به گزارش الماس؛ ورزش در ماه مبارک رمضان و چگونگی آن یکی از مسائلی است که خصوصا برای کسانی که دوست دارند در تمام سال برنامه ورزشی داشته باشند اهمیت دارد از این رو با سمیه الماسی کارشناس حوزه ورزش گفت و گو کردیم.
*در ماه رمضان چگونه ورزش کنیم؟
ماه رمضان و شرایط خاص آن شاید در ابتدا بنظر ماه استراحت و دوری از ورزش فیزیکی به نظر بیاید اما واقعیت امر چیزی فراتر از تصورات عامیانه است چرا که فعالیت فیزیکی جز جدانشدنی سبک زندگی نرمال است؛ ابتدا نگاهی کوتاه به مزایای ان داریم.
بدن شما هورمونی طبیعی به نام اندورفین ترشح می کند این هورمون احساس شادی بیشتری در شما ایجاد می کند و می تواند به کاهش استرس کمک کند. همچنین به شما کمک می کند تا سطح انرژی خود را افزایش دهید.
این مهم در ماه رمضان هنگامی که کارهای زیادی انجام می شود و شما می خواهید بسیاری از اهداف خود را انجام دهید بسیار مهم می شود.
شما به انرژی بیشتر و استرس کمتری نیاز دارید که برای دستیابی به هر دو تمرین به شما کمک می کند.با این حال، چگونگی تمرین مهم می شود. نیازی نیست به شکلی فعالیت کنید که کاملاً به مرز تخلیه انرژی برسید.
در واقع انجام تمرینی که کاملاً انرژی شما را تخلیه می کند، مد نظر نیست برعکس آنچه در این ماه به دنبال آن هستید، داشتن تحرک است که می خواهید روی حرکت و کاهش سرعت هر تمرین تمرکز کنید. تمرکز بر ایجاد یک فعالیت که به شما در تقویت شدن کمک کند.
حتی رفتن به یک پیاده روی طولانی می تواند کمک کند، اما شما باید مطمئن شوید که ضربان قلب شما بالا می رود. افزایش ضربان قلب برای دست یافتن به این مزایا مهم است، بنابراین مطمئن شوید که کمی خود را تحت فشار قرار دهید.تمرین کردن تمرکز شما را بهبود می بخشد و می تواند ذهن شما را فعال تر کند.
در ماه رمضان تمرکز برای مدت طولانی می تواند دشوار باشد، در نتیجه شما اهدافی را که قبل از شروع ماه مبارک تعیین کرده بودید برآورده نمی کنید. در این شرایط بهبود تمرکز در این ماه از اهمیت بالایی برخوردار است و فعالیت بدنی به پیشرفت شما کمک می کند.
تمرینات نیز طولانی نیستند ۴۵ دقیقه کوتاه کمک زیادی به شما در تمرکز بهتر و بهبود حافظه می کند. همچنین لازم نیست تمرینات فوق العاده شدید باشد و می تواند سرعت کمی کندتر از تمرینات خارج از ماه رمضان داشته باشد.
ایستادن به مدت طولانی و یا نشستن در موقعیت های مختلف روی زمین می تواند سخت باشد. به خصوص اگر عادت نداشته باشید ، واقعاً می تواند استرس زیادی به بدن شما وارد کند. دو ناحیه ای که بیشترین استرس را دارند ، کمر و زانوها است.
اکثریت قریب به اتفاق افرادی که دچار کمردرد و زانو درد هستند ، به علت عدم قدرت و یا تحرک است. قدرت عضلات به شما اجازه می دهد تا از مفاصل شما تأثیر بگیرد و تحرک باعث می شود عضلات ما عملکرد بهتری داشته باشند. اگر وقت خود را برای کار بر روی هر یک از آنها اختصاص نداده اید ، پس این اولین جایی است که باید شروع کنید. و از بی تحرکی فاصله بگیرید.
*چه نکاتی را برای ورزش در ماه مبارک رمضان مد نظر قرار دهیم؟
نکاتی که پیش از شروع یک برنامه ورزشی در ماه رمضان حتما باید مورد توجه قرار گیرد حتما با پزشک خود مشورت کنید به ویژه اگر از وضعیت سلامتی خود مطمئن نیستید یا هرگز ورزش نکرده اند یا بیماری های مزمن پزشکی، به عنوان مثال دیابت ، بیماری قلبی، فشار خون بالا داشته اید؛ البته برنامه ورزشی در این ماه در زمان و شدت و کیفیت نیز تفاوات های با یک برنامه عادی و روزانه دارد
*میزان توصیه شده برای ورزش هنگام روزه داری چقدر است؟
میران توصیه شده ورزش هنگام روزه داری به میزان فعالیت بدنی قبل از ماه رمضان بستگی دارد.اگر کم تحرک و از نظر جسمی بی تحرک بوده اید از فعالیت کم شروع کنید چرا که هدف این است که هر روز از نظر جسمی فعال باشیداوقات کم تحرکی را تا آنجا که ممکن است کاهش دهیدفعالیت های بدنی بیشتری را در برنامه های روزمره خود وارد کنید، مانند کارهای روزمره ضروری یا کارهای خانه در صورت لزوم، پیاده روی مناسب است.
یا به جای آسانسور از پله ها استفاده کنیداگر از نظر جسمی فعال بوده و منظم ورزش می کنید باید با سطح فعالیت بدنی فعلی خود ادامه دهید. توصیه نمی شود هنگام روزه گرفتن، دفعات، شدت و مدت زمان ورزش را افزایش دهید؛ همیشه به بدن خود گوش دهید و متناسب با آن فعالیت کنید
چه موقع زمان مناسبی برای ورزش در ماه رمضان است؟
این واقعاً به اولویت شخصی شما بستگی دارد. با این وجود، برای زمانهای مختلف روز باید مزایا و معایبی را در نظر گرفت.
صبح بعد از طلوع آفتاب (بعد از سحری)
مزیت: ممکن است بعد از یک وعده غذایی پیش از غذا انرژی بیشتری داشته باشید
اشکال: ممکن است خطر کمبود آب در بدن شما وجود داشته باشد زیرا پس از آن تا زمان افطار فرصتی برای جبران کم ابی وجود نخواهد داشت
عصر قبل از افطار
مزیت: فرصت کافی برای خوردن غذا برای بهبودی و هیدراته شدن هنگام افطار خواهید داشت
عیب: حداقل پشتیبانی غذایی قبل از ورزش و احتمال افت نیروی بدنی
بعد از افطار
مزیت: این زمان بندی برای بسیاری ایده آل است زیرا فرصت سوخت و هیدراسیون قبل و بعد از ورزش را فراهم می کند.
عیب: این زمان بسیار نزدیک به وقت استراحت / خواب است و باید متعادل طی شود.
از انجام ورزش سنگین ۱-۲ ساعت قبل از خواب خودداری کنید تا اجازه دهید آدرنالین (هورمون های استرس) شما برای کیفیت بهتر خواب از بین برود.
آیا ورزش روزه گرفتن من را تشنه نمی کند؟
برای جبران از دست دادن مایعات بدن در هنگام فعالیت بدنی یا ورزش در هنگام روزه داری ، به اندازه کافی هیدراته شوید؛آبرسانی مناسب برای سیستم ایمنی بدن شما نیز ضروری است؛ روزانه بین افطار و وعده غذایی سحر حداقل ۸-۱۲ لیوان مایعات (تقریباً ۲ لیتر) بنوشید، از نوشیدنی های حاوی کافئین (قهوه) خودداری کنید. کافئین ادرار آور است و ممکن است شما را مستعد کم آبی کند.
انتهای پیام/