به گزارش الماس؛ پژمان پورشبانان در نشست خبری اظهار کرد: ما در زمینه پیشگیری از معلولیت، تشخیص به موقع و به هنگام برنامه های غربالگری و همینطور اقدامات توانبخشی، اقدامات به هنگام و به موقع انجام می دهیم.
معاون امور توانبخشی بهزیستی استان اصفهان بیان کرد: آمار معلولان تحت پوشش سازمان ما بیش از ۱۲۳ هزار معلول است که از این تعداد بیش از ۱۸ هزار نفر معلولیت شنوایی و بیش از ۹ هزار نفر معلولیت بینایی دارند.
وی افزود: اهمیت معلولیت شنوایی آنجایی است که اطلاعاتی که از محیط بیرون به واسطه حواس شنوایی به دست می آوریم حدود ۱۲ درصد است ولی مشکلی که برای شخص ناشنوای مطلق از بدو تولد رخ می دهد حدود ۷۰ درصد است.
پژمان پورشبانان اذعان کرد: به همین دلیل اهمیت انجام برنامه های غربالگری و تشخیص به موقع که از نظر ما در سن زیر یک ماهگی است مهم است و باید انجام شود.
معاون امور توانبخشی بهزیستی استان اصفهان بیان کرد: تلاش ما این است که ارائه خدمات به هنگام توابخشی مانند تجویز سمعک، کاشت حلزون و گفتار درمانی را داشته باشیم تا از یک معلولیت شدید و بارز جلوگیری کنیم.
پورشبانان اذعان کرد: بر پایه توانبخشی فردی در سازمان، وسایل کمک توابخشی مورد نیاز افراد را تامین می کنیم و اگر نیاز به خدمات توان پزشکی بسته نوع معلولیت داشته باشند سعی می کنیم برای افراد فراهم کنیم.
پورشبان تصریح کرد: ۱۲۵ مرکز توانبخشی روزانه و۶۵ مرکز شبانه روزی، همچنین مراکز ویزیت در منزل و مراقبت در منزل داریم که وظیفه آن ها ارائه خدمات متناسب با شرایط معلولان است.
وی افزود: به لحاظ میزان شیوع یا ورود معلولیت بینایی نسبت به وضعیت جهانی تفاوت چندانی نداریم و آمار ما بالاتر از آمار جهانی نیست.
پژمان پورشبانان اظهار کرد: با تلاش خوبی که نابینایان در عرصه های علمی، هنری و اشتغال دارند در بین سایر معلولان پیشرو هستند و این موضوع به بالندگی نابینایان و حضورشان در جامعه کمک می کند.
پژمان پورشبانان اظهار کرد: ۵۰ درصد معلولیت های شنوایی مربوط به ژنتیک است ۲۵ درصد از معلولیت ها در زمان بیماری های بارداری و بعد از آن رخ می دهد ۲۵ درصد نیز دلیل خاصی برایش پیدا نمی شود.
وی افزود: در اکثر معلولیت ها باتوجه به پیگیری هایی که در حال انجام است مراقبت هایی که در زمان بارداری صورت می گیرد و پیگیری هایی که از طرف سازمان بهداشت و درمان انجام می شود باعث می شود بروز اکثر معلولیت ها رو به کاهش باشد ولیی در بحث معلولیت های جسمی حرکتی شاهد افزایش به دلیل سوانح هستیم؛ حدود ۱۲ درصد معلولان جسمی حرکتی در اثر بیاحتیاطی معلول شدند.
معاون امور توانبخشی بهزیستی استان اصفهان عنوان کرد: خدمات آموزشی در دو مرکز دولتی برای نابینایان و نیمه بینایان ارائه می شود همچنین چند مرکز غیردولتی در استان اصفهان خدمات آموزشی انجام می دهند و به زودی اصفهان بعنوان یکی از قطب های آموزش نابینایان می شود.
پورشبانان خاطرنشان کرد: برنامه ما این است که حمایت های لازم از تشکل های نابینایی که در تولید نرم افزارها برای نابینایان دارند و فعال هستند را حمایت کنیم و به مجموعه توانمند شدن نابینایان کمک کنیم.
پژمان پورشبانان خاطرنشان کرد: کمترین شیوع معلولیت در شهرستان ها ۰/۸درصد است و بیشترین آن ۴.۲ درصد است که میانگین آن بین شهرستان ها ۱.۵ الی ۲ درصد است که نسبت به آمار جهانی در یک رنج است
معاون امور توانبخشی بهزیستی استان اصفهان گفت: از ابتدای شیوع کرونا اقدامات خوب و فوری انجام شد و همکاری خوبی بین دستگاه های مربوطه بود و موجب شد ما بتوانیم مراکزمان را ایمن نگهداریم و با حداقل موارد فوتی از آن عبور کردیم.
پورشبانان در پایان بیان کرد: واکسیناسیون آنفلوآنزا برای سالمندان به موقع انجام شد همچنین دو نوبت واکسیناسیون کرونا پرسنل مراکز و معلولان کامل شد و در شهرستان ها نیز در حال تکمیل است.
انتهای پیام/