی مخصوصاً برای دانش‌آموزان محسوب می شود، اگر دانش آموز بدون خوردن صبحانه در کلاس حاضر شود بی انرژی بوده، سطح قند خونش پایین است و درنهایت میزان یادگیری و دقت وی پایین خواهد آمد.
متخصص تغذیه توضیح داد: فرهنگ سازی مصرف صبحانه و استمرار آن در بروز بیماری هایی که فرد در آینده با آن مواجه می شود بسیار مرتبط است، طبیعتا افرادی که صبحانه کامل و مقوی مصرف می کنند در آینده کمتر با کمبود موادضروری مواجه شده وهمچنین به دلیل داشتن عادت سالم خواری، کمتر دچار بیماری های شایع در بزرگسالی به خصوص دیابت و پوکی استخوان خواهند شد.
شجاعی اشاره کرد: اگر کودک بدون صرف صبحانه به مدرسه برود پس از گذشت یکی دو ساعت بعد از بیداری، احساس ضعف و گرسنگی کرده و سراغ تغذیه های ناسالم خواهد رفت این درحالیست که به این روند عادت کرده و خیلی سریع با عوارض ناشی از چاقی و پوسیدگی دندان ها نیز مواجه خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: مصرف صبحانه مقوی و کامل علاوه بر اینکه سلامت دانش آموز در آینده را تضمین خواهد کرد، روی تمرکز و یادگیری او تأثیر گذاشته و در نتیجه دانش آموز با بازدهی بهتری، یادگیری دروسش را پشت سر خواهد گذاشت.

انتهای پیام/ج ی