حسین ترکیان در گفتوگو با خبرنگار الماس اظهار کرد: سرقت از باسابقهترین جرائم بشری است که در جوامع مختلف به شیوههای گوناگون دیده میشود اما با گذشت زمان شیوهها و روشهای سرقت نوع اموال، اشیاء مسروقه، وسایل و ابزار مورد استفاده برای ارتکاب سرقت تغییر یافته به طوری که امروزه برخی از سارقان از آخرین شیوه و شگردها برای پیشبرد کار خود استفاده میکنند.
رئیس پلیس آگاهی استان اصفهان عنوان کرد: سرقت یکی از جرائمی است که باعث کاهش احساس امنیت در بین مردم شده و به نوعی در کاهش امنیت ذهنی و روانی افراد جامعه تأثیرگذار است ازاینرو پلیس آگاهی همواره توجه ویژهای به این موضوع داشته، با حساسیت بالایی آن را دنبال کرده و بهمنظور مقابله جدی و قاطعانه با این جرم قرارگاه مبارزه با سرقت را از چندین سال قبل تشکیل داده است.
ترکیان بیان داشت: در استان ما جلسات فصلی این قرارگاه به ریاست استاندار که رئیس شورای تأمین و بالاترین مقام تصمیم گیر در استان به شمار میآید، تشکیل میشود علاوه بر این جلسات ماهانهای نیز با ریاست فرمانده انتظامی استان اصفهان تشکیل و ضمن بررسی و تجزیه و تحلیل سرقتهای رخ داده در دو حوزه مقابله و پیشگیری تصمیمات مهمی اتخاذ و جهت اجرا به ردههای انتظامی ابلاغ میشود.
*جرم سرقت در استان اصفهان کنترل شده است
وی افزود: با اقدامات خوبی که در فرماندهی انتظامی استان اصفهان صورت گرفته و با تلاش شبانهروزی، اشرافیت و هوشمندی بالای کارآگاهان و همچنین نقش مناسب برخی از دستگاهها و مشارکت مردم جرم سرقت در استان اصفهان کنترل شده است.
حسین ترکیان اذعان کرد: در استان اصفهان براساس شاخصهای تعریف شده بین ۱۶ تا ۱۷ نوع سرقت رخ میدهد که سرقت از منازل، مغازهها، باغها، کارگاهها، منازل نیمهساز، خودرو، موتورسیکلت، قطعات و محتویات داخل خودرو، احشام، سیم برق، قاپ زنی، کیفقاپی و جیببری و سرقت به عنف از جمله آنها هستند.
رئیس پلیس آگاهی استان اصفهان اشاره کرد: با اقدامات پلیس آگاهی استان اصفهان در ۱۰ ماهه امسال ۱۴۹ باند سرقت متلاشی شده است که از این تعداد ۶۵ باند در زمینه سرقت منزل، مغازه و اماکن، ۸ باند در زمینه سرقت قطعات خودرو، ۱۷ باند در زمینه سرقت به عنف و قاپ زنی، ۶ باند در زمینه سرقت احشام، ۱۷باند در زمینه سرقت خودرو و موتورسیکلت، ۲۴ باند در زمینه سرقت سیم برق، ۳ باند سرقت مسلحانه، ۲ باند جیببری، یک باند سرقت محموله و ۶ باند نیز در زمینه سرقتهای خُرد فعالیت داشتند.
*اولویت مأموریت پلیس آگاهی چیست؟
ترکیان توضیح داد: احصاء جرائم سریالی و برخورد مقابلهای با سارقین تکرار جرم اولویت مأموریت پلیس آگاهی بوده و مقابله بهموقع نقش موازی در کاهش وقوع و افزایش کشف و متعاقب آن افزایش احساس امنیت در جامعه داشته است.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این در مدت ۱۰ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل با کاهش ۱۰ درصدی سرقت منزل، کاهش ۱۰۸ درصدی سرقت مغازه، کاهش ۴.۲ درصدی سرقت احشام، کاهش ۱۹ درصدی کیف قاپی، کاهش ۲۱ درصدی جیببری، کاهش ۱۹ درصدی کش و روزنی همراه بودیم.
حسین ترکیان تصریح کرد: بر اساس تجزیه و تحلیلهای صورت گرفته توسط کارشناسان این پلیس، بیشترین نوع سرقت مربوط به سرقت از اماکن خصوصی شامل کارگاهها، باغها و منازل نیمهساز و همچنین لوازم و محتویات داخل خودرو است.
