به گزارش الماس ، مصطفی رضایی صبح امروز در نشست خبری اظهار داشت: در شهر اصفهان بسیاری از صنوف دسته ۳ و ۴ مشغول به فعالیت هستند؛ درحالی که در این شرایط باید تعطیل باشند و همه باید حمایت داشته باشند ولی بسیاری ازمردم شرایط را عادی میدانند، در حالی که از هر ۱۰۰ آزمایش کرونایی ۹۳ درصد ابتلای به ویروس کرونای انگلیسی را نشان میدهد.
معاون فنی مرکز بهداشت استان اصفهان با اشاره به خطر این نوع ویروس، ادامه داد: قدرت سرایت کرونای انگلیسی ۷۰ درصد و شدت آن و میزان مرگ و میر آن ۳۰ درصد بیشتر است و گاهی کل اعضای یک خانواده را بستری کردهاست.
وی همراهی مردم را از عوامل موثر در کنترل این بیماری دانست و اظهار کرد: اگر مردم ۲ هفته شرایط سخت داشته باشند میتوان از این مرحله عبور کرد.
رضایی همچنین واکسیناسیون از دیگر راهکارهای مدیریت بیماری برشمرد و افزود: وزارت بهداشت با عقد قراردادها با برخی کشورها و همچنین تولید در داخل درصدد تامین واکسن مورد نیاز است و به استان نیز سهیمهای تعلق گرفته که اولویت اول کادر درمان و افرادی است که با بیماران سروکار دارند؛ گروههای آسیبپذیر از جمله سالمندانی که در خانههای سالمندان حضوردارند، پاکبانان، جانبازان آسایشگاههای جانبازان و در مراحل بعدی قرار دارند.
معاون فنی مرکز بهداشت استان اصفهان با اشاره به توصیههای وزیر بهداشت در خصوص نرفتن به مسافرت در ایام نوروز و همچنین برخی اظهار نظرهای دیگر تصریح کرد: انسجام در اظهار نظرها مردم را سردرگم نمیکند، ولی در عین حال ۱۵ هزار نفری که کرونای مثبت داشتهاند در سطح کشور به مسافرت رفتهاند درحالی که کسی که علامت دارد باید در منزل بماند و این مسافرتها ناشی از سهل انگاری خود ما است.
وی به تلاش مجموعه بهداشت استان در راستای آگاهی بخشی به جامعه اشاره کرد و ادامه داد: وظیفه برخورد با اصناف متخلف به عهده شما است و در عینحال مجموعه بهداشت استان در این زمینه اقدام کرده است ولی باید اذعان کرد که به تنهایی نمیتوان امور را پیشبرد.
رضایی تاکید کرد: بسیج در همه موارد از جمله در رهگیریها بیماران و به ویژه در طرح شهید سلیمانی فراتر از وظیفه همکاری و حضور موثر داشت و سایر دستگاهها نیز میتوانستند محکمتر وارد عمل شوند.
رضا فدایی نیز در این نشست با بیان اینکه شواهد افزایش روند صعودی کرونا در اسفندماه روشن بود، گفت: شرایط نوروز و رفت و آمدها و محدود نکردن خوزستان که پیشتاز کرونای انگلیسی بود موجب موج جدید انتشار این ویروس شد.
مدیر گروه بیماریهای واگیردار مرکز بهداشت استان اصفهان با اشاره به فعالیت ۵۲ مرکز بهداشت درمان سرپایی بیماران کرونایی در سطح اصفهان، افزود: پیش از این میزان روزانه آزمایش مثبت کرونا در این مراکز ۳۰۰ نفر در روز بود که در حال حاضر به هزار و ۶۰۰ مورد در روز رسیده است که افزایش پنج برابری را نشان میدهد و بعید است که تا ۲ هفته دیگر شیب صعودی متوقف و افقی شود.
وی اظهار کرد: یک هزار و ۴۰۰ تخت بیمارستان استان توسط بیماران کرونا اشغال است در حالی که این میزان در بهمن به ۴۰۰ تخت کاهش یافته بود ولی به دلیل سفرهای نوروزی موج بیماری کرونا که در اکثر موارد کرونایی انگلیسی است، از خوزستان و بعد همه شهرهای کشور را فرا گرفت.
