به گزارش الماس، محمدرضا ابراهیمی پیش از ظهر امروز در نشست خبری اظهار کرد: در کشور بیش از ۳۶ هزار دانش آموز و پنج هزار معلم شهید تقدیم انقلاب شده که از این تعداد بیش از ۵ هزار و ۶۰۰ دانش آموز و ۳۴۰ معلم از استان اصفهان هستند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان با اشاره به سخنانی از استاد شهید مطهری عنوان کرد: ۱۲ سال از تصویب سند تحول بنیادین می گذرد، سال گذشته و همچنین چند روز گذشته که با مقام معظم رهبری دیدار داشتیم، یکی از مطالبات ایشان این بود که چرا سند تحول بنیادین اجرایی نشده است؟ در تلاشیم نیروها آموزش های لازم در خصوص مدارس تحولی را ببیند.
ابراهیمی با بیان اینکه تلاش دشمن مأیوس کردن و ایجاد ناامنی در نوجوانان است، گفت: دراستان اصفهان حدود ۳۵۰ دانش آموز و ۱۷ مدرسه، به جز شاهمین شهر که موضوعش متفاوت بود، درگیر موضوع مسمومیت شدند که نسبت به تعداد مدارس و تعداد دانش آموزان استان ناچیز است.
وی با اشاره به اینکه جامعه ای که به مفاخر خود اهمیت دهد ارزشمند است، افزود: مطالبه گری ضروری است و معتقدیم اگر رسانه به آموزش و پرورش کمک کند تا آموزش و پرورش مطالبه گری داشته باشد، دستگاه های دیگر نیز رسالت اجتماعی خود در برابر آموزش و پرورش را بیشتر انجام می دهند و اگر این رسالت به درستی انجام شود، آموزش و پرورش وظایفش را بهتر انجام می دهد و جامعه ارتقاء بهتری پیدا می کند.
محمدرضا ابراهیمی در خصوص اقداماتی که برای روز معلم انجام شده است، اذعان کرد: در شورای آموزش و پرورش استان یک طرح ویژه داشتیم و مقرر شد دستگاه و نهادهای دیگر در تکریم معلم، نقش آفرین باشند؛ استانداری و فرمانداری ها در شهرستان ها در این امر وارد شده و اقداماتی انجام دادند، به نهادهای دیگر نیز پیشنهاد کردیم از همسران معلم همکاران خودشان تجلیل کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان با اشاره به اقداماتی که به منظور تکریم مقام معلم انجام شده است، متذکر شد: موزه ها و برخی از فضاهای تفریحی و ورزشی شهرداری اصفهان در این هفته با تخفیف ویژه در خدمت همکاران ما بوده و هست.
ابراهیمی تصریح کرد: در سال جاری شعاری تحت عنوان تربیت دینی و عدالت آموزشی داریم، در حوزه عدالت آموزشی، توجه ویژه به مدارسی که به آنها کم توجهی شده بود را شروع کردیم اما به قدری کم توجهی شده بود که این امر کافی نبود؛ بنابراین قرارگاه تربیتی، آموزشی و نصیب برابر را تشکیل دادیم که این قرارگاه بررسی می کند کدام مدارس در کدام مناطق یا شهرستان ها به چه امکاناتی نیاز دارند.
*زمان ثبت نام ها، گرفتن وجه بصورت اجباری و بعنوان شرط ثبت نام خلاف است
وی با اشاره به اینکه از سال ۹۰ تا ۱۴۰۰ اختصاص سرانه به مدارس اتفاق نیوفتاد و با اینکه از سال ۱۴۰۰ سرانه واریز می شود اما کفاف نمی دهد، ادامه داد: زمان ثبت نام ها، گرفتن وجه بصورت اجباری و بعنوان شرط ثبت نام خلاف است، اگر فردی بواسطه نداشتن پول از خدمات اجتماعی محروم شود، خلاف است ولی باید اولیا را به مشارکت تشویق کرد.
