منصور شیشه فروش در گفت و گو با خبرنگار الماس اظهار کرد: می دانیم که در پاییز و زمستان مصرف گاز افزایش پیدا میکند، برای اینکه مصرف گاز پایدار باشد و مشکلی از قبیل قطعی گاز ایجاد نشود، هیأت دولت یک مصوبه ای را مبنی بر اینکه باید در مصارف صرفه جویی شود، ابلغ کرد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان عنوان کرد: طبق مصوبه هیئت دولت اعلام کردیم که باید رعایت دمای ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتیگراد در فضاهای داخلی و بسته و دمای ۱۸ درجه برای راهروها و فضاهای عمومی سرپوشیده انجام شود همچنین همه دستگاه های اجرایی مکلف شدند وسایل گرمایشی را در روزهای تعطیل خاموش کنند.
شیشه فروش بیان کرد: اعلام کردیم روشن کردن وسایل گرمایشی باید یک ساعت قبل از آغاز وقت اداری و خاموش کردن آن یک ساعت قبل از پایان وقت اداری باشد، استفاده از دستگاه های گاز سوز استاندارد با برچسب انرژی بالا تاکید شد، به همه دستگاه ها گفتیم که بر اساس ماده ۱۷قانون هوای پاک مؤظفند که موتورخانه ها را معاینه فنی کنند و در این زمینه از انتشار آلاینده ها پیشگیری کنند، به شرکت گاز نیز اعلام کردیم پیگیری کند.
*ادارات مکلف شدند ۱۰ درصد مصرف گاز را کاهش دهند
وی افزود: همه ادارات مؤظف شدند مصرف گاز را نسبت به دوره مشابه به منظور صرفه جویی در مصرف گاز و همکاری در حفظ پایداری شبکه گاز ۱۰ درصد کاهش دهند، همچنین همه ادارات مؤظف شدند یک مدیر انرژی در اداره تشکیل شود و در ادارات با این مدیر انرژی اقدامات لازم را در اجرای فرآیند مصرف بهینه گاز در جهت استاندارد کردن موتور خانه ها، کاهش مصرف گاز، رعایت دمای اعلامی، همکاری با شرکت گاز برای رفع مشکلاتی که از لحاظ ایمنی وجود دارد، انجام شود.
*بیش از ۱۰۰ مورد حوادث گاز از ابتدای سال داشتیم
منصور شیشه فروش با بیان اینکه گاز باید ایمن مصرف شود، اذعان کرد: متاسفانه از اول سال تا کنون تعدادی حادثه در خصوص گاز داشتیم که تعدادشان به بیش از ۱۰۰ مورد رسیده است، در این حوادث حدود ۹۸ نفر مصدوم و ۱۴ مورد فوت شده از طریق استنشاق گاز مونوکسیدکربن داشتیم و علت آن رعایت نکردن استاندارد ها در این زمینه است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به اینکه نکات مصرف ایمن و بهینه گاز را به همه صنوف، اداره ها، اماکن مذهبی، دستگاه ها و منازل ابلاغ کردیم، تصریح کرد: نکات تذکر داده شامل این بود که هر انشعاب در منازل را باید دقت کنند، از قرار دادن وسایل سنگین روی بخاری و اجاق گاز پرهیز کنند، شعله وسایل گاز سوز باید آبی باشد شعله زرد، نارنجی و قرمز نشان از ناقص سوزی گاز و تجمع گاز سمی مونوکسیدکربن دارد.
شیشه فروش با تاکید بر رعایت موارد ایمنی ادامه داد: از هرگونه دستکاری جهت استفاده از وسایل گاز سوز باید خودداری کرد، برای پیشگیری از بروز حادثه در اثر استنشاق، شومینه و روشنایی وسایل گازسوز مناسب و ایمن نیستند و از استفاده از آن باید خودداری کرد، قبل از نصب و روشن کردن وسایل گاز سوز باید از باز بودن مسیر دودکش اطمینان پیدا کنند.
وی افزود: دودکش در طول خود نباید دچار شکستگی، گسستگی و گرفتگی باشد، هر انشعاب گاز فقط مختص یک وسیله گاز سوز است از اتصالات سه راهی بپرهیزند، جنس شلنگ ها باید از نوع تقویت شده و مقاوم در برابر حرارت گاز و حداکثر طول شلنگ باید استاندارد باشد و بیش از ۱۲۰ سانتی متر نباشد.
منصور شیشه فروش خاطرنشان کرد: گازکشی با شلنگ گاز طولانی تاکنون منجر به بروز موارد متعددی از حوادث آتش سوزی و انفجار شده است، شلنگ ها باید با بست مناسب فلزی به شیر گاز و وسایل گازسوز متصل شود، خشک کردن لباس برروی بخاری منجر به بروز حوادث آتش سوزی می شود و خسارت مالی ایجاد می کند.
