پیمان فیروز نیا در گفتوگو با خبرنگار الماس اظهار کرد: سطح زیرکشت گندم آبی امسال در استان اصفهان حدود ۴۱ هزار و ۳۰۰ هکتار و ۲۳ هزار هکتار گندم دیم در استان کشت شده است.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان عنوان کرد: سطح زیرکشت گندم آبی به لحاظ اینکه در کشت پاییزه آبی در محل رودخانه تامین نشد نسبت به سال گذشته حدود ۲۰ هزار هکتار کاهش سطح داشته است؛ این رقم در سال گذشته حدود ۶۰ هزار و ۵۰۰ هکتار بوده است.
فیروزنیا بیان کرد: متاسفانه به لحاظ مسائل خشکسالی، نوسانات دمایی، سیلاب و عوامل جوی بخشی از مزارع گندم و جو که آب لازم برای این مزارع تامین نشد و به لحاظ سرمازدگی یا مسائل اقلیمی دچار خسارت شدند و بخشی از سطوح زیر کشت حذف شده است.
وی با اشاره به اینکه پیش بینی می کنیم حدود ۳۷ هزار هکتار از گندم استان به برداشت برسد، افزود: خرید گندم شروع شده است و ۴۳ مرکز خرید در استان وجود دارد که ۳ مرکز دولتی و ۴۰ مرکز مباشر خرید که سازمان تعاون روستایی برپا کرده است در حال خرید گندم هستند.
پیمان فیروزنیا خاطرنشان کرد: تا کنون حدود دو هزار و ۸۰۰ تن از گندم استان تحویل مراکز خرید استان شده و حدود ۱۰ میلیارد تومان پول گندم تحویلی به کشاورزان پرداخت شده است.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان ادامه داد: از ده روز قبل برداشت گندم از مناطق گرم استان شروع شده و به تدریج به مناطق مرکزی و معتدل استان می رسد و تا شهریور ماه در مناطق سرد استان براداشت گندم ادامه خواهد داشت.
فیروزنیا با اشاره به اینکه سطوح زیرکشت گندم و جو نسبت به سال گذشته در شهرستان ها تغییر پیدا کرده است، گفت: از شهرستان های گرمسیری، شهرستان اردستان برداشت و تولید بیشتری داشته است و حدود بالای دو هزار تن گندم تحویل مرکز خرید داده است.
وی افزود: شهرستان های عمده تولید کننده گندم، شهرستانهای اصفهان، برخوار، شاهین شهر، مبارکه و شهرضا هستند، البته شهرستان های دیگر نیز به تولید گندم می پردازند.
پیمان فیروز نیا در خصوص اقدامات جهاد کشاورزی در تولیدات بهتر گندم و جو اظهار کرد: بذر بعنوان یکی از مهمترین آیتم ها در تولید هر محصولی است ما در تولید بذر گندم و جو گواهی شده را در دستور کار خود داریم.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان عنوان کرد: سعی کردیم از بذوری که زود رس تر باشند و همچنین مقاومت بیشتری به خشکی و شوری داشته باشند استفاده کنیم.
فیروزنیا با بیان اینکه برای هر منطقه از استان بذور متناسب با منطقه خودش را تولید می کنیم، گفت: برای تمام اقلیم ها برنامه تولید بذر گندم و جو را در دستور کار قرار دادیم به این صورت که تولید بذر توسط ۵ شرکت خصوصی در استان در حال انجام است.
پیمان فیروزنیا با اشاره به اینکه استفاده از کودهای شیمیایی می تواند در افزایش عملکرد بذرها تاثیر بسزایی داشته باشد، خاطرنشان کرد: کودهای فسفاته، پتاسه و ازته را به صورت یارانه ای در اختیار کشاورزان قرار می دهیم.
وی افزود: توسعه مکانیزاسیون کشاورزی برای شیوه های کشت بهتر که کشاورزان بتوانند از بذور کمتری استفاده کنند و متناسب با شرایط هر منطقه کشت و کار انجام دهند و هزینه ها را پایین بیاورند در حال انجام است.
پیمان فیروز نیا گفت: در بحث توصیه های فنی به کشاورزان توصیه می شود به چه روش و چه زمانی کشت کنند، از چه ارقامی استفاده کنند و در بحث تغذیه های گیاهی نیز توصیه های لازم را به کشاورزان می دهیم.
انتهای پیام/