سمیه الماسی در گفت و گو با خبرنگار الماس در مورد اینکه چگونه در ماه مبارک رمضان روزه بگیریم و ورزش کنیم، اظهار کرد: برای سالم ماندن در ماه مبارک رمضان، یافتن زمان برای ورزش کردن به بالا نگاه داشتن سطح انرژی، شفافیت ذهن و پایداری متابولیسم بدن کمک می کند.
*تمرینات کاردیو با شدت کم
کارشناس حوزه ورزش گفت: معمولا افراد وقتی روزه هستند یا افطار میکنند، تمایلی برای دویدن ندارند و لازم نیست برای انجام تمرینات کاردیو هوازی، از تمرینات با شدت زیاد شروع کنید. پیادهروی سریع این کار را به خوبی انجام میدهد.
وی افزود: در ماه رمضان، زمانی که افراد بیشتر وقت خود را به عبادت اختصاص میدهند، بنابراین در رسیدن به هدف تمرینی هوازی یک پیاده روی طولانی مطرح نیست بلکه می توانید سعی کنید یک پیاده روی ۳۰ دقیقه ای را چه بعد از افطار یا قبل از سحری انتخاب کنید.
الماسی با بیان اینکه برنامه باشگاه را بر اساس برنامه خود تنظیم کنید، گفت: تنها به دلیل اینکه روزه میگیرید به این معنی نیست که حضور در باشگاه شما متوقف میشود؛ مگر اینکه مربی شما گزینه توقف فعالیت را برای برنامه شما مجاز بداند .
الماسی بیان کرد: شما هنوز هم می توانید تمرینات باشگاهی را در برنامه ماه رمضان خود قرار دهید، سعی کنید زمانی که روزه خود را افطار می کنید و به باشگاه می روید، یک وعده غذایی پروتئینی سبک بخورید. یا می توانید قبل از سحری تمرین کنید.
سمیه الماسی عنوان کرد: تمرینات همراه با فیلم هم واقعا کار می کنند روزهای اولیه قرنطینه که شرایط برای حضور در باشگاه فراهم نبود را به خاطر بیاورید که تمرینات در خانه جایگزین خوبی شده بود نکته مثبت اینکه هنوز هم بکارگیری این نوع تمرینات را برای مدت زمان کوتاه و با شدت های متفاوت میتوان انجام داد.
این کارشناس حوزه ورزش بیان کرد: شما می توانید یک جلسه ۱۵ دقیقه ای تمرینات HIIT با شدت کم را انجام دهید، یک تمرین ۱۰ دقیقه ای عضلات شکمی یا حتی یک حرکت پنج دقیقه ای که از روی صندلی خود انجام می دهید، بسیار کمک کننده است.
*هیدراتاسیون بدن خود را در ساعات غیر روزه داری افزایش دهید
وی با بیان اینکه هیدراتاسیون بدن خود را در ساعات غیر روزه داری افزایش دهید، گفت: کاهش مصرف آب در مدت زمان روزه داری میتواند باعث شود تحمل در برابر ورزش سنگینتر شود، اما همچنان میتوانید با خیال راحت ورزش کنید، حتی اگر آب نمینوشید.
الماسی گفت: در ساعات افطار و سحری، مهم این است که مصرف آب خود را افزایش دهید. نوشیدن منظم آب در این دوره به شما کمک می کند تا در ساعات روزه داری خود هیدراته بیشتری داشته باشید.
*باید مصرف غذاهای غنی از آب را افزایش دهید
سمیه الماسی خاطرنشان کرد: همچنین باید مصرف غذاهای غنی از آب را افزایش دهید تا هیدراتاسیون را از طریق غذا نیز به دست آورید. پرتقال، انگور، خیار و گوجه فرنگی همگی محتوای آب بالایی دارند و برای بالا بردن سطح آب شما عالی هستند.
وی با بیان اینکه تمرینات قدرتی را امتحان کنید، ادامه داد: از مزایای تمرینات قدرتی این است که به شما اجازه میدهد که بیشتر اوقات برای انجام حرکات ایستا باشید بنابراین، مانند تمرینات کاردیو، نیازی به تحرک زیادی ندارید.
این کارشناس حوزه ورزش بیان کرد: وقتی بدن شما برای مدت طولانی بدون غذا می ماند، بدن می تواند ماهیچه ها را برای کسب انرژی خود تجزیه کند. اما تمرینات قدرتی می تواند روند کاهش حجم عضله را در هنگام روزه داری کند کند.
الماسی در ادامه گفت: هر زمانی که تصمیم به ورزش کردن گرفتید، تمرین با وزنه به شما کمک میکند حجم عضله بیشتری بسازید، احساس قویتری داشته باشید و همچنین با دانستن اینکه بدنی فعال و قدرتی ساخته اید که میتواند تحسین و حس خوبی را برای روحیه شما نیز به ارمغان میآورد.
این کارشناس حوزه ورزش اذعان کرد: ورزش می تواند به سلامت روح و جسم کمک کند و باعث نشاط و انگیزه در رسیدن به اهداف باشد؛ اهمیت به ورزش در برنامه روزانه و هفتگی یکی از نیازهای ضروری برای فرد است که باید به آن توجه کند.
وی بیان کرد: درست ورزش کردن به اندازه خود فعل ورزش اهمیت دارد و بادی یاد بگیریم درست و صحیح ورزش کنیم تا از فواید مفید آن بهره ببریم.
انتهای پیام/