پژمان عقدک در گفت و گو با خبرنگار الماس اظهار کرد: خوشبختانه تا کنون در کشور و همچنین استان اصفهان هیچ موردی از ابتلا به آبله میمونی گزارش نشده و نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان عنوان کرد: چند وقت پیش چند مورد مشکوک به ابتلا به آبله میمونی در کشور و حتی اصفهان شناسایی شدند که در روند تشخیص بیماری مشخص شد بیماری آنها آبله میمونی نبوده و جواب آزمایش ها منفی شد.
عقدک بیان کرد: این افراد علائم آبله مرغان داشتند که به دلیل ترشحات و ضایعات پوستی که روی بدنشان ایجاد شده بود، پزشک شک کرده و برای اطمینان خاطر و تشخیص دقیق تر، برای ما نمونه فرستاده بود.
وی خاطرنشان کرد: از جمله علائم شایع آبله میمونی می توان به تب، بدن درد، سر درد، کمر درد و بثورات پوستی اشاره کرد.
پژمان عقدک اذعان کرد: تابستان فصل شیوع آبله مرغان و طبیعی است که در کشور و استان این بیماری دیده شود، برای جلوگیری از ابتلا به آبله مرغان و آبله میمونی، همان دستورالعمل هایی که برای جلوگیری از ابتلا به کرونا انجام می شود موثر است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی تصریح کرد: همچنین انتقال و انتشار این ویروس از طریق ترشحات و تماس پوستی نیز هست، بنابراین با افرادی که علائم پوستی دارند، تماس پوست به پوست نداشته و همچنین نزدیک یکدیگر نشده تا ترشحات منتقل نشود.
عقدک ادامه داد: باید توجه داشت ترشحاتی که از طریق عطسه و سرفه روی ظروف و سطح های مختلف می نشیند، می تواند بیماری ایجاد کند، بنابراین بهترین راه جلوگیری، نزدیک نشدن و تماس نداشتن با فرد مبتلا به آبله مرغان است.
وی در خصوص ویروس کرونا اومیکرون گوارشی که بواسطه بیماری های گوارشی اخیر در بین مردم شایع شده است، افزود: کرونا اومیکرون که شیوع کرد نسبت به کرونا دلتایی که وجود داشت و بیشتر تنفس را درگیر می کرد، می تواند علاوه بر تنفس، گوارش را نیز درگیر کند.
پژمان عقدک اشاره کرد: آمار مبتلایان به اومیکرون در اصفهان نشان می دهد شیوع این ویروس چندان زیاد نیست ولی از آنجایی که اکنون فصل بیماری های گوارشی است، ویروس های مختلفی گوارش را درگیر می کنند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی متذکر شد: عدم رعایت شرایط بهداشتی مانند نشستن میوه های فصل و خوردن توت هایی که به خوبی شسته نشده یا روی زمین افتاده باشد، باعث بروز بیماری های موقت گوارشی می شود.
پژمان عقدک گفت: بنابرین توصیه های اساسی این است که مردم در مصرف مواد غذایی مخصوصا میوه های فصل دقت داشته باشند و در شست و شو نیز دقت بیشتری به خرج دهند.
وی اظهار داشت: همچنین بیماری های اسهالی در عاملی که ایجاد می کند و آسیب زننده است، موجب کم آب شدن بدن می شود بنابراین در این شرایط تا جایی که امکان پذیر است باید آب و مایعات بدن جبران شود.
این مقام مسئول توضیح داد: سویه اومیکرون نیز که یکی از گونه های کروناست می تواند به دستگاه گوارش زده و ایجاد اسهال کند ولی نمی توان گفت تمام بیماری های گوارشی که رخ می دهد اومیکرون است بنابراین اگر مردم موارد بهداشتی را رعایت کنند شاد کاهش بیماری های گوارشی نیز خواهیم بود.
انتهای پیام/
- نویسنده : یگانه شاهمیرزایی