۳۰ دقیقه فعالیت هوازی توصیه به همه بزرگسالان/ ۷۰ درصد موارد سرطان ریه ناشی از مصرف سیگار
۳۰ دقیقه فعالیت هوازی توصیه به همه بزرگسالان/ ۷۰ درصد موارد سرطان ریه ناشی از مصرف سیگار
کارشناس حوزه ورزش گفت: سازمان بهداشت جهانی توصیه می کند که همه بزرگسالان به طور منظم فعالیت بدنی از جمله حداقل 30 دقیقه فعالیت هوازی متوسط، که با حداقل دو جلسه فعالیت تحمل وزن در هفته تکمیل می شود، داشته باشند.

سمیه الماسی در گفت‌وگو با خبرنگار الماس اظهار کرد: سبک زندگی سالم راهی برای زندگی است که خطر ابتلا به بیماری جدی را کاهش می دهد یا امید به زندگی را افزایش می دهد اگرچه ما نمی‌توانیم از همه بیماری‌ها پیشگیری کنیم، اما می‌توان با اتخاذ انواع خاصی از رفتارها و اجتناب از سایرین از بسیاری از بیماری‌های جدی پیشگیری کرد.
کارشناس حوزه ورزش بیان کرد: بیماری های غیرواگیر عامل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان هستند، اما به طور قطعی با عوامل سبک زندگی مانند چاقی، فعالیت بدنی، سیگار کشیدن و رژیم غذایی نامناسب مرتبط هستند بیماری قلبی، سکته مغزی و سرطان ریه مجموعا یک سوم مرگ و میر سالانه در کشورهای با درآمد بالا را تشکیل می دهند و مصرف دخانیات به عنوان بزرگترین خطر برای سلامتی ذکر شده است.
الماسی عنوان کرد: یک متاآنالیز بزرگ اخیر نشان داد افرادی که سبک زندگی ناسالم را در پیش گرفتند از جمله سیگار کشیدن، مصرف دخانیات، مصرف  الکل، ورزش نکردن و رژیم غذایی ناسالم، نسبت به افرادی که حداقل چهار رفتار سالم را در پیش گرفتند ۶۶ درصد بیشتر در معرض خطر مرگ و میر قرار داشتند.
وی افزود: با این حال یک سبک زندگی سالم تنها به اجتناب از بیماری و مرگ مربوط نمی شود همچنین در مورد بهبود جنبه های رفاه اجتماعی، ذهنی و جسمی به منظور لذت بردن از جنبه های بیشتر زندگی برای مدت طولانی تر است.
*ویژگی های اساسی یک سبک زندگی سالم چیست؟
سمیه الماسی اذعان کرد: یک مطالعه در ایالات متحده انجام شد که رفتارهای بهداشتی تقریباً ۱۲۰ هزار بزرگسال را در یک دوره ۳۰ ساله تجزیه و تحلیل کرد از این اطلاعات برای درک چگونگی تأثیر عوامل سبک زندگی بر طول عمر و خطر مرگ ناشی از بیماری‌های غیرواگیر مانند بیماری‌های قلبی و سرطان استفاده کرد.
کارشناس حوزه ورزش گفت: آن‌ها در این مطالعه پنج ویژگی سالم را شناسایی کردند، رژیم غذایی سالم شامل خوردن انواع غذاها به نسبت صحیح و مصرف کالری است که به حفظ وزن سالم بدن کمک می کند، اگرچه این برای همه متفاوت است اما در کل حداقل پنج وعده میوه و سبزیجات در روز، باید یک سوم غذای روزانه شما را تشکیل دهد.
الماسی توضیح داد: شواهد نشان داده افرادی که این نیاز را برآورده می کنند در خطر کمتری برای ابتلا به برخی سرطان ها و بیماری های قلبی هستند یک متاآنالیز رابطه دوز-پاسخ بین مصرف میوه و سبزیجات و بیماری را نشان داد، به طوری که خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی تا هشت درصد به ازای هر سهم میوه یا سبزیجات مصرفی روزانه، تا ۱۰ قسمت کاهش یافت در حالی که خطر ابتلا به سرطان تا سه درصد کاهش یافت.
