اصغر رستمی در گفت و گو با خبرنگار الماس اظهار کرد: سال زراعی در بیشتر نقاط کشور از جمله اصفهان از مهر ماه محاسبه می شود، محصولاتی که در پاییز کشت می شود شامل گندم، جو، کلزا، پیاز، یونجه و محصولات دیگری است، کشت گندم و جو نسبت به سایر محصولات غالب است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان عنوان کرد: معمولا مناطق سردسیر زودتر کشت انجام می دهند و تا اواخر آبان ماه در اکثر نقاط استان کشت پاییزه به پایان می رسد اگر شرایط کشت نرمال باشد ما بالغ بر حدود ۱۳۰ هزار هکتارگندم و جو در پاییز پیش بینی می کنیم که از این شرایط، حدود ۳۰ هزار هکتار آن دیم و الباقی آبی است.
*تا اواخر ابان ماه در اکثر نقاط استان کشت پاییزه به پایان می رسد
رستمی بیان کرد: امسال به دلیل اینکه درصد زیادی از سطح زیرکشت ما در حوزه رودخانه زاینده رود هست و هنوز وضعیت بازشدن رودخانه مشخص نیست پیش بینی می شود با شرایط کمبود آبی که داریم، درصدی از این کشت انجام نشود.
وی با اشاره به اینکه مناطق سردسیر، مناطق دیم خیز استان هستند، افزود: ارقام گندم و جو اصلاح شده و کود شیمیایی را در حد توان تهیه کرده و در اختیار کارگذاری ها در سطح شهرستان ها و دهستان ها قرار دادیم تا کشاورزان راحت تر از این خدمات بهره ببرند.
اصغر رستمی با بیان اینکه بذور اصلاح شده در واحد سطح عملکرد خوبی دارند، اذعان کرد: کشاورزان می توانند با مراجعه به کارگذاری های ما و مراکز جهادکشاورزی بذر گندم، جو و کود شیمیایی مورد نیاز خودشان را در حد سهمیه ای که می توانیم در اختیارشان بگذاریم، تأمین کنند.
وی تصریح کرد: بخشی از مزارع گندم و جو ما به مزارع بذری اختصاص دارد که با دیگر مزارع گندم فرقی ندارد ولی ما این مزارع را به صورت خاص نظارت و رصد می کنیم.
رستمی تاکید کرد: تأمین بذر سال آینده استان و خارج از استان از این مزارع تأمین می شود که قسمتی از این مزارع به عنوان مزارع بذری ما کشت می شوند و از بذور تولیدی این مزارع در سال های بعد بعنوان بذر مزارع استفاده می شود.
وی ابراز داشت: قسمتی از بذوری که برای کشت پاییزه استفاده می شود جزء بذوری است که کشاورزان خودشان دارند که به آن بذور خود مصرفی می گویند یعنی کشاورز از بذور کارگزاری ها استفاده نکرده و از بذور سال قبل خودش استفاده می کند.
رستمی خاطرنشان کرد: کارشناسان جهاد کشاورزی ما در عرصه کشاورزی، تنظیم دستگاه های کاشت و تهیه بستر کاشت کشاورزان را نظارت می کنند و درصد بالایی از کشت به صورت مکانیزه است که تهیه و تدارک دستگاه ها به عهده خود کشاورز و تنظیمات و سرکشی از روش های مختلف کاشت تحت نظارت جهاد کشاورزی است.
وی افزود: از کشاورزان می خواهم با نظر کارشناسان کشاورزی نسبت به کشت محصولاتشان اقدام کنند، نکات کارشناسی را قطعا رعایت کنند، بذوری که کشاورز از محصول سال گذشته خودش می خواد استفاده کند را حتما در مقابل بیماری های گیاهی ضدعفونی کند.
*حدود ۱۰ شهرستان در حوزه آبریز زاینده رود قرار گرفته است
اصغر رستمی اظهار کرد: به کشاورزان توصیه می کنیم بیمه محصول کشاورزی را فراموش نکنند و سطوح کاشت خود را بیمه کنند تا اگر در طول فصل مشکلی پیش آمد بتوانند از طریق بیمه یک مساعدتی مالی داشته باشند.
رستمی بیان کرد: در ۲۸ شهرستان استان، شهرستان هایی که در حوزه آبریز زاینده رود قرار گرفته که و منبع اصلی آب کشاورزی آن منطقه، رودخانه زاینده رود است، به نظر می رسد اگر آبی در رودخانه جاری نشود این کاهش سطوح زیرکشت بیشتر به این شهرستان ها مربوط می شود.
وی خاطرنشان کرد: با وضعیت بارندگی هایی جوی و جاری نبودن آب در رودخانه، اگر شرایط به همین صورت باشد پیشبینی میشود سطح زیرکشت ما مخصوصا در قسمت حوزه آبریز زاینده رودکاهش سطح داشته باشد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان عنوان کرد: قطعا این کاهش سطح برای استان نکته مثبت و خوبی نخواهد بود امیدواریم بارندگی های فصل زمستان خوب باشد که کشاورزانی که قصد کشت دیم دارند با آرامش خاطر بتوانند اقدام کنند.
این مقام مسئول عنوان کرد: به کشاورزان توصیه می کنم با توجه به اینکه ممکن است بارندگی های پاییزی در اواخر پاییز رخ دهد به گونه ای کشت دیم داشته باشند که همزمان با بارندگی ها، از نزولات جوی استفاده بهینه کنند.
رستمی با اشاره به اینکه در پاییز نمی توانیم تنوع محصولات داشته باشیم، بیان کرد: توصیه می کنیم کشاورز سطح زیرکشت محصولاتی که قصد دارد در پاییز کشت کند را نسبت به منبع آب مطمئنه بسنجد و با این تفکر که کشت کند تا شاید آب رودخانه باز شود کشت نکند.
انتهای پیام/