این مقام مسئول یادآور شد: از نصب دودکش های افقی، آکاردئونی، غیره استاندارد باید بپرهیزند، دودکش باید فلزی و از جنس گالوانیزه با ضخامت مناسب باشد، از کاهش قطر دودکش در مسیر آن باید خودداری شود، از تغییر کاربری محل مانند تبدیل زیرزمین به محل مسکونی و تجاری خودداری کنند، این گونه تغییرها برای نصب وسایل گازسوز مناسب نیستند.
* هر وسیله درون سوز باید داری یک دودکش مناسب و مجزا باشد
شیشه فروش گفت: در محل استراحت منزل از بخاری های بدون دودکش استفاده نکنند، از خارج کردن دودکش از پنجره یا مجاور وسایل آتش گیر جدا خودداری کنند، هر وسیله درون سوز مانند بخاری، آبگرمکن و غیره باید داری یک دودکش مناسب و مجزا باشد، از خاموش کردن تمام وسایل گازسوز پس از استفاده، اطمینان حاصل کنید.
وی افزود: شیرهای مصرف را ببندید، منابع حرارتی را نباید در تماس یا نزدیک پرده ها گذاشت، از بستن کابل برق، سیم و طناب و سایر تجهیزات لوله کشی گاز خودداری کنید، کلیه شیرهای بلااستفاده باید با درپوش مناسب مسدود شوند، برای قطع گاز در شرایط اضطراری همه باید آمادگی داشته باشیم و بدانند باید شیرهای اصلی گاز را ببندند.
منصور شیشه فروش اظهار کرد: اگر با نشتی گاز مواجه شدیم جهت ایمنی باید این نکات را رعایت کنیم، ابتدا کنتور برق را قطع کنیم، شیراصلی گاز را ببندیم، در و پنجره را باز کنیم چون به خروج گاز از منزل کمک می کند و تا زمانی که منشا نشتی را پیدا نکردیم از باز کردن شیر اصلی خودداری کنیم.
به گفته این مقام مسئول می دانیم که گاز طبیعی یکی از پاک ترین سوخت های مورد قبول همگان است؛ از گاز مونوکسیدکربن بعنوان قاتل خاموش یاد می شود، حوادث گازگرفتگی و خفگی بعلت استنشاق گاز سمی مونوکسیدکربن به قاتل خاموش معروف شده است، گاز طبیعی در شرایط عادی باید ۱۵ برابر حجم خود با هوای تازه ترکیب شود تا سوخت کامل شود و رنگ شعله آبی شود.
شیشه فروش بیان کرد: گازهای حاصل از این سوخت باید بوسیله دودکش از ساختمان خارج شود، اگر به دلایلی مانند تأمین نشدن هوای تازه، اشکال در وسیله گاز سوز، مسدود بودن دودکش، نداشتن کلاهک H در ارتفاع عمودی و سایر توصیه هایی که شده، فراهم نشود گاز مونوکسیدکربن در فضای مسکونی منتشر می شود.
*ابلاغیه استانداردسازی همه سیستم های گرمایشی مدارس
وی افزود: گاز مونوکسیدکربن گاز بی رنگ و بی بو که از راه تنفس و گاهی پوست مرطوب وارد بدن و سپس وارد خون می شود چون ۲۰۰ برابر بیشتر از اکسیژن قابلیت جذب روی گلبولهای قرمز را دارد، می تواند به سرعت روی قلب و مغز اثر بگذارد، حالت خواب آلودگی، سرگیجه، سردرد و بیحالی ایجاد می کند.
منصور شیشه فروش ادامه داد: در صورتی که خود را به هوای سالم و آزاد نرسانیم حالت تهوع و استفراغ نیز به انسان دست می دهد، اگر با مصدوم مونوکسیدکربن مواجه شدیم باید وی را به هوای آزاد منتقل کنیم، علت بیشتر حوادث گازگرفتی اشکال در دودکش و علت بیشتر حوادث انفجار و آتش سوزی مربوط به اشکال در شلنگ گاز است بنابراین چنانچه نکات ایمنی در مورد این دو قسمت رعایت نشود مشکل ایجاد می کند.
رئیس کل مدیریت بحران استانداری اصفهان در پایان بیان داشت: از همه مشترکین گاز درخواست داریم که استانداردهای ایمنی گاز را رعایت کنند باید برای پیشگیری از حوادث مسمومیت با گاز و انفجار استانداردهای ایمنی را برای وسایل گرمایشی رعایت کنند، ابلاغ کردیم تمام سیستم های گرمایشی مدارس نیز باید استاندارد شود و آن ها نیز اقدامات لازم را در این زمینه داشتند.
انتهای پیام/