وی خاطرنشان کرد: غذاهای نشاسته ای به ویژه انواع غلات کامل که حاوی فیبر و مواد مغذی بیشتری نسبت به انواع سفید هستند، نشان داده که غلات کامل خطر ابتلا به چندین سرطان، دیابت نوع دو و بیماری قلبی را کاهش داده و باکتری های سالم روده را تقویت می کنند.
سمیه الماسی تصریح کرد: پروتئین های بدون چربی به ویژه ماهی، تخم مرغ و گوشت سفید برای ترمیم سلولی ضروری هستند و طیف وسیعی از ویتامین ها و مواد معدنی را فراهم می کنند همچنین لبنیات و جایگزین های آنها منبع خوبی از پروتئین بوده و کلسیم بدن را تامین می کنند.
کارشناس حوزه ورزش در خصوص فعالیت بدنی اشاره کرد: سازمان بهداشت جهانی توصیه می کند که همه بزرگسالان به طور منظم فعالیت بدنی، از جمله حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت هوازی متوسط، که با حداقل دو جلسه فعالیت تحمل وزن در هفته تکمیل می شود، انجام دهند.
الماسی اعلام کرد: داشتن آمادگی جسمانی در برابر بیماری هایی مانند بیماری های قلبی عروقی، برخی سرطان ها، دیابت شیرین و پوکی استخوان محافظت می کند و به پیشگیری ثانویه یعنی بدتر شدن علائم چنین اختلالاتی کمک می کند.
وی متذکر شد: حفظ وزن بدن سالم برای سلامت کلی حیاتی است و از بسیاری از بیماری ها محافظت می کند شاخص توده بدنی (BMI)، تخمینی از چربی بدن که با استفاده از قد و وزن محاسبه می شود، می تواند شاخص مفیدی برای سالم بودن وزن بدن باشد، یک BMI نرمال بین ۱۸.۵ تا ۲۴.۹ است، نمره ۲۵.۰ تا ۲۹.۹ نشان دهنده اضافه وزن است و نمره ۳۰+ نشان دهنده چاقی است امتیاز BMI با خطر بیماری همبستگی مثبت دارد.
سمیه الماسی ادامه داد: BMI با نمرات بالاتر نشان دهنده افزایش خطر ابتلا به چندین بیماری از جمله دیابت نوع دو، بیماری قلبی، بیماری کبد، فشار خون بالا، اختلالات خلقی، اختلالات تولید مثل، خطر ابتلا به سرطان ها، اضافه وزن یا چاقی با تغییر مشخصات هورمونی و متابولیک و افزایش بار فیزیکی بر روی قسمت‌ها و اندام‌های مختلف بدن به پیشرفت بیماری کمک می‌کند.

کارشناس حوزه ورزش گفت: هیچ سطح ایمنی از مصرف دخانیات و رفتار سیگار کشیدن وجود ندارد بنابراین بیشترین نتایج سلامتی مربوط به عدم سیگار کشیدن است تقریباً هشت میلیون نفر در سال بر اثر بیماری های مرتبط با سیگار جان خود را از دست می دهند که تقریباً ۷۰ درصد از کل موارد سرطان ریه به طور مستقیم ناشی از مصرف سیگار است.
الماسی بیان داشت: همچنین سیگار و تنباکو باعث ایجاد سرطان در بسیاری از نواحی دیگر بدن از جمله مری، دهان، گلو، پانکراس، معده و کبد می شوند، سیگار به بافت قلب و گردش خون آسیب می رساند.
وی اضافه کرد: علاوه بر این، سیگار خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب، سکته مغزی، بیماری عروقی و انفارکتوس میوکارد را افزایش می دهد، به بافت ریه آسیب می رساند و منجر به اختلال مزمن انسدادی ریه و ذات الریه و بدتر شدن علائم اختلالات تنفسی می شود.
انتهای پیام/ج ی