این مقام مسئول ادامه داد: در این خصوص ضمن ارائه توصیهها و هشدارهای لازم از طریق صداوسیما، اپلیکیشن پلیس من. ، مطبوعات، خبرگزاریها و سایر رسانههای دیدار و شنیداری در زمینه شناسایی، پلمپ و برخورد قانونی با ضایعاتیهای متخلفی که اقدام به خرید اموال مسروقه میکنند، اقدامات خوبی صورت گرفته است.
ترکیان متذکر شد: اما همچنان لازم است که دستگاههای ذیربط نسبت به ساماندهی ضایعاتیهای دورهگرد اقدام کرده و مردم نیز در رعایت اصول ایمنی و تجهیز اماکن خود به تجهیزات ضد سرقت اهتمام بیشتری بورزند.
*افزایش دانش انتظامی به شهروندان
وی افزود:بررسیهای صورت گرفته بر روی پروندههای سرقت حاکی از آن است که سهلانگاری مالباختگان در حفظ اموال و دارایی خود بیشترین عامل وقوع این جرم به شمار میآید بر این اساس یکی از اقداماتی که در قرارگاه مقابله با سرقت پلیس استان به آن توجه شده مسئله آموزش به مردم و افزایش دانش انتظامی شهروندان است.
حسین ترکیان اظهار کرد: در این زمینه کارشناسان انتظامی موظف شدند در مساجد و محافل مردمی به صورت محله محور حضور یافته و هشدارها و آموزشهای مقابله با سرقت را به شهروندان ارائه کنند.
رئیس پلیس آگاهی عنوان کرد: بهمنظور افزایش امنیت استان و جلوگیری از فعالیت سارقان در دو ماه پایانی سال تشدید طرحها، افزایش گشتهای نامحسوس، اجرای طرح دستگیری محکومان غایب و فراری و متهمان تحت تعقیب مراجع قضایی، کنترل ویژه مجرمان سابقهدار و رصد هوشمندانه باندهای تبهکاری را در دستور کار داریم.
*توصیه ها و پیشنهادات
ترکیان بیان کرد: در این ایام بیشتر شهروندان برای خرید به مجتمعهای تجاری، بازارچهها، بازار و مکانهای پرازدحام مراجعه میکنند توصیه میکنم شهروندان از نشان دادن موجودی داخل کیف یا جیب خود خصوصاً پول نقد در انظار عمومی خودداری کنند.
وی خاطرنشان کرد: مردم میبایست پول، اسناد و اموال باارزش خود را در جیبهای مخفی لباس و جیبهای زیپدار قرار داده و از قرار دادن آنها در جیبهای بیرونی لباس خودداری کنند.
حسین ترکیان اضافه کرد: همچنین وجوه نقد خود را باید در قسمتهای پنهان کیفمان قرار دهیم، تمام پول خود را در یک جیب یا یک قسمت از کیفدستی نگذاریم و در صورت به همراه داشتن کارت عابر بانک از نوشتن رمز در کنار آن خودداری کنیم.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در صورت استفاده از وسایل نقلیه شلوغ، مانند اتوبوس مراقب کیف پول و تلفن همراه خود باشیم، ادامه داد: شهروندان هنگام سوارشدن به اتوبوس بلیت، کارت یا پول خود را از قبل آماده کنند تا مجبور به خارج کردن محتویات جیب خود در میان ازدحام جمعیت نباشند.
ترکیان گفت: مردم در معابر و وسایل نقلیه عمومی، کیف خود را طوری نگهدارند که کاملاً در معرض دیدشان قرار داشته باشد، چنانچه احساس شد افرادی به صورت غیرعادی نزدیک به آنها نشسته یا ایستادهاند یا آنها را هل میدهند یا تنه میزنند، بیشتر مراقب کیف و محتویات جیبش آن باشند.
وی در پایان تصریح کرد: در محلهای شلوغ، به جای گرفتن بند کیف، آن را طوری در دست بگیرند که کسی نتواند بدون اینکه متوجه شود، از درون آن چیزی بردارد و درنهایت اینکه برای خرید، سعی کنند از حمل پول نقد خودداری کرده و حتیالامکان از کارتهای عابر بانک استفاده کنند.
انتهای پیام/ی