محمدرضا ابراهیمی گفت: حدود دوسال مدارس تحت تاثیر کرونا بود ضمن اینکه هیچ کشوری به اندازه ایران تعطیل یا غیرحضوری نبود، در ایران دو سال و چند ماه دانش آموزان از مدارس محروم شدند و عوارض آن هنوز هست حتی اگر بخشی از آموزش را نیز بتوانیم القا کنیم اما تربیت جاخواهد ماند و این زمانی بدتر شد که صفحات مجازی در اختیار دانش آموز قرار گرفت.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان خاطرنشان کرد: به واسطه استفاده ناصحیح دانش آموزان از فضای مجازی و همچنین نداشتن سواد رسانهای، دشمن از این موقعیت استفاده کرده و جنگ شناختی رخ داد ولی نباید ناامید شویم، باید روی این موضوع کار کنیم و در حال کار نیز هستیم.
وی اعلام کرد: تابستان گذشته بیش از ۳۵۰ هزار دانشآموز از اوقات فراغتی که آموزش و پرورش تدارک دیده بود شامل برنامه های ورزشی، فرهنگی، هنری، دینی و آموزشی استفاده کردند که امسال این آمار باید افزایش پیدا کند.
ابراهیمی در خصوص کمبود نیروی انسانی اظهار کرد: استان اصفهان کماکان با کمبود نیروی انسانی مواجه است، ترک فعل هایی در این حوزه رخ داد سالانه می بایست حداقل ۲۵ هزار دانشجو معلم گرفته می شد ولی در یک سالی این رقم به حدود سه هزار نفر رسید تا اینکه نهایتا مقام معظم رهبری ورود کرد و شرایط کمی بهتر شد اما همچنان کمبود داریم و استان اصفهان حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار کمبود نیرو دارد.
وی افزود: ۴ هزار و ۳۰۰ نفر نیروی خرید خدمات داشتیم که حدود ۵۰۰ نفرشان جذب می شوند و تعدادی از آنها در آزمون شرکت کردند.
محمدرضا ابراهیمی عنوان کرد: فضای فیزیکی در شهر اصفهان و شهرهای بزرگ با کمبود مواجه است اما دولت و خیران به این مسئله اهتمام دارند، خیران در استان اصفهان نسبت به میزان و استاندارد کشوری، جلوتر هستند و در یک سال و چند ماه گذشته میانگین افتتاحیه یا کلنگ زنی مدرسه، بیش از دو نیم کلاس در روز بود که بخش عمده ای از آن را خیران پشتیبانی کردند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان با اشاره به اینکه مهاجرت از شهری به شهرهای بزرگتر و مهاجرت از شهرستان به شهرها باعث کمبود فضای فیزیکی است، اشاره کرد: تعداد دانش آموزان مهاجر افغان، نسبت به سال های پیش تغییر چندانی نکرده است.
ابراهیمی اعلام کرد: یکی از مهم ترین کارهایی که انجام می شود، پروژه مهر و ثبت نام هاست، سال گذشته در تلاش بودیم در ثبت نام ها رعایت محدوده بندی رخ دهد و قدی موفق شدیم، امسال نیز باید این موضوع را ادامه دهیم.
وی متذکر شد: از جمله مشکلات ما، سرویس مدارس است اگر ثبت نام دانش آموز در محدوده خودش انجام شود نیازی به سرویس مدرسه نیست و به کمتر شدن ترافیک شهری کمک می کند، آسیب های اجتماعی نیز کمتر خواهد بود.
محمدرضا ابراهیمی اضافه کرد: در خصوص ثبتنام، شیوه نامه ثبت نام برای ابتدایی وصول شده و ارسال خواهد شد که منعکس خواهیم کرد، ثبت نام مقطع ابتدایی قاعدتاً از اول خردادماه آغاز می شود، متوسطه اول از تیرماه و متوسطه دوم بعد از آمدن هدایت تحصیلی آغاز می شود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان در خصوص توجه ویژه به هنرستان ها گفت: سال گذشته در جذب دانش آموز به هنرستان ها و کارودانش ها، میزان جذب ۴۲/۳ بود که به ۴۶ درصد رسیدیم که رشد خوبی است، همچنین امسال تجهیزات ویژه برای هنرستان ها از حوزه وزارت خانه و خیران را خواهیم داشت.
ابراهیمی در خصوص مولدسازی عنوان داشت: هیچ مدرسه خیرساز و اوقافی در مولدسازی قرار نخواهد گرفت بلکه آنجه که سند آن به نام جمهوری اسلامی است و طبق سالهای قبل مازاد باشد در این حوزه قرار می گیرد.
انتهای پیام/ ی