فدایی افزود: دورهمیهای خانوادگی بسیار خطرناک است و لذا شهروندان از دیدارهای نوروزی معوقه و سر زدن به بزرگان که چه بسا عامل قتل آنها شود، خودداری کنند؛ همچنین مرخصی افراد مبتلا به منزله حضور در قرنطینه و خانه است و لذا این افراد از سایر کارها خودداری کنند.
مدیر گروه بیماریهای واگیردار مرکز بهداشت استان اصفهان با بیان اینکه نگران نگران نبودن مردم هستیم، تصریح کرد: آمار حاکی است در برخی آرامستانها تدفینها سه برابر شده است و خطر جانی بسیار جدی است ولی احساس خطر کم شده است و تا زمانیکه مردم احساس خطر نکنند، نتیجه مطلوب به دست نمیآید.
وی با بیان در این شرایط رکن اول آگاهی مردم است، تاکید کرد: افرادی که علائمی مثل گلو درد، تب، سرفه و امثال آن هستند حتما به مراکز درمان سرپایی یا پزشک مراجعه کنند ولی برخی به استراحت اکتفا میکنند و چه بسا بیماری در وجود آنها تشدید شود که نتیجه آن پر شدن تختهای بیمارستانی است.
فدایی تصریح کرد: با مثبت شدن نتایج آزمایش یک فرد در خانواده حتما بقیه افراد آزمایش دهند، اهمیت ضدعفونی و رعایت دستورالعملهای کرونایی کرونا در این شرایط مضاعف است؛ سفرها و خروج و ورود به شهرستانهای قرمز و نارنجی باید قطعا ممنوع شود.
مدیر گروه بیماریهای واگیردار مرکز بهداشت استان اصفهان با بیان اینکه نزدیک ۲۰هزار نفر واجد شرایط درمان و بهداشت نوبت اول واکسن خود را تزریق کردهاند، افزود: این واکسیناسیون از ۲۱ بهمن شروع شده است و هنوز کلیه کادر درمانی دریافت نکردند که در مرحله اول کادر درمان و کسانی که با بیماران کرونایی مرتبط هستند دریافت میکنند.
وی با اشاره به ورود یک محموله ۷۰۰ هزار دُزی واکسن در کشور، گفت: در مراحل بعدی بیماران خاص، سالمندان، جانبازان، پاکبانان و امثال آنها قرار دارند و خوشبختانه تا کنون عوارضی خاصی وجود نداشته است.
منصور شیری نیز در این نشست با بیان اینکه فقر در برخی جوامع عامل بروز مشکلات جسمی و در خطر افتادن سلامتی است، گفت: بر اساس تحقیقات صورت گرفته بیشتر از فقر، بیعدالتی و احساس تبعیض سلامت مردم را به خطر میاندازد.
مسئول آموزش و ارتقای سلامت مرکز بهداشت استان اصفهان اظهار کرد: پاندومی کرونا موجب اختلاف بین کشورها در حورزه اقتصاد و سلامت بیشتر شود؛ گاهی فردی از حداقل معیشت برخوردار است و بنابر اموری ناچار میشود شغل خود را ترک کند که در این صورت علاوه بر سلامت خود، سلامت خانواده اش به خطر میافتد.وی ادامه داد: امروز بیعدالتی در حوره کرونا مشهودتر است زیرا برخی کشورهای برخوردار یک چهارم واکسن جهان را تزریق کردهاند و تا کنون ۶۸۰ میلیون دُز واکسن کرونا تزریق شده است.
شیری با اشاره به شرایط کرونایی کشور، گفت: متاسفانه در جامعهای زندگی میکنیم که به اذعان مسوولان وزارت بهداشت و درمان و علوم پزشکی، نوروز امسال ۱۵ هزار نفر به رغم اطلاع از مبتلا بودن به بیماری کرونا به مسافرت رفتهاند.
مسئول آموزش و ارتقای سلامت مرکز بهداشت استان اصفهان ادامه داد: این تساهلها دلایل متعددی دارد که ار جمله آنها پیامهایی است که مسوولان میدهند ولی دیگر جای مماشات و تعارف نیست و مردم باید این واقعیت عریان را ببینند که باید این آمار با عدد و رقم به مردم گوشزد شود.
انتهای پیام/