۳۰۰ پروژه گردشگری فعال در استان اصفهان/ حجم سرمایه گذاری به ۱۵ هزار میلیارد تومان می رسد
۳۰۰ پروژه گردشگری فعال در استان اصفهان/ حجم سرمایه گذاری به ۱۵ هزار میلیارد تومان می رسد
در حال حاضر در استان اصفهان حدود ۳۰۰ پروژه گردشگری فعال وجود دارد که ۱۵ هزار میلیارد تومان حجم سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری استان اصفهان است

به گزارش الماس؛ گردشگری به عنوان یکی از مهمترین عوامل در توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در جامعه به شمار می رود و در واقع یکی از مهمترین کالاهای اقتصادی است که در افزایش در آمد سرانه کشورها نقش بسیار مهم و بسزایی ایفا می کند.

صنعتی که تفاوت های چشمگیری نسبت به قبل از انقلاب داشته است؛ در شرایطی کنونی که کشور در تحریم های گوناگون قرار گرفته و پیش از انقلاب چنین شرایط احساس نیز نمی شد اما وضعیت صنعت گردشگری ایران طبق آمار ارائه شده پیشرفت بسزایی داشته است.

تفاوت در ارزشها و ایدئولوژی در دوره قبل و بعد از انقلاب اسلامی روی سیاست گذاری های گردشگری تاثیر داشته است و از سوی دیگر تاسیسات مربوط به گردشگری و مشاغل مرتبط به آنها در دوره دوم روند افزایشی را نشان می دهد.

رونق جهانگردی مذهبی میان کشورها و جوامع اسلامی و گشت و گذار مسلمانان جهانگرد در سایر کشورهای اسلامی موجب نزدیکی و آشنایی ملل مسلمان با یکدیگر شده و شناخت مشکلات و ویژگیهای فرهنگی جوامع مسلمان و یافتن نقاط اشتراک و اختلاف میان فرهنگ ها می شود که این امر کمک شایانی در جهت رسیدن به فرهنگ مشترک اسلامی است.

استان اصفهان به عنوان یکی از قطب های مهم گردشگری و پایتخت فرهنگ و هنر ایران اسلامی با دارا بودن جاذبه های ارزشمند تاریخی و جغرافیایی، استانی  مستعد برای جذب و ورود گردشگران داخلی و خارجی است.

در این زمینه با فریدون الهیاری، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان به گفت و گو پرداختیم.

نظر شما در خصوص گردشگری کشور و استان اصفهان قبل و بعد از انقلاب چیست؟

الهیاری: یکی از مزیت های خوب و مهمی که ایران و استان اصفهان دارد، حوزه گردشگری است که این ظرفیت کمتر مورد توجه قرار گرفته است و حتی قبل از انقلاب اسلامی ایران بحث گردشگری آنچنان مورد توجه قرار نگرفته بود.

پس از انقلاب اسلامی به این موضوع توجهاتی  شد اما با توجه به شرایط سختی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی پشت سر گذاشتیم و خود انقلاب هم که با تاثیرات زیادی در حوزه بین الملل داشته و یک جنگ نابرابر را هشت سال پشت سر گذاشتیم و تحریم های بین المللی، حوزه گردشگری تحول عظیمی را شاهد بود؛ حتی آمارها و شاخص هایی که تعداد گردشگران و ماندگاری گردشگران از نظر توسعه تاسیسات گردشگری گردشگری بعد از انقلاب تاسیسات گردشگری رشد قابل توجهی داشته است و تقریباً در استان اصفهان تعداد تاسیسات گردشگری در سال ۱۳۵۵ حدود ۹۶ واحد در کل بوده است که از این تعداد ۵۶ مورد آنها در حدود هتل بوده است.

استان اصفهان امروز بالغ بر یک هزار و ۴۰۰ واحد تاسیسات دارد که  رشد قابل ملاحظه ای پیدا کرده و مناطق مختلف گردشگری در توسعه آن ها سهم پیدا می‌کند و گردشگری در برنامه‌ها و استراتژی های استان اصفهان جایگاه بسیار مهمی پیدا کرده است.

آیا این پیشرفت ها در مرکز استان بوده و یا مناطق حاشیه ای استان هم توسعه گردشگری داشتیم؟

نه صرفا، شهرستان خور یکی از محروم ترین و از نظر بعد مسافت هم فاصله خیلی زیادی با مرکز استان دارد و بخش مهمی از مناطق خشک و کویری تشکیل داده است اما امروز گردشگری محور اقتصادی این شهرستان است و در شهرستان که حدود ۲۰ هزار نفر جمعیت دارد حدود ۴۰۰ نفر به صورت مستقیم در حوزه گردشگری شاغل داریم.

اینها همه نشان می‌دهد که گردشگری بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و مشکلات و محدودیت هایی که پیدا کرده است مسیر رو به رشد و توسعه و رونقی را پیدا کرده است

مسئله مهم این است که استان در گردشگری صنعتی که خدمات لوکس ارائه می دهد  و از  برخورد های خاصی برخوردار است محدود نمی شود امروز گردشگری در تقاضای توسعه حتی توسعه در استان استان سهم خود را ایفا می کند مناطق محروم و کمتر برخوردار است آن به عنوان یک راهکار توسعه و خروج از محرومیت مطرح شده و در اقتصاد و معیشت توانسته است جایگاه خود را پیدا کند.

در واقع بعد از پیروزی انقلاب اسلامی گردشگری مسیر خوبی را طی کرده است  امروز در شرایطی قرار داریم که با گسترش دامنه فعالان صنعت گردشگری هم از نظر جامعیت و تعداد تاسیسات گردشگری گردشگری از یک نهاد ضعیف و نحیف، نهادی قدرتمند و تنومند شده است.

کرونا چه تأثیراتی بر بر گردشگری گذاشت؟

اگر واقعاً این نهاد امروز این توانایی و این جایگاه نمی رسید  در بحران شکننده کرونا یک سال گذشته فشارها را بر حوزه گردشگری وارد کرده است از این بخش در این یک سال در واقع بخشی گردشگری بود حوزه گردشگری ما باید از بین می‌رفت اما شاهد این هستیم که فعالان صنعت گردشگری بالاخره بعد از سختی ها مقاومت و تلاش می کنند.

آن آمار آمادگی و ظرفیت‌های موجود را حفظ کنند و از طرف دیگر حجم سرمایه گذاری به شکل قابل توجهی در حال گسترش است.

در زمان حاضر چه پروژه های عمرانی برای گردشگری استان اصفهان وجود دارد؟

در حال حاضر در استان اصفهان حدود ۳۰۰ پروژه گردشگری فعال وجود دارد که ۱۵ هزار میلیارد تومان حجم سرمایه‌گذاری در در حوزه گردشگری استان اصفهان در این حجم سرمایه‌گذاری که انجام می شود.

فقط در بخش اقامت ۱۵ هزار تخت جدید به ظرفیت استان اضافه می‌شود ظرفیت در استان اصفهان به ۵۰ هزار نفر می‌رسد در حالی که در سال ۱۳۵۵ نزدیک به ۴ هزار و ۶۰۰ ظرفیت اقامت داشتیم.

اینها نشان دهنده این است که این صنعت به شکل پویایی در حال رشد و رونق به بؤده و با شرایط بهتری که پس از کرونا شاهد فعال شدن و پویا شدن گردشگری خواهیم بود و نقش آفرینی در معیشت اقتصاد استان خواهیم داشت و انشاالله سهم سرمایه گذاری به صورت قابل توجهی افزایش پیدا خواهد کرد.

انتهای پیام/